pablo8206 15.08.2012 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2012 Witam wszystkich! Mam następujący problem. Dotyczy działki na której chce wybudować dom. Jednak problem jest taki że prąd jest w odległości około 500 m od działki. Działka jest puki co nie na mnie tylko na brata i pytam czy jest sens w ogóle przeprowadzać to na mnie bo gdyby nie było sensu się zarażać to dam sobie spokój. Czy ktoś doprowadzał prąd aż tak daleko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
byry007 15.08.2012 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2012 Energetyka ciągnie do 200 m w cenie jednego KW a dalej jest pewnie koszt wykopu kabla i koszt ludzi ale nie wiem jak to jest dokładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszek57 15.08.2012 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2012 Pablo, a na jakiej podstawie chcesz podpisać umowe z Energetyka na dostawę prądu do nieswojej dzialki? Przydzial mocy dostaje sie na podstawie aktu własności, na ziemie i na dom:) Albo masz swoja nieruchomośc, albo masz pozwolenie na budowe i przydzial mocy , uzyskany na podstawie owego pozwolenia.Inaczej zapomnij o marzeniach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablo8206 17.08.2012 06:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2012 Pablo, a na jakiej podstawie chcesz podpisać umowe z Energetyka na dostawę prądu do nieswojej dzialki? Przydzial mocy dostaje sie na podstawie aktu własności, na ziemie i na dom:) Albo masz swoja nieruchomośc, albo masz pozwolenie na budowe i przydzial mocy , uzyskany na podstawie owego pozwolenia. Inaczej zapomnij o marzeniach A to to akurat nie problem bo działka w każdej chwili może być moja, a dokładnie połowa tej działki. Tak tylko pytam czy ktoś tak daaleko doprowadzał prąd i jak energetyka do tego podchodzi czy jest sens myśleć o budowie na tej działce. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gall86 17.08.2012 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2012 Złóż wniosek o wydanie warunków to się dowiesz jak się sprawy mają. Jeżeli działka jest na brata to niech brat wyśle. To nic nie kosztuje i do niczego nie zobowiązuje, a da obraz sytuacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts