Czarci pomiot 15.08.2012 05:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2012 Dzień Dobry Jak zrobić taki tynk: chodzi mi o tą białą część elewacji czy to się da zrobić na styropianie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Czarci pomiot 18.08.2012 08:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2012 pompuję celowo, moze ktoś pomoże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 18.08.2012 23:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2012 da sie to zrobic... nie pamietam jak sie to nazywa. Dam znac w poniedzialek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jar.os 19.08.2012 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2012 pólitra w siebie , kielnia zaprawa , jakiś pędzel , wiadro z wodą i cheja,,,,,,,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 21.08.2012 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2012 tynk modelowany, STO np, Caparol.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K160 21.08.2012 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2012 Ja chcę mieć dokładnie taki sam. Pytałem o to ze 2 lata temu. Z tego co się dowiedziałem, to zaciągasz elewacje klejem na nierówno. Na to dajesz grunt, następnie tynk cementowo wapienny narzucany kielnią lub fondzlą (taka taka łyżka tynkarska), następnie mokrym pędzlem wygładzasz fakturę tego co na ścianie. Malujesz farbą do elewacji na żądany kolor i tyle. Zdaj relację jak Ci pójdzie, to ja się nauczę czegoś na Twoich błędach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bajanadjembe 22.08.2012 01:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2012 Kiedyś, w wątku" 80% tynków..." zapodałam link do czegoś co by się do tego nadało... o:http://www.sto.pl/22094_PL-Instrukcje_techniczne_PDF-IT_StoMiral_MP.pdf Prawdopodobnie można by też na siatce ceramicznej coś wymodelować, (masami dekoracyjnymi (?).A może i samym klejem dało by radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pwrenowa 26.08.2012 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2012 Witam. Wszystko jest do zrobienia Aby wykonać taki tynk nie potrzeba za bardzo przykładać się do warstwy zbrojącej: nie musi być wygłaskana należy jednak pamiętać, że aby warstwa zbrojąca spełniał swoje funkcje musi być prawidłowo wykonana tj. siatka ma być zatopiona w kleju a nie klej naciągnięty na siatkę Tak przygotowane podłoże po wyschnięciu gruntujesz gruntem przeznaczonym pod tynk mineralny i tynk. Bardzo dobrze wykonuje się takie efekty Caparolem Modelier Spachel Putz. Co prawda nie jest może najtańszy ale efekt końcowy - super Przede wszystkim jest to tynk elewacyjny. Mogę podesłać na prv. zdjęcia wykonanej elewacji. Życzę powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts