Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt HELIOS pracownia DOBRE DOMY

Recommended Posts

• Odpowiedzi 323
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam wszystkich posiadaczy HELIOSA. My również wybraliśmy ten projekt. Dom jest przepiękny. Mieliśmy okazję zobaczyć go w okolicach Wrocławia. Bajka, co zresztą potwierdzają załączone przez Was fotki. Mamy już fundamenty i ruszamy z kopyta na wiosnę. Projekt wzbogaciliśmy o jeszcze jeden pokój na dole w miejscu kuchni, a tam gdzie pierwotnie jest WC, my mamy kuchnię. Ogólnie powierzchnia zwiększyła się do 170m2. Już nie możemy się doczekać, kiedy nasze cudeńko będzie pięło się do góry tak jak domy pozostałych z Was. Pozdrawiam serdecznie i życzę wszystkim powodzenia.

Witam.

Co sie dzieje zasypało was czy pozamarzaliście na tych budowach :) :)

w sumie to sie wam nie dziwie u mnie to samo nic sie nie dzieje cały czas szukam okien do domu myslałem nad drewnianymi ale ta cena, więc będą chyba PCV bez szprosów widziałem ze i są do d...y.

pozdrawiam i dajcie znać jak tam u was foto please

Witam. Ja wczoraj odbyłam maraton po marketach budowlanych. Robiliśmy z mężem pierwsze podejście do wykończeniówki - na razie nic nie kupliiśmy, tylko oglądaliśmy, oglądaliśmy i jeszcze raz ogladaliśmy. Na karteczce zapisywałam rzeczy, ktore mi się podobały, żeby później porównać ceny w innych sklepach i poczytać opinie na forum. Wróciłam do domu z koszmarnym bólem głowy.

Witam,

Mam trochę dylemat, z czego zrobić strop. W projekcie jest Teriva, co o niej sądzicie?

Myślałem nad stropem ceramicznym np. leiera, niestety jest on droższy. Jakie macie doświadczenie z tymi stropami?

I ile was one kosztowały?

Pozdrawiam

Nic nie podpowiem bo zrobiłem tradycyjny nie chciałem jakiś dostaw pustaków martwic się czy przyjadą czy w całości i czy na czas dodatkowe załatwienia i bieganie po hurtowniach.

Pogadaj z wykonawcą co on o tym sądzi (tylko pamiętaj że on będzie gadał żeby dla niego było lepiej do zrobienia.

pozdrawiam

Do Renken!

Witam! Mam pytanie. Czy masz może jakies projekty w urządzaniu domu. Szczególnie mi chodzi o łazienki. To jest dla mnie największy problem. Jeśli mogła byś mi przesłać oczywiscie jak możesz na prywatnego meila. Nie wiedziałam że to urzadzanie domu jest najgorsze. Jest niby tyle wszystkiego , ale ciężko jest zaprojektować żeby to miała super nowoczesny wygląd. Podaję meila: [email protected] . Pozdrawiam!

Niestety nie mam żadnych projektów wykończenia domu i chyba będę próbowała poradzić sobie sama z tym tematem. Ceny za przygotowanie wizualizacji wnętrz po prostu powaliły mnie z nóg. Ja jestem raczej minimalistką tzn. jak najmniej mebli, firanek i zasłonek, żadnych dywanów - przynajmniej taki mam zamiar. Nie mam jeszcze żadnych typów jeżeli chodzi o płytki do łazienek. Na razie wiem tylko, jak bedą usytuowane w łazienkach wanny, kabiny itp. Dużo fajnych pomysłów podejrzałam u innych forumowiczów. Ja przy urzadzaniu domu stawiam przede wszystkim na grę swiatłem, mamy bardzo dużo punktów oświetleniowych, oswietlenie będzie zróżnicowane. Zwłaszcza parter Heliosa daje ogromne pole do popisu w tym wzgledzie. Mam w tej chwili ocieplone poddasze, zamontowane płyty g-k na poddaszu, jestem w trakcie rozprowadzania instalacji wod-kan i co. Także najgorszy okres zakupowo-wykończeniowy przypadnie u mnie prawdopodobnie w trakcie urlopu letniego. Już się boję.