Beier 16.08.2012 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 Witam.Mieszkam w kamienicy moje mieszkanko ma 20 metrów, wymienione okna na plastiki dobrze uszczelnione. Mieszkanie na parterze bez piwnicy pod spodem. Moje pytanie brzmi jakim sposobem ogrzać to mieszkano w okresie zimowym? Spodziewam się za kilka dni małego dziecka więc chciałbym aby to ogrzewanie było zdrowe i dawało ciepła w granicach 22 stopni. Mam grzejnik olejowy z termostatem. Czy dam nim rade utrzymać taką temperaturę i czy koszty za prąd nie zniszczą mnie? W jakich granicach miesięcznie mogę się spodziewać rachunków za prąd? Bardzo proszę o jak najwięcej odpowiedzi. Z góry bardzo dziękuje:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andriuss 16.08.2012 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 Pytanie w stylu ile kosztuje samochód i który jest najlepszy. Na dzień dobry spróbuj ustalić, z czego jest ściana, ile wewnętrznej i ile zewnętrznej, czy jest jakiekolwiek ocieplenie, z kim sąsiadujesz, ile ma mocy ten grzejnik, itd. Ja przy takich metrażach zostałbym z tym grzejnikiem, a jeśli nie starczy, dokupiłbym drugi. Bo nawet gdyby było fatalnie, to raczej więcej niż 1500 PLN za sezon chyba nie zapłacisz, a to nie są kwoty uzasadniające jakieś duże zmiany. Prawdopodobnie będziesz miał problemy wynikające z niewystarczającej wentylacji - o tym bym najpierw poczytał, bo może mieć większy wpływ na zdrowie. poszukaj: sick building syndrome. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vld 17.08.2012 04:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2012 jak jest możliwość zamontowania klimy to do -5C ona by była podstawowym ogrzewaniem. Poniżej -5C olejakiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beier 10.09.2012 12:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2012 (edytowane) A jakie koszty takiej klimy i w jaki sposób to działa? Bo jestem całkowicie zielony w tym temacie. Edytowane 10 Września 2012 przez Beier Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydraulik_ 10.09.2012 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2012 A jakie koszty takiej klimy i w jaki sposób to działa? Bo jestem całkowicie zielony w tym temacie. Klimatyzator to pompa ciepła powietrze -powietrze.pozwalana tanie ogrzewanie w pewnym zakresie temperatur 90 % sezonu. Reszta sezonu jakiś grzejnik elektryczny. A czy cię zniszczy finansowo - to nie pytanie na to forum. A jeszcze te super szczelne okna - a czym planujesz oddychać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beier 14.09.2012 16:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2012 A co sądzicie o ogrzewaniu promiennikowym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts