mpiotrek 16.08.2012 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 Witam.Mam problem z hałasem od strony klatki schodowej. Szczególnie uciążliwy jest on wcześnie rano kiedy to kilka pań przechodzi obok mojego mieszkania tłukąc niemiłosiernie szpilkami o podłogę. Najgorzej jest w sypialni, ponieważ graniczy ona dwiema ścianami z klatką schodową (za jedną ze ścian są schody prowadzące na dół). Zastanawiam się czy jest jakikolwiek sposób wyciszenia takich hałasów. Na podłodze w sypialni położoną mam tylko puszystą wykładzinę na beton i nic poza tym. Ściany zrobione są zapewne z cegły dziurawki lub czegoś podobnego, bo bardzo przenoszą drgania a poza tym wiercąc w nich ostatnio dziurę natrafiłem na wolną przestrzeń.Ale wracając do sedna sprawy mam do Was pytanie - czy warto inwestować w wyciszenie ścian i podłogi (bo nią również przenoszą się drgania). Jest to dla mnie dość istotne ponieważ nie lubię budzić się godzinę przed budzikiem tylko dlatego, że ktoś nie myśli tupiąc butami przed 06:00). Z góry dzięki za wszelkie sugestie i pomoc. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Raźny 16.08.2012 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 Mogą Ci pomóc, na ile nie wiem, płyty z pianki poliuretanowej otwarto komórkowej. Takich używają do wygłuszania studia nagrań. Są raczej w cenie.... Czy warto to zapytaj swojej kieszeni. edit: są raczej mocno palne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 16.08.2012 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 Ale te cegły przenoszą drgania tych pań chodzących w szpilkach ? NIebywałe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mpiotrek 16.08.2012 20:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 Ale te cegły przenoszą drgania tych pań chodzących w szpilkach ? NIebywałe uściślając - tak jakby ktoś młotkiem w podłogę walił tuż przy ścianie - to raczej przeszkadza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 16.08.2012 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 Szuflandia ma swoje prawa. Rażny ma rację, jeśli masz tak wyczulony słuch i dotyk - tylko kasa włożona w dobry sprzęt Ci pomoże. Albo wyprowadzka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 17.08.2012 03:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2012 Witam. Ale wracając do sedna sprawy mam do Was pytanie - czy warto inwestować w wyciszenie ścian i podłogi (bo nią również przenoszą się drgania). Jest to dla mnie dość istotne ponieważ nie lubię budzić się godzinę przed budzikiem tylko dlatego, że ktoś nie myśli tupiąc butami przed 06:00). Z góry dzięki za wszelkie sugestie i pomoc. pozdrawiam nie, nic nie pomoże. To taki efekt błędów konstrukcyjnych budynków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barilla 07.01.2021 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2021 Cześć, mam podobny problem, udało Ci się go jakoś rozwiązać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts