niktspecjalny 19.06.2016 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2016 Rozebranie mi zrobili w cenie nowej obudowy - a za obudowę to szczerze przy takim dużym kominku (sam wkład ok. 10k zł) to nawet specjalnie się nie targowałem bo chciałem mieć to z bani, więc coś około 2tys. za sam montaż plus wszystkie materiały było od nich - kompleksowo przyjechał bardzo miły Pan Radek z bocznej kunickiego i wszystko wycenił -dał dobry rabat za to, że stary klient jestem (tak więc dzięki temu, że z usługą to vat 8% i rabatem to wyszło tak jak bym wszystko oddzielnie w detalu kupił z 23% vatem i jak bym sam montował. W pewnym wieku człowiekowi się już nie chce bawić w takie rzeczy żeby cudować - a wychodzi na to że w ogóle się to nie opłaca, choć pewnie gdzieś bym te płyty i taniej może kupił jakbym pokombinował. A że chłopaki pochwalili wykonanie mojej poprzedniej obudowy z GK to i połechtali moje ego. Przy okazji mój stary kominek zapakowali mi na paletę i kupiłem u nich nowe wyłożenie z akubetu zamiast wermikulitu do tego starego wodniaka. Bo ten wermikulit to trochę jednak popękał, przy okazji za 500zł jeszcze go wyczyścili i odmalowali na nowo. Jeszcze z domu mi te rury wszystkie powycinali bo miałem otwarty układ i o dziwo spytali sie czy zabrać czy wyrzucić (oczywiście zostawiłem sobie bo mój opisywany tutaj hydraulik to mi odpływy z naczynia wzbiorczego osiem lat temu z miedzi też robił). Oczywiście wszystkie otwory po starym zalepili i zrobili pod gładziowanie. Elegancko potem przyjechał taki wysoki Pan Karol, wszystko wytłumaczył co i jak, rozpalił i porobił fotki. Tak więc, zadowolony klient to klient który chętnie zareklamuje firmę, co też niniejszym czynię. A że specjalnie im się nie chwaliłem, że trochę się na kominkach znam to i mogłem zobaczyć jak traktują klienta. Ja u siebie wsadziłem model Robiren Triplex - bardzo jednak lubię ogień... Szczerze polecam, bo w tej cenie tak dużego wkładu z trzema szybami nie widziałem - a użytkowo jest rewelacja. Co prawda czekałem na niego 6 tygodni, ale wnosili go we czterech. Bardzo ci dziękuję i mam prośbę o namiary na ul. Kunickiego bo powiem bardzo często przejeżdżam tędy i nie mogę skojarzyć firmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janekbo 19.06.2016 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2016 Mój triplex ma ruszt -i wielki popielnik i to jest powód dla którego go wziąłem. Dolną regulację przesuwa się na środek i mam wkład bezrusztowy, bo ma dwa doloty i ten rusztowy w środkowej pozycji jest zamknięty. A na lato mi dorzucili taką wkładkę stalową którą się wkłada w miejsce rusztu i jak zaleje biopaliwem to mam biopalenisko.Co do robirenu to szczerze mówiąc załatwiłem wszystko przez telefon i nawet tam nie byłem. A adres to piękna - więc gdzieś pomiędzy lidlem a byłym komisariatem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dbx 19.06.2016 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2016 Mój triplex ma ruszt -i wielki popielnik i to jest powód dla którego go wziąłem. Dolną regulację przesuwa się na środek i mam wkład bezrusztowy, bo ma dwa doloty i ten rusztowy w środkowej pozycji jest zamknięty. A na lato mi dorzucili taką wkładkę stalową którą się wkłada w miejsce rusztu i jak zaleje biopaliwem to mam biopalenisko. . :( niezły triplex, w wyszukiwarce było inaczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janekbo 19.06.2016 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2016 W sumie to całą dokumentację i wizualizacje dostałem na konkretny wkład jaki chciałem na maila. Więc dogadałem szczegóły i już u mnie na miejscu zamówiłem. Faktycznie na ich stronie jest jakiś deko inny w środku. Ale mój w porównaniu z tym na stronie jest ładniejszy - ma srebrną rączkę i listwę wykończeniową ze stali szlachetnej w środku, podobno na stronie mają starszą wersję,. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dbx 19.06.2016 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2016 Daj zdjęcie tego cacka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janekbo 19.06.2016 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2016 Proszę bardzo, takie na szybko: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dbx 19.06.2016 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2016 (edytowane) Na moje warunki za duży. Wygląd ma. Edytowane 1 Lipca 2016 przez dbx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
StefanW 20.09.2016 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2016 Duży jak duży ale przynajmniej jest dużo szyby do czyszczenia więc inwestor chyba zajęty mocno... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janekbo 09.10.2016 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2016 Szyby. niby do czyszczenia dużo. Ale o dziwo, tu nie ma co czyścić bo do tanga trzeba dwojga. Po pierwsze dużej szyby, a po drugie i najważniejsze, brudnej szyby. Nie wiem jak oni to zrobili, ale to mój osobisty drugi wkład robirenu, w którym w zasadzie szyby nie czyszczę. Mam porównanie, bo widzę całą masę urządzeń typu kominek z szybą i rzadko kto się przyzna, ze pucuje szybę po każdym paleniu a jest to niewątpliwie większość. Nie jeden już poddał się i po prostu kominka nie odpala.Ja ostatnio palę codziennie i szyby jeszcze w tym sezonie nie czyściłem. Widać ten typ tak ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dbx 09.10.2016 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2016 Można wierzyć. Napisz ile na dzień ładujesz drewna. To duży wkład, więc trzema polanami nie popalisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janekbo 09.10.2016 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2016 Nie prowadzę statystyk... ale dzisiaj 2 razy po 3 kłody 40cm śr. 15-20cm. Z drobnicą na rozpalenie od góry na początek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dbx 09.10.2016 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2016 Gościłem akurat inwestora, który posiada wkład Robiren, panoramiczny. Jego informacja z użytkowania, jest taka, że mimo iż stosuje się ściśle do założeń instrukcji obsługi, oraz paląc suchym , 4 letnim grabem, na dole szyby - cała szerokość na tej samej powierzchni - zachodzi ciemnym nalotem. Wersji regulacji powietrzem próbował sporo, o ile można tak uważać z uwagi na możliwości jego sterowania. Dwa trzy palenia i cały dół szyby ciemny. Dolot działa poprawnie, ruch powietrza jest duży i wyraźnie widoczny podczas palenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetabo 09.10.2016 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2016 Akurat też użytkuję te wkłady i potwierdzam, że główną zaletą jest czysta szyba. Oczywiście nieskazitelnie czysta szyba to trochę przesada. Czyszczenie szyby to raczej formalność wynikająca z generalnych porządków domowych niż z chęci utrzymywania sterylnej szyby wkładu. Podstawowa sprawa to palenie od góry, którego mnie nauczono przy instalacji kominków - to wiele zmienia, ale nigdy mi szyby nie zasyfiło. Owszem delikatne smugi po bokach się pojawiają ale to bardziej wpływa na urok. Ale nigdy nie było tak jak u znajomych gdzie ognia nie widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts