Filip80 16.08.2012 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 Witam, czy po zdjęciach wykopu można się dowiedzieć jaki ma być fundament ? dziękuję pozdrawiam Filip Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 16.08.2012 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 Witam, czy po zdjęciach wykopu można się dowiedzieć jaki ma być fundament ? Co znaczy pytanie "jaki fundament ?" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Filip80 16.08.2012 14:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 Co znaczy pytanie "jaki fundament ?" yhm no tak laik założył temat chodziło mi czy to jest normalna gleba ? czy nie będę musiał czasami zapłacić dużo więcej za fundament ? bo gdzieś doczytałem że gleba ma znaczenie ... dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 16.08.2012 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 czy po zdjęciach wykopu można się dowiedzieć jaki ma być fundament ? Ten wygląda na fundamnt z serii "spieprzony" yhm no tak laik założył temat bo gdzieś doczytałem że gleba ma znaczenie ... Na podstawie badań gruntu konstruktor projektuje ławy. Ze zdjęc i pytań wnioskuje ze nie było badań, pojęcie ława fundamentowa tez dla Ciebie jest obce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Filip80 16.08.2012 15:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 stop.. od początku.. to nie jest wykop pod fundament tylko pod kabel elektryczny. dzisiaj byłem oglądać działkę którą chce kupić i akurat kopali więc zrobiłem zdjęcie i myślałem, że na podstawie tegoż zdjęcia dowiem się czy teren jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 16.08.2012 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 Aby dokładnie wiedzieć co i jak muszą być zrobione odwierty przez geologów, ja miałem na działce 3szt. Wyniki przejął konstruktor i zaprojektował ławy. Rozumiem, że nie kupiłeś jeszcze tej działki, jedyne rozwiązanie to pochodzić po sąsiadach i popytać czy ktoś ma i czy ci udostępni. tyle, że zakup działki uzależniać od fundamentu to trochę dziwne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Filip80 16.08.2012 17:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 Aby dokładnie wiedzieć co i jak muszą być zrobione odwierty przez geologów, ja miałem na działce 3szt. Wyniki przejął konstruktor i zaprojektował ławy. Rozumiem, że nie kupiłeś jeszcze tej działki, jedyne rozwiązanie to pochodzić po sąsiadach i popytać czy ktoś ma i czy ci udostępni. tyle, że zakup działki uzależniać od fundamentu to trochę dziwne dla mnie tez dziwne ale jak się nasłuchałem że podłoże było do d... i fundament wychodził bardzo drogi, to wolę się popytać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 16.08.2012 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 dla mnie tez dziwne ale jak się nasłuchałem że podłoże było do d... i fundament wychodził bardzo drogi, to wolę się popytać Kto pyta nie błądzi. Grunt wygląda dobrze , ale trudno powiedzieć jak gruba jest warstwa piasku, czy przypadkiem poniżej nie ma torfu . Dobrze byłoby się zapytać sąsiadów jeżeli są w okolicy. Najlepszy byłby odwiert. To naprawdę nie jest duży wydatek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz80 16.08.2012 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 pytać zawsze możesz to jedno a na ile ktoś trafi na podstawie fotek to drugie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Raźny 16.08.2012 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 Badanie geotechniczne (włączone do projektu) na Mazowszu ja zrobiłem za 600zł z opisem 2 otwory po przekątnej domu. Wiercenie na 4m. Jednocześnie ustalenie poziomu lustra wody. To tez Ci powie jak będzie wyglądała sprawa z hydroizolacjami fundamentów. Tanio czy drogo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panfotograf 24.08.2012 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2012 Poziom lustra wody się zmienia. U mnie jesienią jest na 1,5 m , a pewnej deszczowej wiosny było na 20 cm mimo że ziemia jest piaszczysta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts