lesiu117 17.08.2012 05:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2012 Witam. Jestem w trakcie obrabiania okna w pokoju w trakcie remontu i mam pewien problem... Wstawiałem narożniki aluminiowe, ponieważ musiałem skuwać ściany, wklejać płyty g/k itd. Z wstawieniem problemu nie było tylko z obróbka mam pewien problem... Na narożniku listwy jest takie zgrubienie... Gładź ma całkowicie zakryć ten element? Czy ma być wyrównane do tego zgrubienia? Jeśli ma pokryć to jak najlepiej położyć te dodatkowe 1-2 mm gładzi by się to trzymało na tym narożniku...? Próbowałem śmigiem ale nie chce się "przykleić" i musiałem się was poradzić Z góry dzięki za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
profi45 17.08.2012 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2012 Witam. Jestem w trakcie obrabiania okna w pokoju w trakcie remontu i mam pewien problem... Wstawiałem narożniki aluminiowe, ponieważ musiałem skuwać ściany, wklejać płyty g/k itd. Z wstawieniem problemu nie było tylko z obróbka mam pewien problem... Na narożniku listwy jest takie zgrubienie... Gładź ma całkowicie zakryć ten element? Czy ma być wyrównane do tego zgrubienia? Jeśli ma pokryć to jak najlepiej położyć te dodatkowe 1-2 mm gładzi by się to trzymało na tym narożniku...? Próbowałem śmigiem ale nie chce się "przykleić" i musiałem się was poradzić Z góry dzięki za info Wklej na vario lub uniflota zaciagnij po narozniku a smigiem na koncu mozesz pojechac. Blachą ciągniesz po krawedzi naroznika i po płycie 20 -30 cm musisz rozciagnąc wypełnienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lesiu117 17.08.2012 06:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2012 wklejone już mam i zrobione na równo z pogrubieniem na narożniku... tak że widać tylko to zaokrąglenie i nie wiem jak to nałożyć żeby się trzymało... będę malował farbą lateksową śnieżki, może ona to pokryje i nie będzie problemu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eMajster 18.08.2012 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2012 Witaj lesiuZostaw to nie pokryte przemaluj najpierw podkładem na biało ze 2 razy samą tę część z wystającym zgrubieniem narożnika a potem już na gotowo kolorem. Można niby to nadłożyć dobrze się tego łapie knauf uniglat ale przy najmniejszych uderzeniach gładź się wykrusza i wygląda to beznadziejnie tak że w praktyce po kilku latach i tak to zeszlifujesz żeby nie było ubytków na narożach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts