qwerty1 13.08.2012 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2012 Witam. Mam zamiar zamontować 2 okna dachowe obok siebie tzn w dwóch sąsiadujących obok siebie krokwiach i mam pytanie czy takie rozwiązanie zda egzamin ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejzms 14.08.2012 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2012 Okna dachowe wyposarzune sa w kołnierz zewnętrzny jeżeli są obok siebie to taki kołnierz jest wspólny dla obu okien, więć krokwia może to utrudnić . Tyle wiem ,ale oknami dachowymi się nie zajmuję . Najlepiej zadaj to pytanie Dekarzą oni zajmują sie oknami dachowymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejzms 14.08.2012 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2012 Zadaj to pytanie Dekarzowi. Okno dachowe jest częścią dachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qwerty1 14.08.2012 18:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2012 Przed skontaktowaniem się z dekarzem chciałbym wiedzieć czy planowana prze zemnie budowa będzie miała sens . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
desmear 15.08.2012 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2012 powtarzam to wszystkim, powtórzę i Tobie. w oknie dachowym przerąbane jest ocieplenie na styku ścian (poddasza) z oknem. nie ma jak porządnie tego docieplić. styk dwóch okien to już zupełnie jakbyś miał dziurę w dachu. dlatego - moim zdaniem - najważniejsze to zastosowanie odpowiednich kołnierzy termo. tu masz takie rozwiązanie u jednego z producentów (inni mają podobne więc nie sugeruj się firmą) http://dachy.info.pl/technika/energooszczednosc-w-pakiecie-kolnierz-z-dodatkowa-termoizolacja/Przyjrzyj się na przekrój, ile zostaje ocieplenia, jeśli wyeliminujesz kołnierz czyli części 1,2,3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts