Maciek81 16.08.2012 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 Witam, z góry przepraszam jak pytanie już było ale szukałem szukałem i nie potrafiłem znaleźć jednoznacznej odpowiedzi. Ocieplam poddasze, pomiędzy krokwie zostało położone 15 cm wełny Rockwool Toprock, do tego w poprzek Panowie kładą teraz 5 cm Superrock. I pytanie moje takie: czy w profileCD60 wkłada się wełnę? Sugerowałem żeby tak robili ale z wielkim zdziwieniem stwierdzili że z czymś takim się jeszcze nie spotkali. Twierdzą że dają tej wełny (5cm) tyle ze i tak wchodzi ona w ten profil. Przeszukując internet nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi. W skrócie: dawać czy nie dawać tej 5-tki w profile? Z góry dziękuje za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 17.08.2012 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2012 A te profile licują się z wełną, czy są jakby nakładane na nią? Jeżeli się licują, czyli ta 5cm warstwa wełny wkładana jest jakby nie, to oczywiście, że i w profilach musi być wełna. Jeżeli profile de facto dociskają tą 5cm warstwę, to juz w nie nie musisz wkładać dodatkowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek W 20.08.2012 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 Witam,Zalecane jest wypełnianie profili metalowych (profili cd), dzięki czemu nie będą one stanowiły liniowych mostków termicznych. Bardzo często wykonawcy jednak wykonują izolację poddasza w taki sposób, że nabijają na wieszaki maty czy płyty i następnie dociskają profilem. Profil dociska wełnę w taki sposób, że zostaje wypełniony. Jednak, aby zmniejszyć straty ciepła w poddaszu należy zachować ciągłość izolacji, co zapewnia m.in. wypełnianie profili metalowych CD. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts