SławekStrzyżów 25.11.2008 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 Witam. Ja kryłem blachodachówką, wybrałem tą z powłoką Prelaq Nowa, ale wiem że to nie dachówka. Ogólnie nie jest źle, kolor cegła. Zastanawiam się ciągle jakie okna, czy szprosy czy nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renken 25.11.2008 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 Sławku, prosimy o zdjęcia twojego Heliosa:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SławekStrzyżów 26.11.2008 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2008 W najbliższym czasie postaram się pokazać parę fotek. Twój Helios bardzo mi się podoba. Na jakim jesteś etapie?. Chciałbym o parę żeczy zapytać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bart1719504252 26.11.2008 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2008 Witam Jestem powaznie zainteresowany budowa domu Helios i chętnie bym zobaczył taki dom w realu wiec jesli ktos by mógł mi pokazać swój dom to jestem zainteresowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa197020 26.11.2008 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2008 Witam! Widzę że jest nas coraz więcej. To fajnie. Ja jestem na etapie zakończenia wylewki podłogowej. Mam zrobione tynki, hydraulikę i podłogę. Na tym etapie naprawdę widać już najważniejsze co jest zrobione. Uważam że teraz prze demną najgorsze co może być. Urządzanie wnętrza. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renken 26.11.2008 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2008 Sławku, jeżeli masz ochotę do zapraszam do pogadania na prywatnego maila. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bart1719504252 27.11.2008 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2008 Witam Może jakies nowe zdjecia z budowy ??? Jestem bardzo ciekaw jak tam Wasze domy wyglądają teraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
house_m 07.12.2008 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2008 Witam!, Ja również dołączam do grupy przyszły posiadaczy HELIOSA. Budowę rozpocznę na wiosnę. Ale już teraz ma pytanko, chcę zrobić częściowe podpiwniczenie (pod garażem i pomieszczeniem gospodarczym) i zastanawiam się gdzie najlepiej zrobić wejście do piwnicy? Matrix118 ze zdjęć na forum wynika że tylko ty budujesz domek z piwnicą, gdzie będziesz miał do niej wejście? Pozdrawiamhouse_m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SławekStrzyżów 08.12.2008 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2008 Witam. Jeżeli chodzi o mnie to na temat piwnicy nie mogę się wypowiedzieć ponieważ jej nie robiłem. Chciałbym się natomiast dowiedzieć jakie montowaliście okna (chodzi mi o kolor), czy zachowaliście ich oryginalną wielkość. Interesuje mnie również klatka schodowa, (beton czy drewno), i czy tak jak w projekcie. W najbliższym czasie postaram się pokazać parę zdjęć mojego cheliosa. Chciałbym zobaczyć Wasze domy zarówno z zewnątrz, jak i w środku. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renken 08.12.2008 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2008 U mnie okna w kolorze orzech. Zmniejszona została trochę wysokość okien (są usytuowane wyżej nad posadzką niż to jest w projekcie). Schody betonowe ze spocznikiem, szerokość klatki schodowej zachowana z projektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SławekStrzyżów 08.12.2008 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2008 Dzięki za odpowiedź. Ja zamówiłem okna złoty dąb (PCV) ze szprosami. Jeżeli chodzi o klatkę schodową to czy wymiary jej są takie jak w projekcie(chodzi o długość). Interesuje mnie jak zmieściła się Wam klatka ze spocznikiem. Jak była by możliwośc to chciałbym zobaczyć ją na zdjęciu. Na jakim jesteście etapie z pracami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renken 09.12.2008 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2008 Wymiary klatki schodowej pozostały zgodne z projektem. Cały trik ze schodami polega na tym, że dodatkowy stopień został umieszczony po środku spocznika - postaram się zamieścić zdjęcie w najblizszym czasie. Czyli mam coś pomiędzy schodami zabiegowymi a schodami ze spocznikiem. Chodzi się po tych schodach w miarę wygodnie. W tej chwili mam stan surowy zamknięty, instalację elektryczną, zaczynamy ocieplać poddasze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa197020 09.12.2008 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2008 Witam. U mnie również schody są betonowe. A wymiary pozostały zgodnie z projektem .Ostatnim etapem który wykonywałam w domu było zalewanie podłogi. Teraz czekamy na fachowca od wełny. i sufitów na górze. W tym tygodniu bedziemy podłańczać juz piec. Tak więc będzie juz cieplutko w domku. A kiedy zamierzacie się przeprowadzać????????Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tjbonzo 09.12.2008 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2008 czesc wszsytkim mam pytanie odnosnie dzialki jak duza przydalaby sie zeby myslec o wolnostojacym (rezygnacja przy domu na koszt pokoju) garazu jak to wyglada u Was dzieki pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matrix118 17.12.2008 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2008 już idzie na dach dachówka "Koramic Renesansowa Angoga L-15"http://images35.fotosik.pl/41/0931f9b3614b905em.jpghttp://images38.fotosik.pl/41/7977f8c454b48288m.jpghttp://images33.fotosik.pl/426/722c0724db4c7594m.jpghttp://images34.fotosik.pl/420/0419de1124065f12m.jpghttp://images34.fotosik.pl/420/d7efbba402193370m.jpg[/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
house_m 18.12.2008 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2008 Witam!, Ja również dołączam do grupy przyszły posiadaczy HELIOSA. Budowę rozpocznę na wiosnę. Ale już teraz ma pytanko, chcę zrobić częściowe podpiwniczenie (pod garażem i pomieszczeniem gospodarczym) i zastanawiam się gdzie najlepiej zrobić wejście do piwnicy? Matrix118 ze zdjęć na forum wynika że tylko ty budujesz domek z piwnicą, gdzie będziesz miał do niej wejście? Pozdrawiam house_m Witam, Ponawiam moją prośbę o przesłanie jakichś zdjęć schodów wejściowych do piwnicy. Według moich obliczeń jest z mało miejsca na wybudowanie zwykłych schodów jednobiegowych. Według mnie należy zrobić schody w kształcie litery "L" co wiąże się z wykonaniem dodatkowej piwniczki w pod holem pomiędzy klatką schodową a wiatrołapem w osiach 3-4(według rzutu na projekcje) Pozdrawiam i czekam na sugestje:)?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa197020 19.12.2008 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2008 Witam! U nas nie zrobiliśmy podpiwniczenia. Jest za mokry teren. Też myśleliśmy kiedys o piwnicy , ale nie stety nie dostaliśmy pozwolenia. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matrix118 19.12.2008 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2008 do "house_m" dodaje zdjęcie z przed murowania klatki schodowej, jak będę miał nowsze zdjęcia to je dodam. Pozdrawiam My mamy schody zabiegowe od prawej do lewej i wejście do piwnicy samo automatycznie wychodzi pod schodami, nie ma strat na holu i innych pomieszczeniach bo lokalizacja jest ta sama co w projekcie tylko w inną stronę. http://images32.fotosik.pl/421/79232ee125b93b08m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
house_m 20.12.2008 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2008 Dziękuje matrix118!! Mam jeszcze pytanko ale napiszę do Ciebie na maila prywatnego. Jak długo czekaliście na warunki zabudowy i pozwolenie na budowę?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matrix118 26.12.2008 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2008 to zależy od gminy w jakiej się budujesz. Ale urzędowo od złożenia mają 30 dni na odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts