Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Foldery reklamowe i nie tylko

anula302

Recommended Posts

Wiem że temat brzmi jak reklama ale nią nie jest. Umyśliłam sobie żeby nauczyć się programu graficznego w którym wykonuje się np. foldery reklamowe - często deweloperzy mają dla nas bardzo ładne broszurki w których pokazane jest w rzucie nasze wymarzone "m". Na rzucie tym widać ładnie ułożoną klepkę w pokoju mebelki dywaniki itp. W jakim programie jest to dopracowywane do takiego stanu? Może na forum jest jakiś grafik komputerowy i pomoże :-)

Wiem że temat brzmi jak reklama ale nią nie jest. Umyśliłam sobie żeby nauczyć się programu graficznego w którym wykonuje się np. foldery reklamowe - często deweloperzy mają dla nas bardzo ładne broszurki w których pokazane jest w rzucie nasze wymarzone "m". Na rzucie tym widać ładnie ułożoną klepkę w pokoju mebelki dywaniki itp. W jakim programie jest to dopracowywane do takiego stanu? Może na forum jest jakiś grafik komputerowy i pomoże :-)

1. dobry aparat fotograficzny - lustrzanki Nikona polecam

2. Corel - program

3. Photoshop - program

4. Adobe - program

5. Drukarnia - niedroga :)

• 2 weeks później...
  • 1 year później...
i takie małe sprostowanko :) Adobe to firma, a nie program. Właśnie Adobe jest producentem Photoshopa :) A wiedza graficzna... nie jest łatwa do zdobycia. Trzeba mieć sporo wprawy i wyczucie kolorów i kompozycji. Sama kiedyś w to się bawiłam, ale po kilku nieudanych pierwszych zleceniach odpuściłam sobie temat. Trzeba mieć lata pracy za sobą aby coś osiągnąć

• 2 years później...

Zgoda, że wymaga to pracy, ale wszystko wymaga, można sobie z góry założyć, że nic się nie osiągnie i dać spokój. :-)

To była taka uwaga na "marginesie" dyskusji. Osobiście uważam, że sporo jesteś na początku drogi to jeszcze dużo pracy przed Tobą i choć w Ciebie wierzę, to jednak na dziś uważam, że lepiej zlecić takie rzeczy profesjonalistom. Ja sam znam firmę fabrykareklamy.pro - jesli chcesz to napisz do nich i zapytaj czy się zajmują takimi rzeczami (ja robiłem u nich bannery). Można oczywiście konsekwencją, ciężką pracą i uporem dojść do celu, ale nikt nie mówi, że to będzie droga usłana różami - przygotuj się też na spore wydatki - wspomniane powyżej programy nie są tanie.