yecath 14.08.2012 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2012 Czy orientujecie się, w jaki sposób można "upiększyc" i "upraktycznić" betonowe posadzki?Posadzki są świeże (kilkudniowe), a planujemy się wprowadzić do domu za ok. 2 m-ce. Nie mamy kasy na położenie podłóg drewnianych, nie chcemy paneli, płytek. Poszukujemy "półśrodka", który pozwoli nam przemieszkać ok. rok na betonowych posadzkach. Jednak chciałabym, aby były łatwe do sprzątania i wyglądały "po ludzku". Posadzki zostały wykonane przez ekipę, są równiuteńkie i gładkie. Wszelkie pomysły mile widziane - jeden warunek, musi się to odbyć tanim kosztem... I najlepiej możliwe do wykonania samodzielnie. I... dobrze by było, aby pomysł był paroprzepuszczalny, ponieważ do drewnianych podłóg posadzka jednak musi porządnie wyschnąć... (wiem, wiem, tak tylko w Erze...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynata 14.08.2012 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2012 To tylko wykładzina,chociaż z tą przepuszczalnością nie będzie najlepiej.Trzeba zostawić po prostu puste miejsca żeby wilgoć miała którędy wyłazić.Ile macie metrów tego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynata 14.08.2012 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2012 Patrzę teraz na ceny w komforcie,najtańsza wykładzina elastyczna 12 zł metrhttp://www.komfort.pl/wykladziny-elastyczne/polo-001159a panele 18http://www.komfort.pl/panele/buk-skandynawski-353273w jakimś markecie kupi się pewnie taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 14.08.2012 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2012 chyba jednak w tym wypadku - najtańsza wykładzina będzie najlepsza czy dywanowa czy też taka ... kiedyś to chyba nazywało się ...gumo czy linoleum. Rok przetrzymacie. Na jakieś szalenie pozytywne wrażenia estetyczne oczywiście nie ma co się nastawiać. Przynajmniej będzie pretekst do szybkiej zmiany Miałam wykładzinę. Prawie dwa lata. Jeszcze ważny aspekt w przypadku pozbycia się potem. Panele to i podklad - czyli śmieci jest zdecydowanie więcej niz przy wykładzinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynata 14.08.2012 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2012 Pod panele można położyć tektury i jest lepsze pole parowania bo podłoga pływająca.Ale faktycznie tez wybrałabym wykładzinę-szybciej się rozkłada,zawsze można ją przesuwać,zawinąć czy odchylać raz z jednej strony,raz z drugiej żeby to wszystko przewiało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yecath 14.08.2012 18:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2012 Myślałam bardziej o zagruntowaniu, ew. pomalowaniu czy polakierowaniu posadzki betonowej - teraz podlogi betonowe są dość modne, ale kosztują kupę kasy, chciałabym pokombinować i zrobić to bardzo tanio - tylko nie wiem, czy się da... A o wykładzinie elastycznej myślałam w kontekście kuchni i łazienki - wszystkie pomieszczenia i tak będą remontowane za rok-dwa, jak uzbieramy trochę gotówki Orientujecie się, czy pod taką wykładziną elastyczną posadzki będą nadal schły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yecath 14.08.2012 18:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2012 W naszym domku, chcąc- nie chcąc, będzie taki "loftowy" klimat, bo i sufit zostanie betonowy (ze śladami desek po szalunku) i niektóre ściany niewykończone...Eh, uroki budowania bez kredytu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynata 14.08.2012 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2012 Będą schły,ale nie możesz rozkładać na całości i trzeba ją przekładać co jakiś czas z miejsca na miejsce.Zagruntować możesz,ale przy użytkowaniu grunt się i tak wytrze i może Ci się zacząć pylić.Może zrób tak-zagruntuj i połóż wykładzinę pasami w miejscu komunikacji.Jak jej będziesz potrzebowała mniej,kupisz jakąś droższą odlotową,pasującą do klimatu betonowych podłóg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynata 14.08.2012 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2012 W naszym domku, chcąc- nie chcąc, będzie taki "loftowy" klimat, bo i sufit zostanie betonowy (ze śladami desek po szalunku) Rzuć jakieś foty,to miłośniczki loftów zaraz się rozkręcą i będziem radzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yecath 14.08.2012 19:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2012 Ok, jutro wkroczę do domu i coś popstrykam Póki co wymyśliliśmy te betonowe posadzki+betonowy sufit ze śladami po szalunkach, coś z cegłą rozbiórkową przy kominku, widoczne czarne rury od pieca kominkowego w salonie i podrasowane plakaty rodem z PRL. Docelowo marzymy o zupełnie innym klimacie- czyli po prowansalsku/skandynawsku, a teraz chcemy zaszaleć Możemy być odważni, bo to tylko tymczasowe rozwiązanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszak 20.08.2012 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 Łał, fajnie będzie. Mam na myśli rozwiązanie tymczasowe, sielsko-prowansalskie do mnie nie przemawia. Dawaj te foty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts