liszew 23.10.2012 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2012 Mi również wydaję się że piętrowe łóżku było by najlepszym rozwiązaniem lub teraz są bardzo fajne rozwiązania w Ikei na zagospodarowanie małych przestrzeni. Ja pomyślałem o łóżkach na górnym położeniu ściany a pod spodem każdy miął by swoje biurko i kącik dla siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Priscilla 23.10.2012 11:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2012 NIEZŁE! Nie wpadlam na to Tylko taka plyta ma grubosc ok 2mm - drzwiczki beda odstawac w stosunku do reszty i taka plyte moze byc widac - watpie czy sa takie cienkie biale... A moze z tych podladek pod fotele biurkowe? One sa z przezroczystego pcv i sa ciensze... tylko jak to przymocowac - tasma 2-stronna do wykladziny? bedzie widac... Jakby znalezc taka plyte biala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 23.10.2012 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2012 bez problemu kupisz taka płytę . Ona ma 2,5 lub 3 mm. Musi być trochę mniejsza (ok 1 cm - po 0,5 z każdej strony) ) niż drzwi. Mało tego jeśli zetniesz przegi do kąta 45 st - będzie jeszcze mniej widoczne. Myslę,że taka usługę wykona kazdy stolarz, ale z drugiej strony - to nie jest trudne. edit a i zawiasy kręcisz dopiero po przyklejeniu płyty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Priscilla 23.10.2012 11:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2012 (edytowane) Ja pomyślałem o łóżkach na górnym położeniu ściany a pod spodem każdy miął by swoje biurko i kącik dla siebie. Tylko ze takie biurka wcisniete pod lozko nadaja sie do ok 10 lat - pozniej dzieciak zawadza glowa o lozko, poza tym jest w takich katach ciemno, duszno etc. A spanie tuz pod sufitem tez jest jak dla mnie watpliwa przyjemnoscia na dluzsza mete. No ale przede wszytskim na takie lozka trzeba miec miejsce!! Ja nie mialam - mam pokoj pociag, na krotkich stronach z 1 strony szafe i drzwi, z drugiej okno i balkon - nie moglabym dosunac ani 1 takiego lozka do zadnego z rogow pokoju, ani opcji zeby zmiecic 2 takie lozka na 1 scianie. Wszytsko wiec fajne jak sie ma duze pokoje... Nasz pokoj ma 13 m i naprawde trzeba sie niezle nakombinowac aby zmiescic tam 2 lozka, 2 biurka i meble i przede wszytskim nie zagracic na maxa pokoju... malka dzieki za fajny pomysl. Przyjrze sie tym meblom z bliska i poszukam jakis cienkich plyt... Boje sie tylko ze wyjdzie z tego fuszerka Edytowane 23 Października 2012 przez Priscilla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piu 29.10.2012 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2012 może takie kolorki ... http://sphotos-g.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/557503_339432112804882_648224084_n.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piu 29.10.2012 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2012 albo dwa odcienie zieleni i róż... http://sphotos-d.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/488284_343541565727270_1237591594_n.jpg Zbyt mocnych i ciemnych kolorów bym nie dawała w małym pokoju. Zrobiłam tak kiedyś i było to męczące ( soczysta pomarańcza plus limonka dulux). Szybko przemalowałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 29.10.2012 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2012 będąc chłopcem można poczuć się nieswojo w tak landrynkowym wnetrzu :rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wiosenna1 29.10.2012 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2012 Witam , zaglądnij tutaj na forum LM jest taki pokoik użytkownika "niania" w bieli i dodatki dla dziewczynki i chłopca. http://waszewnetrza.leroymerlin.pl/czas-na-zmiany,25,1,2222,79559.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piu 29.10.2012 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2012 będąc chłopcem można poczuć się nieswojo w tak landrynkowym wnetrzu :rolleyes: na pewno ale o kolory tu chodzi , nie styl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Priscilla 02.11.2012 15:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2012 (edytowane) Hehe No wlasnie, w wiekszosci te kolory sa dosc malo meskie... U nas cala podloga jest zielona, wiec dodatki po stronie mlodego raczej juz zielone nie beda. Fiolet tez bardziej kojarzy mi sie z barwami dla dziewczynki. Zastanawiam sie nad szarym/ zoltym/ niebieskim... (na razie wygrywa chyba zolty;)) KOnczymy skladac meble, jak troche to ogarne to wrzuce foty Wiosenna1 - swietny ten pokoik!! bardzo mi sie podoba! Turkus tez wyglada tam rewelacyjnie, tylko czy latwo dostac dodatki w takim kolorze? Chcialabym aby rzeczy typu lampka na biurko, krzeslo, polki byly takie same po dwoch stronach tylko w roznych kolorach i robi sie ogromny problem, bo jak cos jest rozowe to oczywiscie nie ma takiej samej rzeczy turkusowej. Drodzy - królestwo za znalezienie dwóch identycznych przedmiotów - jeden w odcieniu różowym a drugi turkusowym - interesuja mnie lampki biurkowe, akcesoria biurkowe typu pojemniczki, wyposazenie szuflad, podkladki na biurka, poduchy, posciel, jakies nieduze półeczki, pudelka na drobiazgi etc Edytowane 3 Listopada 2012 przez Priscilla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asizo 03.11.2012 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2012 http://allegro.pl/nowoczesna-lampka-biurkowa-toucan-by-silly-kolory-i2751786534.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Priscilla 04.11.2012 11:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2012 Obiecane fotki pokoju (starajcie sie nie zwracac uwagi za bałagan na balkonie ) Na meblach jest jeszcze niebieska folia ochronna, ale sa one z bialego lakierowanego mdfu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Priscilla 04.11.2012 11:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2012 I gadżet który uwielbiają moje dzieci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Priscilla 04.11.2012 11:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2012 (edytowane) Co na okno? Myslalam o plisach - bedzie ok? Tylko jaki kolor - biały, zielony? a moze jakis inny? W poprzek podestu na srodku beda staly 2 biurka plecami do siebie. Nad biurkami jakies male poleczki. Teraz moje wrazenia: Pokoj ma 13m jest stanowczo za maly dla 2 dzieci. Wczesniej mielismy tam szafe, gablote, biurko, pojedyncza sofe i lozeczko i bylo na maxa zagracone. Nie bylo miejsca na zabawy na podlodze, na ukladanie puzzli, na szalenstwa autkami. Nie bylo opcji aby dostawic tam jeszcze 1 lozko i biurko. Podest wydawal mi sie jedynym sensownym rozwiazaniem. Teraz moje dzieci szaleja na podlodze, corka wczoraj nawet robila gwiazdy, optycznie jest bardzo duzo miejsca, moze tego nie widac na fotkach, ale siedamy w pokoju we 4 osoby i jest pelen komfort. Ja jestem zachwycona tym rozwiazaniem - mam mnostwo szaf na upchanie "tych wszytkich potrzebnych rzeczy", podloga elegancko sie zmywa i zadna plama nam nie straszna, dzieci maja miejsce do zabawy i niedlugo tez do nauki. A jak Wasze wrazenia? Edytowane 4 Listopada 2012 przez Priscilla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Priscilla 04.11.2012 11:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2012 http://allegro.pl/nowoczesna-lampka-biurkowa-toucan-by-silly-kolory-i2751786534.html Brawo!! Swietne!! Dziekuje serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piu 04.11.2012 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2012 Super Jak na 13 m2 jest bardzo dużo miejsca do zabawy Pościel będziesz musiała chować, ale pewno w szafie znajdzie się miejsce. Jeśli chodzi o dodatki, to ja pomyślałam jednak o IKEA, z tym, że nie ma tam takiego zestawu kolorów - róż i turkus. Już prędzej niebieski i pomarańcz albo zielony i róż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asizo 04.11.2012 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2012 Proszę Priscilla, moim zdaniem świetnie to wymyśliłaś. Zabudowa (szafy) bardzo dobrze wyglądają - lubię takie proste, geometryczne podziały bez uchwytów. Na pewno uspokaja to przestrzeń. I uwielbiam zamykane szafki, bo unika sie efektu zagracenia i optycznego bałaganu. Dodatkowo lakierowane fronty powiększają przestrzeń. Myślę nad zabudową do przyszłych pokoików moich córek i tez pójdę w podobne rozwiązania - biało i prosto Bajer led rgb - do pokoju dziecięcego super Ogólnie nie lubię takich rozwiązań w salonach, łazienkach, itp., bo kojarzy mi się to z dyskoteką i brakiem smaku, ale u dzieci i w połączeniu z tak ujednoliconą i spokojna zabudową jest naprawdę fajnie. Jak dla mnie pokoik bardzo na plus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Priscilla 04.11.2012 12:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2012 (edytowane) No wlasnie - w Ikei obecnie znacznie latwiej o biale wyposazenie niz w kolorze, ale bede tam kupowac jeszcze biurka, wiec poogladam dodatki Uff... Dzieki za pozytywne opinie, myslalam ze mnie tu zlinczujecie i znowu uslysze ze jednak lozko pietrowe jest the best hehe Bialy rzeczywiscie jest super kolorem - powoduje optyczne powiekszenie przestrzeni. Wczesniej nasz pokoj byl zotly, juz samo przemalowanie scian dalo niesamowity efekty powiekszenia pokoju, a biale meble super sie w te sciany wtapiaja. Jak dla mnie to swietne rozwiazanie do malych pomieszczen. Do dac na okna? Moga byc plisy? Zastanawiam sie jeszcze nad krzeslami do biurek - na pewno nie chce zadnych obrotowych, na kolkach ani z podlokietnikami. Mozecie cos polecic? Ja znalazlam jedynie Stokke, ale jakos nie zachwyca mnie to krzeslo w 100%. Biurka beda mialy regulowane nogi, wiec krzeslo nie musi miec juz regulacji gora/dol ale reszta regulacji (typu glebokosc siedziska) jest niezbedna Edytowane 4 Listopada 2012 przez Priscilla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piu 04.11.2012 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2012 (edytowane) Ja bym nie dała za twarde krzesełko 500 - 700 zł, ale nie powiem, ma swoje zalety Trafiłam na coś takiego ... http://www.babybest.pl/?206,pl_krzeselko-uniwersalne-babybest-comfortchair-(kod-k-cc) Edytowane 4 Listopada 2012 przez piu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Priscilla 04.11.2012 19:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2012 No wlasnie - cena cena ale te krzesla wizualnie sa dosc brzydkie -wygladaja jak krzeselka wlasnie dla malych dzieci. Chcialabym cos prostego w formie, i wizualnie lekkiego, a nie takiego klocka :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts