Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ziemia pod fundament

Filip80

Recommended Posts

czy po zdjęciach wykopu można się dowiedzieć jaki ma być fundament ?

Ten wygląda na fundamnt z serii "spieprzony"

yhm no tak laik założył temat ;)

bo gdzieś doczytałem że gleba ma znaczenie ...

Na podstawie badań gruntu konstruktor projektuje ławy.

Ze zdjęc i pytań wnioskuje ze nie było badań, pojęcie ława fundamentowa tez dla Ciebie jest obce.

Aby dokładnie wiedzieć co i jak muszą być zrobione odwierty przez geologów, ja miałem na działce 3szt. Wyniki przejął konstruktor i zaprojektował ławy.

Rozumiem, że nie kupiłeś jeszcze tej działki, jedyne rozwiązanie to pochodzić po sąsiadach i popytać czy ktoś ma i czy ci udostępni.

tyle, że zakup działki uzależniać od fundamentu to trochę dziwne :)

Aby dokładnie wiedzieć co i jak muszą być zrobione odwierty przez geologów, ja miałem na działce 3szt. Wyniki przejął konstruktor i zaprojektował ławy.

Rozumiem, że nie kupiłeś jeszcze tej działki, jedyne rozwiązanie to pochodzić po sąsiadach i popytać czy ktoś ma i czy ci udostępni.

tyle, że zakup działki uzależniać od fundamentu to trochę dziwne :)

dla mnie tez dziwne ;) ale jak się nasłuchałem że podłoże było do d... i fundament wychodził bardzo drogi, to wolę się popytać ;)

dla mnie tez dziwne ;) ale jak się nasłuchałem że podłoże było do d... i fundament wychodził bardzo drogi, to wolę się popytać ;)

Kto pyta nie błądzi. :rolleyes:

Grunt wygląda dobrze , ale trudno powiedzieć jak gruba jest warstwa piasku, czy przypadkiem poniżej nie ma torfu .

Dobrze byłoby się zapytać sąsiadów jeżeli są w okolicy.

Najlepszy byłby odwiert. To naprawdę nie jest duży wydatek.