Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt HELIOS pracownia DOBRE DOMY

Recommended Posts

• Odpowiedzi 323
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witamy wszystkich budujących Heliosa(jak dla nas najładniejszy domek).Sorki ze tak pózno(bylismy zajeci budowa).Budowe zaczelismy 1.5 roku temu(z tego co widze jestesmy pierwsi).Do konca pozostaly nam tynki(wewn),Hydraulika i wylewki.Teraz napewno bedziemy czestymi goscmi na forum.Chetnie podzielimy sie wlasnymi doswidczeniami z budowy.Dodam ze nasz dom jest bezmala w 100%wedlug projektu.Zdjecia postaramy sie dzis wrzucic.pozdr.

AsiaiWojtek myślę, iż ilu budujących tyle zdań w tej kwestii, o czym świadczą właśnie liczne dyskusje na forach. To jest trochę jak odpowiedź na pytanie czy lepsza jest kuchnia zamknięta czy otwarta na salon. Mnie przekonuje argument, iż za odprowadzenie wilgoci z budynku w głównej mierze odpowiedzialna jest prawidłowo działająca wentylacja, a tzw. "oddychanie ściany" odprowadza jedynie kilka procent wilgoci z budynku. Poza tym u nas nie ma raczej tradycji ocieplania wełną i nie wiem czy bym znalazła nawet w swojej okolicy odpowiednia ekipę do wykonania elewacji.

karina-arecki z niecerpliwością czekamy na zdjęcia.

Witam.We wnątrz powiekszylismy kuchnie,kosztem spizarni,na pietrze zrezygnowalismy z mniejszej Lazienki na rzecz garderoby i zdecydowalismy sie na dużą łazienke(bez pralni).Myslelismy tez o wstawieniu drzwi łączących garaz z p.pok,ale wszyscy nam to odradzili,ze wzgledu na spaliny,które by sie dostawały do wnetrza.pozdr

Witam!!

Mam zapytanie dotyczące kosztów budowy stanu otwartego (fundamenty, mury, dach). Dzisiaj dostaliśmy kosztorys budowy naszego Heliosa, został wyceniony na 285 000 z 7-dmio % Vat-em :o

Proszę o podanie waszych kosztów związanych z postawieniem murów Heliosa.

Pozdrawiamy

285000 tyś :o :o :o :o :o :o :o

ja na twoim miejscu podziękował bym . Myślę że 100000 tyś zostanie ci w kieszeni jak dobrze poszukasz a jak poszukasz jeszcze lepiej i trochę pomyślisz to ta kwota się zwiększy. Dom może i nie jest tani do wybudowania ale z taką ceną to ktos sobie mocno pojechał. Rozumiem że cały czas mówimy o stanie surowym otwartym?