Maras508 16.08.2012 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 Witam wszystkich serdecznie, jest to mój pierwszy post na forum. Właśnie zabrałem się za szpachlowanie i najpierw muszę przygotować podłoże, zacząłem zdzierać starą farbę szpachelką, uprzednio namaczając farbę wodą, no i są miejsca w których zeszło bez problemu a są też takie gdzie farba za żadne skarby nie chce puścić, całość zmatowiłem papierem ściernym 40, dodam, że ta farba jest w miarę nowa i dlatego tak się dobrze trzyma(2 lata). Ścianę mam zamiar również zagruntować, czy to wystarczy czy trzeba jednak będzie tą farbę zedrzeć do tynku? Mi się wydaje że skoro się trzyma to będzie ok, ale chciałbym poznać waszą opinię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
123budujemy 19.08.2012 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2012 Zagruntuj dobrym gruntem i będzie ok, szkoda się męczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miśka76 02.09.2012 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2012 Jeśli to pod gładź, to ja bym jednak całość zdrapała. Jeśli farba akrylowa, to nie jest tak źle, tylko dobrze mieć zapas szpachelek, bo się łatwo robią tępe. My skrobaliśmy sypialnie z farby olejnej, to było przeżycie Chyba kilka miesięcy trwało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts