ekmir 19.08.2012 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2012 Mam zamiar ułożyć rury ogrzewania podłogowego na listwach/szynach np: http://pl.capricorn.pl/media/files/szyna_montazowa_rail_karta%20produktu%20ver.001.pdf lub http://kisan.pl/files/upload/karta_kisan_comfort_listwa_mont_do_ogrz_plaszcz.pdfW związku z tym mam pytania:- w jakich odległościach od siebie należy układać te listwy?- w jakich odległościach należy je układać od ścian?- co ile [cm], w ilu miejscach należy je mocować do podłoża? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ekmir 22.08.2012 04:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2012 Nikt nie wykonywał/wykonuje takich instalacji na szynach/listwach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebcioc55 05.04.2015 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2015 Witam,zapewne już zrobiłeś to ogrzewanie podłogowe, możesz napisać odpowiedzi na swoje pytania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArturWi 05.04.2015 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2015 Witam, zapewne już zrobiłeś to ogrzewanie podłogowe, możesz napisać odpowiedzi na swoje pytania? Ja robiłem ogrzewanie podłogowe na listwach ale niestety Moderatorzy kneblują mi usta w celu uświadamiania i instruowania nowych inwestorów Gdzieś w czeluściach jest mój dziennik budowy,jak chcesz to poszukaj tak są zdjęcia z montażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jurgonka 05.04.2015 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2015 Proszę uważać na porady ArturWi bez względu z pod jakiego adresu pisze i jak się podpisuje. Np; wykonał wentylacje w sposób niedopuszczalny i niebezpieczny, pomimo zwrócenia mu uwagi, dalej propaguje bubla, co może być niebezpieczne. Jest niereformowalny i nieodpowiedzialny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 05.04.2015 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2015 Ja robilem na listwach. Ale rozmieszczenie i tak wyjdzie ci z projektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 05.04.2015 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2015 Proszę uważać na porady ArturWi bez względu z pod jakiego adresu pisze i jak się podpisuje. Np; wykonał wentylacje w sposób niedopuszczalny i niebezpieczny, pomimo zwrócenia mu uwagi, dalej propaguje bubla, co może być niebezpieczne. Jest niereformowalny i nieodpowiedzialny. Możesz wskazać popełnione błędy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jurgonka 05.04.2015 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2015 Mechaniczna wentylacja w garażu. Była o tym długa dyskusja na forum, nie pamiętam bliższych danych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 05.04.2015 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2015 Mechaniczna wentylacja w garażu. Była o tym długa dyskusja na forum, nie pamiętam bliższych danych. Jeśli coś negujesz, prosiłbym o konkretne dane. Nie jestem specem, jeśli możesz, sprawdź to i podaj błędy wykonawcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jurgonka 05.04.2015 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2015 Z pamięci z dyskusji - niedopuszczalne jest wykonywanie wentylacji mechanicznej jednej na dom i garaż. Wentylacja garażowa ma inne wymagania materiałowe itd. Niestety nie znajdę i nie za-linkuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_1* 07.04.2015 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2015 Ja robilem na listwach. Ale rozmieszczenie i tak wyjdzie ci z projektu. a czy to zawsze musi być projekt ? słyszałem od kilku ludzi co stosują uniwersalną miarę czyli pokoje co 20 cm łazienki co 10 cm to chyba już nie jest jakaś czarna magia ? pytam a nie twierdzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lsn 30.04.2015 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2015 a czy to zawsze musi być projekt ? słyszałem od kilku ludzi co stosują uniwersalną miarę czyli pokoje co 20 cm łazienki co 10 cm to chyba już nie jest jakaś czarna magia ? pytam a nie twierdzę Czarną magią podłogówka nigdy nie była - chyba że ktoś nie wie o czym mówi... Rozkład o jakim piszesz nie ma żadnego znaczenia jeżeli nie połączysz go choćby z temperaturą zasilającą układ oraz przepływami - wtedy wychodzi Ci strumień ciepła i moc grzewcza z 1m2 instalacji. Możesz sobie zrobić co 20cm i co 10 cm i na jednej instalacji będzie za gorąco a na innej zimno jak diabli... Tak więc chyba odpowiedziałem Ci na twoje pytanie czy bezsensowny projekt jest potrzebny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts