Priscilla 11.09.2012 08:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2012 Drodzy, czy chcialoby sie komus pomoc mi troszke z wizualizacja? I mam jeszcze 1 pytanie - orientuje sie ktos z czego najlepiej wykonac taki podest aby sie nie odksztalcal? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_ada 11.09.2012 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2012 moi znajomi mają co prawda dwie córki ale łóżko coś w stylu tego http://allegro.pl/lozka-lozko-sosnowe-pietrowe-tomasz-i2602184938.html nie wiem czy im się sprawdza ale zajmuje mało miejsca w ciągu dnia i nie zagraca pokoju, nie trzeba kombinować z podestem a efekt podobny, ja osobiście kupiłam córkom łóżko piętrowe większe niż poprzedniczka bo na materac 90x200 również do rozłożenia na 2 osobne, ale pokój mam tylko do spania i nauki do zabaw osobno, koleżanka starszej córki ma pokój z łóżkiem piętrowym (to dzięki niej uparła się na takie) pokój jest wąski i mały i faktycznie łóżko przytłacza całość .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Priscilla 11.10.2012 10:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2012 No tak, ale to lozko ciagle zajmie mi 2 metry sciany i juz nie mam miejsca na biurka.Jesli wstawie takie lozko plus 2 biurka to juz absolutnie zadna szafa mi nie wejdzie, a na to nie moge sobie pozwolic. I ciagle uwazam, ze podest pozwoli mi uzyskac jak najwiecej wolnej przestrzeni i umiescic wszystkie potrzebne meble. Podest jest juz zreszta w budowie, wiec decyzja juz zapadla. teraz zostaly same trudne rzeczy jak wybor wykladziny i dodatkow. Z uwagi na male rozmiary pomieszczenia sciany i meble sa biale. Mam problem z wykladzina - chcialam cos zmywalnego - podobalo mi sie to zielone pcv w strukturze podstawek do klockow lego (ktora pokazywalam na poprzedniej stronie) ale nigdzie nie znalazlam takiego w sprzedazy. PCV dostepne na naszym rynku sa brzydkie. Zostaje mi wiec wykladzina. Musi byc jednolita, aby nie robic chaosu. Czy taki szary / stalowy bylby ok? Pokoj bedzie rozdzielony optycznie tylko poprzez dodatki - z 1 strony rozowe, z drugiej jasno zielone. Reszta ma byc neutralna w kolorze baza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szczurek_86 15.10.2012 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2012 Ja mieszkałem z 3 braćmi w jednym pokoju. Mieliśmy 1 łóżko piętrowe i jeden półkotapczan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszak 19.10.2012 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2012 Białe na białych też pięknie A jak brudząco! Ciekawe ile ta biel wytrzyma przy takiej parce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
placebo 21.10.2012 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2012 Brudząco tak jak przy innych kolorach, inne niby się nie brudzą? Priscilla podjęłaś już jakąś decyzję? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr_Bodnar 21.10.2012 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2012 a kto to łołzko bedzie codziennie chował?Piętrówki sprawdzają sie od lat, do 13 roku zycia spokojnie dziewczynka wytrzyma z chłopcem, problemy zaczną sie w okresie dojrzewania. A co do wydzielenia stref w róznych stylizacjach, jesli pokoj ma okolo 16-20 m2 to ok, jesli mniej to po prostu nie da rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Priscilla 22.10.2012 08:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2012 (edytowane) Bialy kochani jest chyba najlatwiejszym kolorem (jesli chodzi o sciany) do utrzymania porzadku. Wystarczy troche farby ulac w sloiczek i w razie potrzeby machnac niechlujnie pedzelkiem - zadne slady nie zostaja i pokoj zawsze wyglada czysto. Pokoj juz jest pomalowany na bialo. Dosc smiesznie to wyglada, bo przedpokoj jest ecru i jak sie wychodzi z pokoju dzieci odnosi sie wrazenie ze reszta mieszkania jest na maxa brudna. Ta biel jednak daje wrazenie niesamowitej czystosci (przynajmniej na razie ) ... I chyba zmusi mnie do przemalowania reszty mieszkania Szara wykladzina niestety nie przeszla Jest zielona. Ale daje rade!! Juz konczymy obkladac podest wiec lada dzien wrzuce fotki! Piotr - chowanie lozka? Wystarczy je lekko popchnac noga - nic prostszego! W zyciu nie mialam latwiejszego lozka do zlozenia. A spi sie rewelacyjnie - materace sa naprawde bez porownania w stosunku do rozkladanej sofy na ktorej dotychczas spala corka. Dzieciaki sa zachwycone, ja w sumie tez - bo dzieki temu pomiescilam w pokoju 2 lozka, zmieszcza sie 2 biurka i optycznie bedzie jeszcze wiecej przestrzeni niz poprzednio przy duzych, ciezkich meblach. Z podzialu na strefy jednak zrezygnowalam, tak jak pisal Piotr - jest to zbyt maly pokoj aby to zrealizowac. Ale poniewaz baza jest biala, strefy beda wydzielone dodatkami - po 1 stronie pokoju roz a po drugiej... No wlasnie? jaki kolor? Mlody jeszcze nie ma ulubionych. Co pasuje do bieli, zieleni i rozu? Z niebieskim bedzie chyba dosc smutnawo... Zotly? Lubie wesole zestawienia Na przeciw podestu na tej najdluzszej scianie beda biale meble Ikea Besta z frontami na wysoki polysk. Meble maja 40cm glebokosci - mam nadzieje, ze optycznie nie zagraca za bardzo pokoju ... Tylko mam tu dylemat ktora wersje wybrac. Dodam ze musi byc jak najwiecej szafek zamknietych a po brzegach sa szafy na 2 drazki (jeden pod drugim) O ile wygodniej jest miec drzi calkowite do szaf, to jednak wydaje mi sie ze te drzwi zaklocaja pewien lad (sa one wykonane z tego samego materialu, nie wiem czemu na wizualizacji wydaja sie kremowe) Czy fronty zrobic tez dzielone na kwadraty? troche dziwnie bedzie wyciagac ubrania z szafy czy zostawic te calkowite? W najblizszych dniach wrzuce foty. Chociaz na razie nie wiele widac Edytowane 22 Października 2012 przez Priscilla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eveee 22.10.2012 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2012 (edytowane) Co pasuje do bieli, zieleni i rozu?[/b] Z niebieskim bedzie chyba dosc smutnawo... Zotly? Lubie wesole zestawienia Z żółtym to bardzo wesołe zestawienie, ale myślę, że może być fajowo http://www.ispacedesign.com/wp-content/uploads/2011/12/colorful-baby-kids-furniture-children-arm-chair-designer-chair-pink-green-yellow-sofa-living-room.jpg choć niebieskiego też bym nie przekreślała... http://trendszine.com/interior/wp-content/uploads/2010/08/modern-kids-room-for-girls.jpg ...ani np. fioletu http://www.wallstickeroutlet.com/Images/magic-hook-stripe-2.jpg i pomyślałam jeszcze o ciemnej zieleni (wersja spokojniejsza) - ale nie znalazłam zdjęcia, tu bez różu http://homedecorreport.com/wp-content/uploads/2012/08/Color-Kids-Bedroom.jpg pozdrawiam! Edytowane 22 Października 2012 przez eveee Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Priscilla 22.10.2012 11:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2012 (edytowane) Ale super! Kurcze, sama nie wiem co wybrac, u nas bedzie m.in tak - zielona wykladzina, biale biurka, biale sciany, kolorowe dodatki i kolorowe szafki nad biurkami - takie 2 kwadraty polaczone rogiem. (sorry za jakosc - mam tylko starego painta w pracy i zero mozliwosci zmiany odcieni kolorow ) Edytowane 22 Października 2012 przez Priscilla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yecath 22.10.2012 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2012 My kupiliśmy super wyrko dla dzieciaków, z JYSK http://cdn1.jysk.com/getimage/web.medium/3100031/WEB/1005 Nie zagraca pokoju, bezpieczne, praktyczne, dość niskie (niższe niż inne piętrówki), no i w razie czego na dole mieszczą się bez problemu dwie osoby - np. jak nam dzieciaki się w nocy wbijają do sypialni, to mąż zostaje z jednym dzieckiem w naszym łóżk, a ja z drugim wędruję na dół piętrowego Na dole śpi dwulatek, a u góry 3,5 latka. Ja jestem zachwycona tym łóżkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Priscilla 22.10.2012 19:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2012 Lozko naprawde super! (jak na pietrusa). Ale ja nie chcialam pietrusa. Pietrusy maja wszyscy, ja zawsze musialam miec cos innego Pls nie chce wiecej tu wiecej pietrusow! Pomozcie z kolorowym i meblowym dylematem - bardzo prosze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 22.10.2012 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2012 (edytowane) Tak tylko w ramach inspiracji Dla dwójki, niezagracajace -2 łózka i dwa biurka na niedużej powierzchni http://s.meble.pl/gfx/uzytkownicy/19420/projektujemy/foto//270494156.jpg Edit zosatawię już, ok, choć to pietrus - pisałysmy w tym samym czasie Dla mnie kolory to biel, zieleń, niebieski, w części córki róż (amarant), syna szary Edytowane 22 Października 2012 przez malka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Priscilla 23.10.2012 09:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2012 (edytowane) Szary? hmm... lubie szary I przyznaje ze nie myslalam o szarym. Chcialam szara wykladzine, ale niekt nie chcial sie zgodzic Ale czy szare dodatki "nie zgina" optycznie? Zielona wykladzina, biale meble i szare dodatki? A ktore fronty wybrac? bedzie ok z tymi calkowitymi frontami po bokach? Czy zrobic dzielone?? Musze jechac po meble... Pierwotnie pokoj mial byc bardzo stonowany, biale sciany, biale meble, szara wykladzina, minimalistyczne dodatki... Ale dzieciom wcale sie ta koncepcja nie podoba. Moze wiec zrobic im ten szalony kolorowy pokoj. Podba mi sie zestawienie ktore eveee wkleila. Moze wiec pojsc tym tropem, rzucic kilka naklejek na meble - np takie kwiatki, mlodemu zrobic zolte dodatki a corce rozowe? Tylko czy nie bedzie infantylnie, tak troche "bazarkowo"? Edytowane 23 Października 2012 przez Priscilla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 23.10.2012 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2012 a jakie przeznaczenie mają mieć te szafki ? moje kolory dla córki dla syna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 23.10.2012 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2012 a'propos gustów dzieci. Moja 15 letnia córka dziś płacze, że 4 lata temu chciała zielony pokój bo teraz wolałaby czarno-szary . Jeżeli oprzesz sie na gustach dzieci, to przygotuj się na remont za 3-4 lata. Mało która nastolatka wytrzyma w różowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Priscilla 23.10.2012 10:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2012 (edytowane) Szafki zewnetrzne tak jak pisalam wyzej maja byc szafa ubraniowa na 2 palaki, jeden pod drugim.Wiem ze funkcjonalnie zrobic do tego jednolite drzwi, ale chyba estetyczniej byloby z dzielonymi?? Czy nie bedzie zle z jednolitym frontem? Ja wiem, ze kiedys jej sie znudzi ten rozowy. Na razie ma 6 lat, wiec jeszcze troche przed nia. A poza tym to sa kolory jedynie dodatkow, baza jest biala wiec do wszystkiego pasuje.Nie bede bardzo plakac jak za 4 lata przyjdzie mi wymienic poduszki, lampke czy krzeslo bo pewnie i tak juz beda zuzyte... Edytowane 23 Października 2012 przez Priscilla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 23.10.2012 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2012 widzisz umknęło mi, że ubraniowe.Lepiej wyglądają dzielone, wiec może zrób z frezem -stworzy pozory podziału, a beda jedne drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Priscilla 23.10.2012 11:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2012 (edytowane) Ale sa to gotowe drzwi z Ikea. Watpie czy da sie zrobic frez bo to jest mdf lakierowany. A moze sie myle? Edytowane 23 Października 2012 przez Priscilla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 23.10.2012 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2012 aha, to nie da rady, chyba,że jest jeszcze pankowska wersja hand made Połączyć od spodu (np cienką płytą -taką jak mają plecy szafy), tworzac z trzech - jedne drzwi, oczywiście zawiasy muszą być przy każdym elemencie. Odpowiednio zamocowana (płyta), bedzie niemal niewidoczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts