TadekL 28.06.2005 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2005 Pustawo w tym wątku. Kładziemy więźbę na dach.PozdrawiamyBeata, Tadek i Wiktoria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TadekL 22.11.2005 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2005 Spróbujemy wprowadzić się na Święta Bożego Narodzenia albo na Nowy Rok 2006 do naszej Emanueli II. Tylko czekamy na podłączenie gazu, aby ogrzewać dom.Beata, Tadek, Wiktoria i ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TadekL 06.12.2005 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2005 Cześć Daroll. Jeśli to przesypanie (przepchnięcie ziemi) z przodu na tył działki nie spowoduje tego, że wjeżdżając na swoją posesję będziesz wjeżdżał do wąwozu, to ok., ale jeśli tak będzie to trzebaby nawieźć ziemię pod taras, tak żeby nie było z niego przepaści, a piwnica - może się przydać. Zależy jak kto lubi i czy będzie potrzebna. Choć jakkby nie patrzeć to jak ona będzie to i tak i tak się zagraci, bo będzie szkoda wyrzucić niektórych rzeczy. A wracając, jeśli wjazd masz od północy to posatw ją w wersji w lustrzanym odbiciu (okienka w garażu i kotłowni od wschodu) i dołóż może jeszcze okno w salonie. Będzie jaśniej. A od strony narożnika, gdzie jest kuchnia i spiżarnia posadź sobie jakieś ładne drzewka, które trochę zacienią z tej strony domek i sprawa załatwiona. Pozdrawiam TadekL A co u ciebie słychać ewo szymkiewicz. Pochwal się i zapraszam do naszych komentarzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TadekL 06.12.2005 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2005 Ciemno, szaro i ponuro na tym wątku.Podciągam w górę. Natomiast termin wprowadzenia się na Święta Bożego Narodzenia 2006 jest poważnie zagrożony. Wiedzą to Ci, którzy śledzą nasze losy.PozdrawiamTadekL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chmielma 03.01.2006 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2006 Pocieszające jest to, że ta działka nadal nie ma jakichś specjalnych wymagań jeśli chodzi o szerokośc. My najpierw wybierając Andromedę z podwójnym garażem musieliśmy szukac naprawdę szeroką działkę i to była nasza zmora bo pare ładnych działek nam odpadło. No ale teraz Emanuela nie wprowadza ograniczeń ku naszej radości, że działeczka jedak jest dobra. Co do budowy domu to napewno zrobimy 3 balkon, zastanawiamy się nad dodatkowym oknem w salonie, na górze rezygnujemy z łazienki dla rodziców na rzecz garderoby, no i może napiszę do Domusa aby mi podesłali rzuty Emanueli z podwójnym garażem - jak poprosiłam ich o Andromedę wówczas niedostepną w wersji z podwójnym garażem to przysłali mi bardzo fajne rzuty z dokładnymi wymiarami - i za to lubię tą pracownię . Co do firm budujących mamy sporo sprawdzonych osób np dekarzy aż z Radomia ale układają dach tak solidnie i w cenie która jest do zniesienia, że nie ma mowy o warszawskich dekarzach, mamy murarzy - budowali u naszych znajomych - malutka firma rodzinna i robili solidnie no i bardzo duzo doradzali w trakcie budowy, kolejna złota rączka to tzn człowiek od wykończeniówki juz nam 3 mieszkania wykańczał i czeka na wezwanie kiedy ma wejśc do domu no i stolarz, który zrobił mi w mieszkaniu kuchnie za 12 tyś którą w sklepie wycenili mi na 40 tyś no ale jego trzeba zamawiać z półrocznym wyprzedzeniem , będzie robił nam drzwi, garderobę, kuchnię i schody. Mam już tak wszystko dokładnie poukładane, że pralktycznie czekam na projekt i ruszam do walki z urzędami aby uzyskać pozwolenie na budowę A powiedzcie, czy będziecie podnosić ścianę kolankową ? Pozdrawiam Witam Ewci@, wiem że nawiązuję do strasznie starego posta, ale interesuje mnie kontakt do tych dekarzy z Radomia. Napisz jak się spisali, jakie wrażenia i w jakim stanie jest Twój domek? Jeżeli myślisz że pozostali polecani przez Ciebie fachowcy pisaliby się na prace w Warszawie, to też bardzo bym był wdzięczny za namiar (próbuję skompletować ekipę na wiosnę, mam warunki zabudowy, więc mam nadzieję że teraz pójdzie szybciej ) pozdrawiam Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chmielma 03.01.2006 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2006 Pierdoła... poprzedni post miał iść na priva No ale jak już się ujawniłem w tym wątku to do końca: Witam wszystkich! Chcielibyśmy zacząć budowę Emanueli II na wiosnę, a czy się uda - zobaczymy. Są warunki zabudowy, co w mojej gminie (warszawa-wawer) jest dużym sukcesem, projekt zamówiony, powinien być lada chwila u mnie. Teraz czekam na mapki do celów projektowych i zajmuję się głównie czytaniem forum... ciężko to wszystko ogarnąć... i zdecydować co się chce. Nie mam jeszcze na oku żadnych ekip ani nawet architekta, a czas byłby już najwyższy, więc jeżeli możecie kogoś polecić, to nie krępujcie się ani trochę pozdrawiam Marcin (+Ewa [już prawie z Sebastianem ]) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek_K 09.01.2006 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2006 Witam. To mój pierwszy post na tym forum, choć przegladam je od dłuższego czasu. Za rok (bądź za dwa - finanse) zamierzamy ruszyć z budową. Jesteśmy po etapie przegladania i analizie setek projektów. Naszym faworytem początkowo był projekt "Manuela". Po pojawieniu się projektu "Emanuela II" nie mieliśmy wątpliwości - TO JEST TO!!! Zwracam się z pytaniem do wszystkich budujących lub szczęśliwych mieszkańców "Manueli" bądź "Emanueli". Gdzie można zobaczyć realizację tych projektów na śląsku? Bardzo chcemy zobaczyć ten domek przed zakupem projektu. Przeglądaliśmy wszystkie fotki na forum i znalezione w internecie, ale to nie to samo co zobaczyć w rzeczywistości... Pozdrawiam i z góry dziękuje za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TadekL 10.01.2006 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2006 Witam. To mój pierwszy post na tym forum, choć przegladam je od dłuższego czasu. Za rok (bądź za dwa - finanse) zamierzamy ruszyć z budową. Jesteśmy po etapie przegladania i analizie setek projektów. Naszym faworytem początkowo był projekt "Manuela". Po pojawieniu się projektu "Emanuela II" nie mieliśmy wątpliwości - TO JEST TO!!! Zwracam się z pytaniem do wszystkich budujących lub szczęśliwych mieszkańców "Manueli" bądź "Emanueli". Gdzie można zobaczyć realizację tych projektów na śląsku? Bardzo chcemy zobaczyć ten domek przed zakupem projektu. Przeglądaliśmy wszystkie fotki na forum i znalezione w internecie, ale to nie to samo co zobaczyć w rzeczywistości... Pozdrawiam i z góry dziękuje za odpowiedzi. Jacku! Gratulujemy wyboru projektu! Bardzo dobry wybór. My niedługo wprowadzamy się do Emanueli II, tylko mieszkamy pod Poznaniem. To prawda trzeba najpierw zobaczyć ten dom. Zdjęcia nie wystarczają. My też ogladaliśmy Manuelę, a potem wyobrażaliśmy sobie pomieszczenia na górze. Swój post umieść również na wątku Manuela Archipelag. Tyle budowano Manuel, że na pewno ktoś w pobliżu Twojego miejsca zamieszkania ją ma. Tylko, że od kiedy właściciele Manuel się do nich wprowadzili, nie zagladają na forum. Znajdź kogoś i pisz na e-mail z prośbą o wizytę. Pozdrawiamy Wiktoria, Beata i Tadek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Druidus 08.08.2006 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2006 Witam wszystkich forumowiczów Manuelowiczów... Ja buduję Manuelę w Tarnowie. Przed zalewaniem stropu zmieniliśmy układ schodów na zabiegowe w miejscu, gdzie było wejście do kotłowni, więc się nam troche teraz "Emanuela" buduje.W związku z tym od razu prośba, gdyby ktoś miał zdjęcia dolnej części takich schodów już zrobionych, to bardzo bym prosił na priva. - druid(tutajdaćmałpę)poczta.okay.pl My nasze zdjęcia dodamy już niedługo. PozdrawiamMarcin "DRUIDUS" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdzislaw 08.08.2006 23:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2006 Projekt Emanuela II mam kupiony i wszystko byloby OK gdyby nie moja lepsza polowa. Nie podoba sie jej, ze do pokoju dziennego wchodzi sie "przez stol", i to zarowno z kuchni jak i z korytarza. Prosze o argumenty "za" bo projekt juz "sie adoptuje", geodeta pracuje etc. i szkoda byloby to wszystko teraz zmieniac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andżelka 14.08.2006 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2006 Witam! Mam pytanie, ile wynosi ściana kolankowa w Emanueli?? Wcześniej interesowaliśmy się z mężem Librą, ale bardzo dużo rzeczy nie odpowiadało mi wewnątrz, a Emanuela ma taki rozkład jaki chcielibyśmy miec. Jeżeli ktoś z Was wybudował Emanuelę lub Emanuelę II w okolicach Warszawy i pozwoliłby go obejrzec to proszę dac znac Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Druidus 17.08.2006 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2006 Mam pytanko dla osób, które już "przeszły" przez robienie tarasu i ogrodzenia frontowego - czy potrzebne są w ich przypadku jakieś stalowe pręty do zbrojenia? Czy taras w ogóle się zbroi? CO do frontowego ogrodzenia, to słyszałem, że coś trzeba zazbroić na głębokości poniżej zamarzania, zeby się nie rozjechało, ale jeśli tak, to jakim prętem - trzeba aż 10-tkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sly123 30.08.2006 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2006 Witam wszystkich,Przymierzam się do zakupu projektu domu Emanuela z pracowni Dobre domy z Wrocławia. Będę budował w okolicach Trójmiasta. Czy ktoś w pobliżu buduje ten domek i byłby skłonny pokazać mi jak wygląda w środku. Sylwester Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawaroti 13.10.2006 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2006 Witam! Kupiłem w DOBRYDM DOMU projekt Emanuela pracowni DObre Domy. Moje pytanie jest skierowane głównie do użytkowników lub budujących ten właśnie dom. Ja ruszam z budową na wiosnę a że jestem na etapie adaptacji budynku mam pytanie czy ktos zauważyl jakieś niedogodności w wymienionym wyżej projekcie. Kilka małych zmian już postanowiłem że będzie. Zmieniam: -na parterze łazienka i spiżarnia zostaną przedłużone do wysokości słupka który wg mnie tam nie pasuje, lepiej mieć większą łazienkę i spiżarnię niż wielki hall ze słupem na środku - druga zmiana to zamiast dwóch małych okien w kuchni (które bądź co bądź są obok siebie) wstawię jedno większe - zawsze to taniej - dorobiłem też wejście do kotłowni pod schodami -schody będa betonowe oczywiście oklejone drewnem a nie drewniane (z tego co się orentowałem drewniane po pewnym czasie zaczynaja trzeszczeć) - wyżuciłem też te 3 małe okienka w kotłowni i garażu a zamiast nich będą 2 troszkę większe co jeszcze zmienić, czekam na pomysły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 09.12.2006 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2006 Witam!! Czy ktos na slasku buduje emanuela z garazem na dwa samochody?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karlaa 25.10.2007 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2007 Witam czy ten watek jeszcze dziala bo tez buduje Emanuelke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawaroti 25.10.2007 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2007 działa działa jak chcesz poczytac o emanueli II to zobacz w wątku Tadka, jest już tak duży że można się pogubić.http://forum.muratordom.pl/emanuela-ii-tadka-beaty-wiktorii-i-kasi-komentarze,t44278.htm jak masz pytania to wal śmiało ja jestem po tynkach i wylewkach więc conieco mogę pomóc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karlaa 25.10.2007 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2007 to super zaczelam miesiac temu budowac ale martwi mnie czy to nie za pozno bo w tym roku chcialabym osiagnac stan surowy otwarty a narazie mam tyle http://i221.photobucket.com/albums/dd203/Karlaa_photo/Budowa24102007014.jpg Co o tym myslisz ? a jak Twoj domek ? Jakies uwagi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawaroti 25.10.2007 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2007 o widze że lustro, edytowałem poprzednią wypowiedź więc już pewnie wiesz jak mój domek też budowałem z ceramiki tylko mur 3 warstwowy z ociepleniem w środku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budmarek 16.01.2008 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2008 Witam wszystkich serdecznie. Czy ktoś mógłby mi wskazać, dać namiary na wybudowaną lub budowaną Emanuelę na podkarpaciu? Chciałbym w styczniu zakupić ten projekt (biuro dobre domy), aczkolwiek miło byłoby mi wcześniej zobaczyć jego realizację w rzeczywitości i wymienić uwagi. Będę wdzięczny za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts