cuthbert 15.08.2012 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2012 Witam! W najbliższym czasie będę zlecał wykonanie instalacji kanalizacyjnej. Mam do Was prośbę o poradę z jakiego materiału ją wykonać. PVC - na pewno tańszy, stosowany od lat PP - droższe, zalety jak dla mnie nieznane Ostatnio rozmawiałem w hurtowni w której handlują rurami MagnaPlast i usłyszałem, że PVC raczej nie handlują bo PP jest o wiele lepsze i takie są oczekiwania instalatorów. Natomiast ja (dociekliwa i skąpa dusza) chciałbym wiedzieć w czym jest różnica Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
photos 15.08.2012 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2012 osobiscie zamontowałbym PCV, a za roznice kupil ciut grubszy styro na ocieplenie, ewentualnie dołożyłbym dojakijes oczyszczalni zamiast szamba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajmanxxl 16.08.2012 04:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 to jest zmowa hurtowni na PCV da się modelować rurę na ciepło co potania robotę i z niektórych ciasnych miejsc pozwala wyjść bez komplikacji, PP to materiał z którym tego nie zrobisz co zmusza do zakupu dokładnie wszystkich elementów, a w praktyce instalator musi wozić kilka złączek w zapasie bo nie da się przewidzieć dokładnie każdego elementu, jechać po jedną złączkę to jest bardzo kosztowne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts