szymon321 19.08.2012 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2012 Witam, mam nietypowy problem, interesuje mnie jakie firmy produkują zasobniki nierdzewne do CWU. Problem polega na tym że mam nietypową piwnicę gdzie chcę zlokalizować zasobnik. Zaplanowane miejsce znajduje się w rogu pomieszczenia i do tego znajduje się tam zagłębienie w ścianie ok 20cm, czyli jakby wstawić tam zasobnik to w jakiś 60% jest on otoczony ścianami. Wstępnie planowałem zakup zasobnika firmy Termika i jak już doszło do tego że kupujemy, okazało się że firma zmieniała projekt zasobnika. Wcześniejsze wersje miały wszystkie wyprowadzenia z lewej (lub opcjonalnie z prawej strony), wtedy zasobnik wstawiam w moją dziurę i mam rury prawie "na wprost" do kotła. Aktualnie produkowane wersje mają wszystkie wyprowadzenia z tyłu zasobnika to u mnie by oznaczało że albo mam po 3 kolanka na jedną rurkę, zasobnik odsunięty od ściany jakieś 10cm i utrudniony dostęp np do wymiany czujnika albo brak dostępu do termometru i grzałki. Oba rozwiązania mnie nie satysfakcjonują, więc szukam alternatywnych producentów. Przejrzałem allegro i google i nic nie znalazłem co by mi pasowało, jak na złość producenci rozmieszczają króćce albo z obu stron, albo w różnych płaszczyznach. Więc pytanko ktoś zna jakiś innych producentów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts