Czambas 21.08.2012 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2012 Witajcie!Chciałbym zrobić betonowy taras na słupach, płyta miałaby około 6mx4m, wysokość słupów około 150cm.I pojawił się problem, dom będzie ocieplany w przyszłym albo jeszcze następnym roku i zastanawiam się jak umieścić tą płytę.Zależy mi aby była to osobna konstrukcja, nie wchodząca w ścianę.Mam zostawić 15 cm przerwy na przyszły styropian i przeskakiwać taką szparę wychodząc na taras ?W tym sezonie chciałem tylko wylać beton, a dopiero na wiosnę obłożyć taras drewnem czy płytkami, a za rok czy dwa ocieplić dom (kolejności nie zmienię).Co o tym sądzicie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 21.08.2012 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2012 Po obrysie tarasu zrobić docelowe ocieplenie .Następnie wykonać płytę tarasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DanielRomian 03.10.2014 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2014 Temat stary ale odświeżę trochę, jak kolega z pierwszego postu chciałbym dobudować do domu taras na słupach...załączam rysunek ale nie fachowy. Taras o wymiarach 4m x 5m , słupy około 1,2 m wysokości..i mam parę pytań: 1. ile słupów powinno być 2. jakie rozstawy słupów 3. jaka odległość od krawędzi tarasu...chcę aby słupy były schowane pod tarasem a nie na równo z krawędzią. 4. grubość płyty 5. wymiary słupów 6. jak zazbroić. Mam nadzieje że ktoś pomoże, trochę wołają za taki projekt więc poradzę się Was doświadczonych. Z góry dziękuję i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts