patrykq 18.08.2012 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2012 Witam, mam pytanie do wszystkich forumowiczów. Zaczynamy za parę dni budowę. Czy ktoś z Was stosował do robienia zbrojenia strzemiona plastikowe z zatrzaskami na pręty, które się pojawiły na rynku jakiś czas temu - cena jest podobna do stalowych lecz odchodzi nam wiązanie drutem. Tylko czy one zdają egzamin ? Ponoć po zalaniu ławy one już nie mają znaczenia. Pozdrawiam z dziękuję z góry za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maggs1 27.08.2012 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2012 Witam, mam pytanie do wszystkich forumowiczów. Zaczynamy za parę dni budowę. Czy ktoś z Was stosował do robienia zbrojenia strzemiona plastikowe z zatrzaskami na pręty, które się pojawiły na rynku jakiś czas temu - cena jest podobna do stalowych lecz odchodzi nam wiązanie drutem. Tylko czy one zdają egzamin ? Ponoć po zalaniu ławy one już nie mają znaczenia. Pozdrawiam z dziękuję z góry za pomoc. Napisz, czy zastosowałeś te strzemiona?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
star77 14.05.2014 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2014 Ja stosowałem i krótko mówiąc są super. Szybko i sprawnie, nie trzeba wiązać, stalowe odchodzą powoli do lamusa. Tutaj kupiłem: http://sklep.plastill.pl/pl/dystanse-do-zbrojen_strzemiona-zbrojeniowe Filmik z montażu tam jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 15.05.2014 23:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2014 Hej hej strzemiona stalowe nie tylko układają zbrojenie główne w belce a również a nawet przede wszystkim przenoszą siły ścinające. Te plastiki tego nie robią. Krótko mówiąc tworzywo nie zastępuje prętów. Może jest łatwiesze w montażu ale ide o zakład nie posiada żadnych papierów ktore to dopuszczają do stosowania w belkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts