albireo 18.08.2012 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2012 Witam Mam problem z aranżacją niedużej (5.6m2) łazienki. Oboje jesteśmy raczej zwolennikami prysznica, ale spodziewamy się dziecka i stwierdziliśmy, że najlepszym wyjściem długoterminowo będzie wanna z parawanem gdyż w wannie łatwiej wymoczyć i wypluskać malucha. Chciałabym by łazienka mimo niedużych wymiarów miała w miarę dużą powierzchnię magazynową ( w tym koniecznie jakiś schowek na mopa). I z tym mam chyba największy problem - jak rozplanować szafki i schowki by jakoś to wyglądało i wciąż było funkcjonalne. W łazience jest duże (jak na łazienkę) okno - zajmuje prawie połowę dłuższej ściany. Na szczęście w łazience nie musimy wciskać pralki - będzie w innym pomieszczeniu. Najbardziej podobają mi się wanny asymetryczne - póki co rozważam Ravak Rosa (150x 105 lub 160 x 105). Podobne sa jeszcze Neo Plus z Koła i Kaliope Cersanitu, ale o ile mam pewność, że do Ravaka jest pasujący parawam cały czas nie mam pewności czy do tych dwóch pozostałych. Na planie nie zaznaczyłam drzwi - mogą być w dowolnym miejscu na długiej ścianie naprzeciw okna. Pion zaznaczony na niebiesko - nie chciałabym go przesuwać, dlatego sedes umieściłabym właśnie w tamtym rogu. Podobają mi się ciemne łazienki i wydaje się, że w tym przypadku taka jest możliwa - ze względu na duże okno i tak będzie dosyć światła. Z drugiej strony samo pomieszczenie nie jest duże i obawiam się, że ciemne kolory dodatkowo optycznie je zmniejszą... Z góry wielkie dzięki za wszelkie porady! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 19.08.2012 05:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2012 Polecam wątek http://forum.muratordom.pl/showthread.php?100130-%C5%81AZIENKI-NASZE-!!!!!!Jest tam dużo ciemnych łazienek i wiele ciekawych rozwiązań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
albireo 20.08.2012 08:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 Dzięki. Właśnie przeglądam ten wątek - wiele łazienek jest naprawdę przepięknych. Mam natomiats pytanie do użytkowników wanny Rosa Ravaka - jaka ceramika pasuje do niej? Mam na myśli sedes i umywalkę. Biel Ravaka wydaje mi się dosyć jasna - nie wiem, jakie modele Cersanitu czy Koła będą do niej pasowały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts