podo81 16.08.2012 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 Witam. Mam pytanie odnośnie olejowania stopnic. A mianowicie stopnice mam z klejonki dębowej i będę je układał na betonowych stopniach. Będzie to na kołkach do tego służących ( fischerach, po 4 na stopień) i na piance niskoprężnej. I teraz jestem ciekaw czy: po olejowaniu nie wyjdą ślady łączenia drewna(czy nie będzie widać kleju z klejonki) i czy olejować stopnice od spodu(czy pianka złapie naolejowany stopień). Z góry dziękuję za porade. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miloszenko 16.08.2012 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 Witam. Mam pytanie odnośnie olejowania stopnic. A mianowicie stopnice mam z klejonki dębowej i będę je układał na betonowych stopniach. Będzie to na kołkach do tego służących ( fischerach, po 4 na stopień) i na piance niskoprężnej. I teraz jestem ciekaw czy: po olejowaniu nie wyjdą ślady łączenia drewna(czy nie będzie widać kleju z klejonki) i czy olejować stopnice od spodu(czy pianka złapie naolejowany stopień). Z góry dziękuję za porade. Podlaczam sie do pytania, bo mam identyczna sytuacje. Jakby ktos mogl polecic sposob konserwacji stopnic np zeby uzyskac efekt zmatowienia i nie uwidocznic laczen. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
spt 17.08.2012 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2012 Witam. Mam pytanie odnośnie olejowania stopnic. A mianowicie stopnice mam z klejonki dębowej i będę je układał na betonowych stopniach. Będzie to na kołkach do tego służących ( fischerach, po 4 na stopień) i na piance niskoprężnej. I teraz jestem ciekaw czy: po olejowaniu nie wyjdą ślady łączenia drewna(czy nie będzie widać kleju z klejonki) i czy olejować stopnice od spodu(czy pianka złapie naolejowany stopień). Z góry dziękuję za porade. Witam Od spodu nie ma koniecznosci olejowania itp.jezeli chodzi o olejowanie stopnic, a klej wypłynoł podaczas klejenia miedzy szczelinami to po zaolejowaniu beda jasniejsze plamki,olej przyciemnia dąb, kleju juz nie. (Przesyłam foto z realizacji stopnic debowych "klejonek"- na ost.zdjeciu widac stopien przed olejowaniem) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
podo81 18.08.2012 22:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2012 Witam Od spodu nie ma koniecznosci olejowania itp.jezeli chodzi o olejowanie stopnic, a klej wypłynoł podaczas klejenia miedzy szczelinami to po zaolejowaniu beda jasniejsze plamki,olej przyciemnia dąb, kleju juz nie. (Przesyłam foto z realizacji stopnic debowych "klejonek"- na ost.zdjeciu widac stopien przed olejowaniem) Pozdrawiam [ATTACH=CONFIG]131714[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]131715[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]131716[/ATTACH] Wielkie dzięki za odpowiedź. Jeden problem z głowy. Jeszcze tylko jakąś pilarkę muszę zakupić żeby to dobrze dociąć. Jakieś spostrzeżenia?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts