Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt EMANUELA pracownia DOBRE DOMY

Recommended Posts

Witamy!

Co u Was słychać? Wiosna się zaczęła. Wreszcie! My zaczynamy budowę Emanueli II w połowie kwietnia. ...

Też będę budował Emanuelę II, ale niestety dopiero za rok.

Póki co trzymam za was kciuki. Piszcie jak najwięcej jak wam idzie,

jakie podejmujecie decyzje i dlaczego, no i oczywiście ile to

wszystko kosztuje.

A może założycie dziennik budowy na forum?

Pozdrowienia dla małej Wiktorii.

Fajnie, że będzie się wychowywać od początku we własnym domu.

Moje córki są niestety "trochę" starsze.

• Odpowiedzi 107
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

... z pewnością Klaus nie będzie jedyny :wink:

Szczerze zainteresowany przyłączam się do śledzenia Waszych losów.

Pozdrowienia

Thaurus

Witamy, cieszymy się, że też będziesz "kroczył" z nami ścieżką budowy naszego domku.

Zapraszamy do odwiedzania Naszego dziennika budowy

- cdn...

Pozdro

Witam po dłuższej przerwie. Co u nas słychać? Mąż ostro działa na działce a ja go dopinguje :lol: . Teraz jesteśmy na etapie robienia przyłączy: światło i woda. Mąż pracuje w rejonie energetycznym więc ze światłem nie będzie kłopotów. Czekamy aż nasza działka jeszcze trochę przeschnie i kopiemy fundamenty. Nurtuje nas jeden problem czy lać strop na poddaszu, jedni mówią żeby lać inni nie . Jak wy robicie? Proszę o radę!!!

Pozdrawiam

Nurtuje nas jeden problem czy lać strop na poddaszu, jedni mówią żeby lać inni nie. Jak wy robicie? Proszę o radę!!!

Pozdrawiam

Witaj Ewo!

My nie wylewamy stropu na poddaszu. Dlaczego? Może dlatego, że nie ma tego w projekcie domu. Jest to zapewne obciążenie dla fundamentów, a nie wiem, czy zostało ono do takich celów obliczone przez konstruktorów. Wiem, że bardzo dużym obciążeniem już jest dachówka cementowa czy ceramiczna, chyba że dach zrobi się z blachodachówki. Chyba wtedy nie będzie problemu. Widziałam, ale nie pamiętam kto, że któryś z Manuelowiczów piszących dziennik wylewał poddasze i tłumaczył, że gdy będzie musiał zmieniać dach za kilkadziesiąt, kilkanaście lat będzie mu łatwiej i taniej. Pamiętam nawet zdjęcie. Poszukaj i znajdź jego tłumaczenie.

Pozdrawiam

Beata

Hej Emanuelowcy i jej sympatycy!

My już wzięliśmy się do roboty! Budujemy Emanuelę z podwójnym garażem. Dziś energetyka podłączyła nam prąd, a geodeta wytyczył teren pod dom. Od jutra panowie zabierają się do pracy. W tym tygodniu mają wykonać wykopy pod fundamenty i zalać je, co by 3-4 dni przeschły.

Na szczegóły budowy i kwoty poniesionych dotychczas kosztów zapraszamy do naszego dziennika budowy Diary, zaś pytania i komentarze prosimy kierować pod Com. Już niedługo, jak mąż upora się z założeniem albumu, a właściwie odblokowaniem hasła, zachęcamy do oglądania zdjęć z działki - Photo.

Serdecznie pozdrawiamy

Beata, Tadek i Wiktoria

Na szczegóły budowy i kwoty poniesionych dotychczas kosztów zapraszamy do naszego dziennika budowy Diary, zaś pytania i komentarze prosimy kierować pod Com.

No wiemy, wiemy i czekamy.

Oby tylko nawał pracy nie przeszkodził Wam w pisaniu waszego

(Diary? Czy on mnie przypadkiem nie obraża) dziennika.

To jest oczywiście zachęta a nie czarnowidztwo. :lol:

No wiemy, wiemy i czekamy.

Oby tylko nawał pracy nie przeszkodził Wam w pisaniu waszego

(Diary? Czy on mnie przypadkiem nie obraża) dziennika.

To jest oczywiście zachęta a nie czarnowidztwo. :lol:

Klaus!

Ja mam nadzieję, że oprócz nas ktoś jeszcze będzie budował te Emanuele, bo cicho i pusto w tym wątku. Czasami myślę, że powinniśmy budować Librę. Forumowiczów jest o wiele więcej. Raźniej i wesoło. A tak się ładnie zapowiadało. A co do pisania dziennika Tadek w kwietniu, maju i czerwcu ma tyle wyjazdów i to po całej Polsce. Znów będę pisać o czymś, czego nie widziałam i na czym się nie znam. :roll:

Beata

Ja mam nadzieję, że oprócz nas ktoś jeszcze będzie budował te Emanuele,

Nieśmiało, ale może i ja się przyłączę... ale raczej także nie w tym roku. To zależy między innymi jak szybko moja Żonka podejmie ostateczną decyzję akceptującą projekt domku z grupy potencjalnych kandydatów...

Nie wiem czy juz widzieliscie

http://www.dobredomy.pl/?id_project=61&infopage=1

;)

Pozdrawiam,

Grzesiek

Cieszymy się wreszcie, że mówiąc o Emanueli II, już każdy będzie mógł ją zobaczyć i wypowiedziec się na jej temat. Dla nas może już późno, bo ją właśnie budujemy, ale jesteśmy na etapie fundamentów. Ale jestem ciekawa opinii innych.

Pozdrawiam

Beata

• 1 month później...

Emanuelowicze!

Wiem, że kilku już jest Was potencjalnych przyszłych właścicieli tego domu. To jest pierwszy ogólny wątek na temat tego projektu.

Ewo Szymkiewicz! Zaczęłaś już budowę? Nie odzywasz się! Co tam słychać?

My zaczynamy kłaść strop.

Pozdrawiamy

Beata, Tadek i Wiktoria