malux20 12.09.2012 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2012 (edytowane) weż mnie ty teraz nie oslabiaj ze znalezieniem transportu kielce krakowska ekokominko Edytowane 12 Września 2012 przez malux20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafcio363 12.09.2012 06:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2012 Powiem więcej .Dziwi mnie ,że w ogóle rozpaliłeś w kominku.Z nieba wali ciepłem jak u bohunia we wkładach a ty palisz.;).Możesz wkleić fotkę z tym brykietem???Oczywiście swoim. Chyba niema potrzeby,kupiłem go w markecie Liroy Merlin.Wyglądał tak jak typowy pinikay. Ciemny twardy i czuć zapach że był dobrze wypalony. No było ciepło,ale co zrobić z 20stopni na 4 kostkach wskoczło na 27 stopni na jakieś 4-5godzin.Potem poszedłem spać Co do kielc to chyba chodzi o fime http://www.ekominko.pl/o,1,Brykiet_drzewny_Pini_Kay.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 14.09.2012 04:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2012 http://www.ekominko.pl/s,5,Zamowienie.html?id=1&p=4 O to mię chodziło rafcio..ale za bardzo nie buzuj tym brykietem.W czasach gdy ścierałem się z poglądami na temat brykietu z węgla kamiennego http://www.solostocks.pl/sprzedaz-produkty/energia-srodowisko-naturalne/zrodla-energii/brykiet-z-wegla-kamiennego-435722 temperatury jakie uzyskiwałem były naprawdę super.Niestety branża opowiedziała sie ,że to jest be dla KZPŁW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafcio363 14.09.2012 09:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2012 http://brykietkominkowy.pl/brykiet.php 2 od góry jest pinikay, dwa zdjęcia są takiego samego co kupiłęm w markecie, dwa kolejne wyglądają jakby były nie dorobione/nie wypalone.Podejrzewam że pewnie sprzedają ten gorszy, co o tym myślicie jest różnica? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 14.09.2012 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2012 Zdjęcia się nie liczą. To co Ci przed domem wysypią jest ważne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafcio363 14.09.2012 10:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2012 Nie wyspują,robi się przedpłatę i odbiera osobiście całą paletę. Na dniach kupię jednak paczkę i dam znać Ten "gorszy" jest od innego producenta i tylko ten mają aktualnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lopesjus 14.09.2012 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2012 Nie wyspują,robi się przedpłatę i odbiera osobiście całą paletę. Na dniach kupię jednak paczkę i dam znać Ten "gorszy" jest od innego producenta i tylko ten mają aktualnie. Najlepszy PINI KAY jest robiony w całości z trociny dębowej lub w całości z trociny grabu (b. rzadko dostępny). Najgorsze są mieszanki, bo tam mogą być nawet "śladowe ilości orzechów arachidowych" Jeśli cenicie doznania zmysłu węchu, to unikajcie brykietu słonecznikowego, wiele osób postrzega generowany przez niego zapach jako irytujący. "Gorszy" może tez oznaczać, że pochodzi z Ukrainy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 14.09.2012 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2012 To ja na tą intencję motto zapodam: NIE PANIKUJ, KUP PINI KAY ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafcio363 15.09.2012 11:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2012 http://brykietkominkowy.pl/brykiet.php 2 od góry jest pinikay, dwa zdjęcia są takiego samego co kupiłęm w markecie, dwa kolejne wyglądają jakby były nie dorobione/nie wypalone. Podejrzewam że pewnie sprzedają ten gorszy, co o tym myślicie jest różnica? To jest brykiet z producenta podłóg woldrew.pl , na jego stronie nie pisze że jest dębowy tylko liściascy,czyli mieszanka,wyraźnie jest słabiej opalony. To już wolę kupić ruf za 630zł brzoza buk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 15.09.2012 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2012 To jest brykiet z producenta podłóg woldrew.pl , na jego stronie nie pisze że jest dębowy tylko liściascy,czyli mieszanka,wyraźnie jest słabiej opalony. To już wolę kupić ruf za 630zł brzoza buk. Za 630 zł kupuję 5 mp mokrego, lub 3,5 mp suchego drewna dębowego. Połupanego, z przywiezieniem do domu. Zdecydowanie wolę drewno! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 15.09.2012 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2012 ja w nomi jak kupiłem w opakowaniu 6 kg to jak przeliczyłem to wychodziło 1200zl za tonę co kto lubija mam busy to przywiozę człowiek się kręci wsród ludzi to zawsze jakiś papier na drewno załatwi albo nie wyobraż sobie kobietę z 2 dzieci mężem w angliiona się cieszy że wejdzie przy okazji zakupów i kupi 3 paczki drewna5 dębu drewna niezła ilośćpostaw się w jej miejsce jak jej przywiozą luzem drewno i powiedzą że ma 3 metry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 16.09.2012 05:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2012 Za 630 zł kupuję 5 mp mokrego, lub 3,5 mp suchego drewna dębowego. Połupanego, z przywiezieniem do domu. Zdecydowanie wolę drewno! 126 za mokry dąb i 180 za suchy ....taniuśko.Czyli generalnie brykiet się nie umywa do drewna.Jest droższy,kiepskiej jakości,źle się składuje,ma wiele g...na w swoim składzie a skoro ma to emituje syf do atmosferki,nie pali się płomieniem tylko żarzy, zostawia po sobie dużo odpadu,ogólnie rzecz ujmując kominek na zimne wieczory to sezonowane.tylko sezonowane drewno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 16.09.2012 05:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2012 Piotr ma rozeznane żródełkano ale on jest z branżymi sie podoba sposób spalania brykietu- więcej żaru niż ogniakwestia ceny to osobny temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 16.09.2012 05:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2012 Piotr ma rozeznane żródełka no ale on jest z branży mi sie podoba sposób spalania brykietu- więcej żaru niż ognia kwestia ceny to osobny temat Nie kadź.To jak z branży to już bezgranicznie ma rację???Jakie znowu źródełka???:cool:Kupuje tanio a nawet bardzo sezonuje albo kupuje sezonowane a brykiet ma gdzieś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 16.09.2012 06:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2012 poprawka Piotr ględzi -kazdy kupuje co komu potrzebaprzy paleniu sobotnim zdecydowanie polecam brykiet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 16.09.2012 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2012 i tego się trzymaj temat jest o brykiecie a nie paleniu drewnem.Jest to kuźwa jakaś alternatywa dla drewna nieprawdaż??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 16.09.2012 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2012 faktyczniedobry brykiet ile ma w kg kwh?bez uwzględniania sprawności wkładu może różni się pod tym względem od drewna[kwestia sezonowania-brykiet na plus] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 16.09.2012 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2012 Do czego ci te wyliczenia???.Na początku topiku Piczman liczył już w swych warunkach.http://www.atmos.cz/poland/paliva-energietu sa jakieś wyliczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek Rz 19.09.2012 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 Witam Jesli koledzy pozwolą to wtrącę swoje 3 grosze gdyż spaliłem trochę brykietu w swoim kominku. Te wszystkie wyliczenia podawane przez firmy produkujące brykiet ,czy robione przez osoby niezwiązane z produkcją nie maja najmniejszego sensu . Mydlą tylko oczy kominkowym nowicjuszom .Co roku spalam mniej więcej tyle samo drewna (buk sezonowany 24 miesiące) . Jeśli za te same pieniądze kupiłbym brykietu to nijak nie uda mi się ogrzać nim domu przez zimę - zabraknie jakies 30-40% i niech producenci robią wyliczenia jakie chcą -nic to nie zmieni. Paliłem wałkiem (dziadostwo najwieksze ) brykietem w kształcie jakby dwóch wałków "sklejonych" ze sobą (o wiele lepszy ) i ołówkiem najlepszy . Wszystko to pali się niestety o wiele za szybko w porównaniu do wyschniętego i porąbanego na duze kawały drewna i za dużo go idzie . Przeczytałem juz wiele watków na temat palenia brykietem , ale do tej pory nie przeczytałem opinii kogos kto zamiast drewna za powiedzmy 1500zł kupił brykietu i na tym wygrał , więc ............. niestety pomimo zalet NIE OPLACA SIE i tyle. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 19.09.2012 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 Witam. Jak widać co użytkownik kominka to i inne zdanie ... A powiedz Darku czy opłaca się palenie brykietem komuś, kto ma drewno o wilgotności w granicach 40-50% ? Bo kupując takie drewno kupuje się w jego tonie 400-500 kg zwykłej wody ... i tą wodę "spala się" następnie w kominku ... Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts