Klaus 30.03.2005 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2005 Witamy! Co u Was słychać? Wiosna się zaczęła. Wreszcie! My zaczynamy budowę Emanueli II w połowie kwietnia. ... Też będę budował Emanuelę II, ale niestety dopiero za rok. Póki co trzymam za was kciuki. Piszcie jak najwięcej jak wam idzie, jakie podejmujecie decyzje i dlaczego, no i oczywiście ile to wszystko kosztuje. A może założycie dziennik budowy na forum? Pozdrowienia dla małej Wiktorii. Fajnie, że będzie się wychowywać od początku we własnym domu. Moje córki są niestety "trochę" starsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TadekL 03.04.2005 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2005 Witaj Klaus. No proszę: Prosił, prosił i wyprosił Zapraszamy do odwiedzenia Naszego dziennika budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 03.04.2005 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2005 Witaj Klaus. No proszę: Prosił, prosił i wyprosił Zapraszamy do odwiedzenia Naszego dziennika budowy Jestem szczerze wzruszony. Będę czytał regularnie, trzymam za Was kciuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TadekL 03.04.2005 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2005 Jestem szczerze wzruszony. Będę czytał regularnie, trzymam za Was kciuki. Dzięki Klaus. Bardzo się cieszymy , że ktoś te nasze "wypociny" będzie czytywał. Pozdrawiamy serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TadekL 03.04.2005 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2005 HejEwo Szymkiewicz i Ewciu - a co u Was się dzieje?Jak tam domki? Odezwijecie się.Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Thaurus 04.04.2005 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2005 Dzięki Klaus. Bardzo się cieszymy , że ktoś te nasze "wypociny" będzie czytywał. Pozdrawiamy serdecznie ... z pewnością Klaus nie będzie jedyny Szczerze zainteresowany przyłączam się do śledzenia Waszych losów. Pozdrowienia Thaurus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Thaurus 04.04.2005 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2005 Dzięki Klaus. Bardzo się cieszymy , że ktoś te nasze "wypociny" będzie czytywał. Pozdrawiamy serdecznie ... z pewnością Klaus nie będzie jedyny Szczerze zainteresowany przyłączam się do śledzenia Waszych losów. Pozdrowienia Thaurus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TadekL 04.04.2005 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2005 ... z pewnością Klaus nie będzie jedyny Szczerze zainteresowany przyłączam się do śledzenia Waszych losów. Pozdrowienia Thaurus Witamy, cieszymy się, że też będziesz "kroczył" z nami ścieżką budowy naszego domku. Zapraszamy do odwiedzania Naszego dziennika budowy - cdn... Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Thaurus 05.04.2005 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2005 Odwiedzam, odwiedzam... dzięki za zaproszenie. Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa szymkiewicz 06.04.2005 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2005 Witam po dłuższej przerwie. Co u nas słychać? Mąż ostro działa na działce a ja go dopinguje . Teraz jesteśmy na etapie robienia przyłączy: światło i woda. Mąż pracuje w rejonie energetycznym więc ze światłem nie będzie kłopotów. Czekamy aż nasza działka jeszcze trochę przeschnie i kopiemy fundamenty. Nurtuje nas jeden problem czy lać strop na poddaszu, jedni mówią żeby lać inni nie . Jak wy robicie? Proszę o radę!!! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TadekL 07.04.2005 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2005 Nurtuje nas jeden problem czy lać strop na poddaszu, jedni mówią żeby lać inni nie. Jak wy robicie? Proszę o radę!!! Pozdrawiam Witaj Ewo! My nie wylewamy stropu na poddaszu. Dlaczego? Może dlatego, że nie ma tego w projekcie domu. Jest to zapewne obciążenie dla fundamentów, a nie wiem, czy zostało ono do takich celów obliczone przez konstruktorów. Wiem, że bardzo dużym obciążeniem już jest dachówka cementowa czy ceramiczna, chyba że dach zrobi się z blachodachówki. Chyba wtedy nie będzie problemu. Widziałam, ale nie pamiętam kto, że któryś z Manuelowiczów piszących dziennik wylewał poddasze i tłumaczył, że gdy będzie musiał zmieniać dach za kilkadziesiąt, kilkanaście lat będzie mu łatwiej i taniej. Pamiętam nawet zdjęcie. Poszukaj i znajdź jego tłumaczenie. Pozdrawiam Beata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TadekL 11.04.2005 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2005 Hej Emanuelowcy i jej sympatycy!My już wzięliśmy się do roboty! Budujemy Emanuelę z podwójnym garażem. Dziś energetyka podłączyła nam prąd, a geodeta wytyczył teren pod dom. Od jutra panowie zabierają się do pracy. W tym tygodniu mają wykonać wykopy pod fundamenty i zalać je, co by 3-4 dni przeschły.Na szczegóły budowy i kwoty poniesionych dotychczas kosztów zapraszamy do naszego dziennika budowy Diary, zaś pytania i komentarze prosimy kierować pod Com. Już niedługo, jak mąż upora się z założeniem albumu, a właściwie odblokowaniem hasła, zachęcamy do oglądania zdjęć z działki - Photo.Serdecznie pozdrawiamy Beata, Tadek i Wiktoria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 11.04.2005 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2005 Na szczegóły budowy i kwoty poniesionych dotychczas kosztów zapraszamy do naszego dziennika budowy Diary, zaś pytania i komentarze prosimy kierować pod Com. No wiemy, wiemy i czekamy. Oby tylko nawał pracy nie przeszkodził Wam w pisaniu waszego (Diary? Czy on mnie przypadkiem nie obraża) dziennika. To jest oczywiście zachęta a nie czarnowidztwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TadekL 11.04.2005 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2005 No wiemy, wiemy i czekamy. Oby tylko nawał pracy nie przeszkodził Wam w pisaniu waszego (Diary? Czy on mnie przypadkiem nie obraża) dziennika. To jest oczywiście zachęta a nie czarnowidztwo. Klaus! Ja mam nadzieję, że oprócz nas ktoś jeszcze będzie budował te Emanuele, bo cicho i pusto w tym wątku. Czasami myślę, że powinniśmy budować Librę. Forumowiczów jest o wiele więcej. Raźniej i wesoło. A tak się ładnie zapowiadało. A co do pisania dziennika Tadek w kwietniu, maju i czerwcu ma tyle wyjazdów i to po całej Polsce. Znów będę pisać o czymś, czego nie widziałam i na czym się nie znam. Beata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 11.04.2005 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2005 Ja mam nadzieję, że oprócz nas ktoś jeszcze będzie budował te Emanuele, No ja jeszcze, ale nie w tym roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Thaurus 12.04.2005 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2005 Ja mam nadzieję, że oprócz nas ktoś jeszcze będzie budował te Emanuele, Nieśmiało, ale może i ja się przyłączę... ale raczej także nie w tym roku. To zależy między innymi jak szybko moja Żonka podejmie ostateczną decyzję akceptującą projekt domku z grupy potencjalnych kandydatów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzesiek K 19.04.2005 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2005 Nie wiem czy juz widzieliscie http://www.dobredomy.pl/?id_project=61&infopage=1 Pozdrawiam, Grzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 19.04.2005 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2005 Nie wiem czy juz widzieliscie Widzieliśmy ale nie w pełnej krasie tzn nie w Internecie ze wszystkimi bajerami. Dzięki za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TadekL 19.04.2005 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2005 Nie wiem czy juz widzieliscie http://www.dobredomy.pl/?id_project=61&infopage=1 Pozdrawiam, Grzesiek Cieszymy się wreszcie, że mówiąc o Emanueli II, już każdy będzie mógł ją zobaczyć i wypowiedziec się na jej temat. Dla nas może już późno, bo ją właśnie budujemy, ale jesteśmy na etapie fundamentów. Ale jestem ciekawa opinii innych. Pozdrawiam Beata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TadekL 20.05.2005 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2005 Emanuelowicze!Wiem, że kilku już jest Was potencjalnych przyszłych właścicieli tego domu. To jest pierwszy ogólny wątek na temat tego projektu. Ewo Szymkiewicz! Zaczęłaś już budowę? Nie odzywasz się! Co tam słychać?My zaczynamy kłaść strop. PozdrawiamyBeata, Tadek i Wiktoria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts