Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt EMANUELA pracownia DOBRE DOMY

Recommended Posts

Witaj!

Nie wiem jak bardzo różnią się Emanuela i Manuela (patrząc na elewację niespecjalnie), nie mniej tą ostatnią budował (wybudował) Gregor 456 z podkarpacia. Pisywał kiedyś sporo na Podkarpackiej grupie.

Ma również swój wątek: http://forum.muratordom.pl/domek-ali-i-grzegorza,t14117.htm.

Przy okazji zapraszam do Podkarpackiej grupy: http://forum.muratordom.pl/post2273493.htm#2273493 Są tam bardziej zorientowani w tej budowie

• Odpowiedzi 107
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Wątków na temat Manueli/Emanueli jest sporo bo też i projekty nie są nowościami, opcja Szukaj bardzo w tym przypadku pomocna. Realizacji w podkarpackim też jest kilka, np na trasie Rzeszów Bircza ostatnio naliczyłem 7 sztuk domków, które przynajmniej z zewnątrz wyglądały na Manuelę. Gregor 456 coś ostatnio mało aktywny jak to bywa po skończeniu budowy, rejon Jarosławia.

Pozdrawiam,

• 11 months później...

co do układu pomieszczeń to niewiele, łazienka rodziców u nas jest ogólnodostępną garderobą z wejściem z korytarza, nie ma wejścia z sypialni. Poza tym nic nie zmieniałem na poddaszu. Proponuje jednak pomyśleć o innym podziale pomieszczeń.

Moje uwagi po roku mieszkania:

- łazienka na górze (nad garażem) jest bardzo duża u mnie jeszcze nie urządzona więc nie wiem jak wyjdzie ale uważam że mogłaby być mniejsza.

- duża sypialnia oraz sypialnia nad kuchnią mogłyby być mniejsze - jak ktoś potrzebuje więcej pomieszczeń można spokojnie wydzielić z nich 3 pomieszczenia przy czym jedno pewnie musiałoby być przejściowe co jest pewnym uniedogodnieniem.

- sypialnia nad gabinetem jest ok

Są to moje osobiste uwagi - wszystko zależy od aranżacji przestrzeni dlatego inni mogą mieć odmienne zdanie.

Nie wiem czy nie pozwolą. Myślę że pozwolą tylko trochę może cię to kosztować w momencie adaptacji (bardzo znacząca zmiana), zapytaj jakiegoś architekta czy i za ile zrobi zmiany które chcesz nanieść i jak on to widzi: Czy kupować projekt i adaptować czy nie ma sensu i lepiej zrobić nowy bazująca w jakimś sensie na istniejącym.