Maxe 17.08.2012 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2012 Witam Chciałem się zapytać jaki jest szacunkowy koszt wymiany grzejników żeliwnych na nowe (oczywiście nie żeliwne ). Dom, a właściwie I piętro 46m2. Cztery pomieszczenia do tej pory ogrzewane grzejnikami żeliwnymi o rozmiarach: 1.6m (20 żeberek), 1.6m (20 żeberek), 1.4m (18 żeberek), 0.6m (7 żeberek). Odległość od pieca węglowego do parteru w pionie ok. 6m. Długość orurowania starych grzejników ok. 30 - 40m. Jeśli na podstawie tych informacji, któryś z użytkowników jest w stanie oszacować koszt takiej wymiany, proszę o pomoc. W razie potrzeby można pytać o dodatkowe sprawy, jeśli nie napisałem wszystkiego co konieczne do odpowiedzi na moje pytanie Pozdrawiam, Max Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysztofLis2 21.08.2012 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2012 A dlaczego nie zapytasz swojego lokalnego sprzedawcy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxe 02.09.2012 11:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2012 Zapytałem.. i wydaje mi się strasznie dużo. 5000 materiał, 2000 robota. Chciałem skonfrontować to z innymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mxxxx 02.09.2012 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2012 jeśli 7tyś to dla ciebie dużo, to po co wymieniasz ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysztofLis2 03.09.2012 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2012 Zapytałem.. i wydaje mi się strasznie dużo. 5000 materiał, 2000 robota. Chciałem skonfrontować to z innymi. To skonfrontuj to z innymi SPRZEDAWCAMI. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxe 03.09.2012 09:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2012 pomoc zawsze widać tutaj jest dostępna.. wiec wymieniam bo mam taka ochotę. 7 to za duzo bo inna osoba powiedziala mniej i to duzo mniej. chcialem zapytac tutaj bo moze ktos sie orientuje ale widze ze tylko szuka kazdy punktu zaczepienia się zeby dogryźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kbab 03.09.2012 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2012 wymieniam bo mam taka ochotę.. Ja bym się zastanowił nad ich wymianą a to dlatego, że taki system ma swoje zalety, jeśli masz na myśli oszczędności po ich wymianie to możesz się rozczarować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysztofLis2 03.09.2012 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2012 chcialem zapytac tutaj bo moze ktos sie orientuje ale widze ze tylko szuka kazdy punktu zaczepienia się zeby dogryźć. Ale zrozum, to Twoje pytanie tutaj nie ma żadnego sensu. Marnujesz tylko czas. Jakie ma znaczenie dla kogoś z Rzeszowa, że ktoś w Szczecinie napisze, że za instalację grzejników miał zapłacić 1 500 PLN? Chcesz powiedzieć wykonawcy "panie, bo na drugim końcu Polski to robią to 4x taniej"? Przecież Cię wyśmieje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydraulik_ 03.09.2012 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2012 ja w nowych budynkach przyjmuję wstępnie 1000 zł za grzejnik (dla kotła) Remonty są około 40 % droższe .A jak klient chce żebyśmy nie nakurzyli to 2000 zł grzejnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszpir007 04.09.2012 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2012 Zapytałem.. i wydaje mi się strasznie dużo. 5000 materiał, 2000 robota. Chciałem skonfrontować to z innymi. Osobiście uważa że najpierw dowiedz się jakiej mocy potrzebujesz grzejniki. Wtedy możesz porównać ceny i wybrać sobie odpowiedni dla Ciebie grzejniki , czy to dwu płytowy (c22) czy też trzy płytowy C33. Uważam także że poproś o kosztorys i porównaj ceny ... Możesz się naprawdę zdziwić Ja dostałem kosztorys na usługę + części od hydraulika i okazało się że jak skonfrontowałem ceny to kupiłem te elementy sporo taniej ... Zapewne hydraulik w cenie części miał wliczoną swoją "dodatkową" premię i to nie małą Najlepiej kupić samemu części (choć zapewne niektórzy hydraulicy nie będą szczęśliwi ) i poszukać hydraulika i umówić się na daną kwotę. Wyjdzie napewno najkorzystniej ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxe 06.09.2012 19:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2012 I tak zrobiłem jak powyżej napisał kaszpir007..Kupiłem to co potrzeba za 2900. Hydraulik zostaje ten sam co powiedział mi o 5000. I robota będzie kosztować 2000. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts