sebawroc 19.08.2012 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2012 Witam.Mam następujący problem.Po małej przeróbce instalacji wodnej (dorobiona łązienka) powstały stuki w rurze ciepłej lub zimnej wody.Nie jestem pewny w której.Występują one co jakiś czas. Rury są miedziane 15 mm, ciepła woda jest z bojlera.Co to może być? Pomocy. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 19.08.2012 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2012 Kołatek, Poltergeistem zwany na Zachodzie? Napisałbyś CO zostało pozmieniane i JAK, to łatwiej by było na tych zajęciach z wróżbiarstwa... Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebawroc 20.08.2012 17:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 Nic wielkiego. Bojler stał w piwnicy,powędrował na parter a w piwnicy powstała dodatkowa łazienka. Wszystko było w miedzi i w miedzi pozostało. Rury ułożone w drewnianym stropie.Nie wiem co jeszcze mógłbym dopisać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomekgips 20.08.2012 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 Witam , myślę że te stuki to wynik naprężeń rury przez którą przepływa ciepła woda powodując jej rozszerzanie . W moim przypadku jest to samo tylko na rurach plastikowych i mi to nie przeszkadza . Powodzenia i pozdrawiam Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 20.08.2012 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 Ciasny jakiś przepust.Rura mocno do drewna dociśnięta i jak "pracuje" termicznie to drewno "gada".Masz jak w te ciasne przepusty trochę oleju silnikowego zakroplić?Powinno ucichnąć. Tyle, że ja gdybam, wróżę, bo Ty TAM jesteś a ja tu. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebawroc 22.08.2012 15:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2012 Dzieki za podpowiedzi.Muszę to jakoś "zakropić".Myślę,że to może być przyczyna. A jak się nie uda to będziemy rwali podłogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajmanxxl 23.08.2012 03:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2012 najprawdopodobniejszy przypadek to kolanko położone za blisko legara lub jakiejś rozpórki, oprócz tego oleju obniż ciśnienie do minimalnego oczywiście zachowującego komfort użytkowania instalacji, a najlepszą radą jest przeglądnięcie tej instalacji i poprawka, może wklej fotki to będzie łatwiej wskazać gdzie jest błąd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts