marynata 15.08.2012 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2012 Nie znam tej farby,lecę oglądać.Wszystko będzie na biało także pasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 15.08.2012 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2012 Nie znam tej farby,lecę oglądać.Wszystko będzie na biało także pasuje. Popatrz jeszcze na farby Para. Ja u siebie poleciałam Tikurollą. Moooooocno zmywalna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia242 16.08.2012 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 z tego co autorka podała juz abstrahując od standartu,kosztorys mocno przeszacowany...mi wyszło maksymalnie 100-120 tysięcy Panele na 120 m.kw. podłogi to 4800 zł licząc po 40 zł/m2 a to juz niezłe panele+ ich połozenie max .2000 zł to jest 7000 a nie 15 tys...,piec gazowy- 15 tysięcy? hmmmm na totalnym luzie wybierzesz piec za 5000 zł i bedzie to swietny markowy piec...dalej to już indywidualne preferencje,aczkolwiek te 190 tysiecy to dla mnie by było wykonczenie na najwyższym mozliwym poziomie.Reasumując 50-70 tysięcy skromnie ale schludnie,100-120 normalnie,150-200 tys.- luksuspozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynata 16.08.2012 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 Front,nie patrz przez pryzmat siebie,tylko na konkretną sytuację.Może i piec za drogo policzony,ale sama hydraulika może być niedoszacowana(trzy poziomy,nie wiadomo jaki jest rozkład punktów względem kanalizacji,jakie mogą pojawić się problemy-np budowa dodatkowego"zjazdu" ścieków-właśnie mnie to spotkało itd).Z obowiązujących oficjalnie cen robocizny z materiałem nie wyjdzie do stanu deweloperskiego mniej jak około stówy.A umiejętność taniego budowania nie jest powszechną umiejętnością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts