dscreator 15.08.2012 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2012 (edytowane) Witam, jestem na etapie wykonywania tynków cementowo-wapiennych agregatem. Problem polega na tym, że ekipa prawdopodobnie cwaniaczy na ilości cementu dodawanego do zaprawy. Agregat jest prawdopodobnie 150l. Ile powinni sypać cementu na agregat? Czy połowa worka cementu 25kg jest poprawną ilością? Zauważyłem, że panowie sypią różne ilości cementu w zależności czy jestem w pobliżu czy nie. Jak sobie radzić w takich sytuacjach? Czy mieliście podobne doświadczenia? Ekipa robi szpryc i tego samego dnia tynkuje po kilku godzinach. Edytowane 15 Sierpnia 2012 przez dscreator Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radosław Krasowski 16.08.2012 04:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 Ekipa robi szpryc i tego samego dnia tynkuje po kilku godzinach. Poważny błąd, obrzutka powinna być sucha. Przerwa powinna wynosić 2-3 dni a na podłożu betonowym jeszcze dłużej. Przy wysokich temperaturach i sporych przewiewach na poddaszu można skrócić czas do 24 godzin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balto 16.08.2012 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 Zależy jeszcze jakiego cementu - połowa worka na 150l? Dla mnie zwłaszcza jeśli jest to zwykły popiołowy - śmierdzi malizną... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts