Radar41 21.08.2012 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2012 Witam.Czy ktoś kompetentny byłby w stanie mi podpowiedzieć czym połączyć pape asfaltową z papą smołową ?Chodzi o to, że papa smołowa popękała na końcach dachu (przy scianach) i tam cieknie jak pada. Papa widać jest juz tam podniszczona i popękana. Kupiłem 2 rolki nowej papy i chciałem ją połozyć i przykleić w tych miejscach ok 30m2. Niestety problem w tym ze aktualnie na dachu znajduje się papa smołowa, której juz nie ma w sprzedazy, kupiłem pape asfaltową i jakiś kleik na zimno IZOLBEL K, ale na nim jak BYK jest informacja, aby nie używać go do łączenia papy smołowej z asfaltową oraz zeby w ogóle nie uzywac go na pape smołową. Moje pytanie brzmi: Jak połączyć pape smołową z papą asfaltową i co się stanie jak zrobie to tym kleikiem ? Z góry dziekuje za odp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 21.08.2012 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2012 Tradycyjny lepik nas gorąco. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radar41 28.08.2012 18:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2012 Tradycyjny lepik nas gorąco. Pozdrawiam. Ok, dzięki. Kupiłem tradycyjny kleik na gorąco, zrobiłem ognisko i skleiła się znakomicie. Dzięki raz jeszcze. A przy okazji, orientujesz się może czym "przesmarować" reszte dachu, aby zabezpieczyć tą pape smołową? Rzekomo smoły juz nie ma w produkcji ? A tym kleikiem to troche by chyba drogo wyszło. Jakieś pomysły czym to posmarować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 28.08.2012 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2012 Taki znawcą to już nie jestem. Proponuję wejść na strony producentów papy na pewno coś się znajdzie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts