Miśka76 05.11.2012 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2012 Plisy się psują i zbiera się na nich kurz. Ja wolę tradycyjne firanki i zasłonki, które zawsze mozesz wrzucić do pralki i wyjąć czyste Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 05.11.2012 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2012 (edytowane) Zadbaj o postawę dzieci i wywal w ogóle krzesełka Mówie całkiem serio W zamian proponuję piłkę typu sit n gym, pokrowiec dostosujesz kolorystycznie, a dzieciaki nie dołaczą do 90% tych z wadami kręgosłupa.[h=2][/h] Edytowane 5 Listopada 2012 przez malka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piu 05.11.2012 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2012 No wlasnie - cena cena ale te krzesla wizualnie sa dosc brzydkie -wygladaja jak krzeselka wlasnie dla malych dzieci. Chcialabym cos prostego w formie, i wizualnie lekkiego, a nie takiego klocka :/ Mnie też się nie podobają i na pewno na dłuższą metę nie są wygodne!!! Nie ma to jak krzesło z pełną regulacją, spójrz na początek filmu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 05.11.2012 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2012 podobny do tego na filmie jest Aeron, a idąc dalej Embody jest ergonomiczne , ale 700 zł, to w nim chyba podłokietnik kosztuje:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piu 05.11.2012 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2012 Niestety ... W dodatku wszystkie są na kółkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Priscilla 05.11.2012 17:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2012 (edytowane) Zadbaj o postawę dzieci i wywal w ogóle krzesełka Mówie całkiem serio W zamian proponuję piłkę typu sit n gym, pokrowiec dostosujesz kolorystycznie, a dzieciaki nie dołaczą do 90% tych z wadami kręgosłupa.[h=2][/h] Pilki sa bardzo fajne, ale wg mnie dla starszych dzieci. Nie widze skreconej 7-latki jak siedzi na takiej pilce i cwiczy szlaczki Nie mowiac juz o 3-latku ktory na pilce sie nie utrzyma... Miśka76 - Czy plisy sie psuja? Producenci twierdza ze nie. Nie znam nikogo kto by je mial. Masz jakies doswiadczenia? I podobno mozna mozna prac - na pewno nie tak czesto jak firanki, ale producent twierdzi ze latwo sie je czysci Plisy to jedyny system który w przypadku większości tkanin można w całości czyścić na mokro. Plisę należy zdemontować z okna, wypiąć dolną i górną listwę z zatrzasków albo zsunąć plastikowe uchwyty w odwrotnym kierunku niż wskazuje strzałka> następnie spłukać w przygotowanej 30 stopniowej kąpieli wodnej z lekkim detergentem. Po spłukaniu należy strząsnąć resztki wody i plisę odwiesić na okno. Plisę należy suszyć złożoną, od czasu do czasu rozsuwając tkaninę. Możliwości prania plis nie należy wykorzystywać zbyt często, w zupełności wystarczy to zrobić raz na 2 - 3 lata. Plisy są wykonane z wysokiej jakości tkanin impregnowanych, co chroni przed wnikaniem kurzu w tkaninę. Impregnacja zapobiega również elektryzowaniu się tkaniny dzięki czemu tkanina nie przyciąga kurzu. Do regularnego czyszczenia wystarczy odkurzacz lub miotełka do kurzu. Zalezy mi bardzo naprawidlowej postawie moich dzieci, ale kilka tysiecy na krzeselko nie zamierzam wydac Poza tym o ile jeszcze jestem w staniezrozumiec ze polowe z tych regulacji wykorzysta dorosly, to kompletnie aburdalne wydaje mi sie tak skomplikowane krzeslo dla dziecka. Drodzy - szukam krzesel dla dzieci w wieku 7 i 3 lata Bez kolek. Z regulacja gora/dol i glebokosc siedziska. Czy tylko stokke jest na rynku polskim?? Edytowane 5 Listopada 2012 przez Priscilla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piu 05.11.2012 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2012 Oj, ale kłopotliwie to wygląda! Wole wyprać co 2-3 miesiące gładką firankę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 05.11.2012 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2012 W Skandynawii na piłkach siedzą trzyletnie dzieci, nie sądzę by polskie były mniej zdolne:)Ale jeśli do wnętrza nie pasują -trudno, może znajdziesz fajne , dobre krzesła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piu 05.11.2012 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2012 tylko takie znalazłam, 3-15 lat http://www.meb.com.pl/photo/product_big/0/d/5/1_0d5177c13b33.jpg http://www.meb.com.pl/p/pl/5537/krzeselko+dzieciece+upme+chair+regulowane+timoore+simple.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 06.11.2012 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2012 Priscilla - super pomysł, podoba mi się tak bardzo, że ... musiałam o tym napisać kolorowe ledy ekstra, normalnie za takimi bajerami nie przepadam, ale w takiej wersji są świetne:yes: czy możesz napisać z czego jest ta wykładzina, bo jakoś nei doczytałam? nie wiem, czy planujesz jakies poduchy do siedzenia, wydaje mi się, że byłoby przyjemniej z czyms miękkim pod pupą albo za plecami przy ścianie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Priscilla 06.11.2012 07:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2012 (edytowane) Malka, zaskoczylas mnie tym ze 3-letnie dzieciaki siedza na pilkach przy biurku. Nie wiem czy dobrze kombinuje ale ta pilka musi byc z tych najwiekszych aby dzieciak mial szanse dostac do biurka. Pamietam jak sama kiedys chodzilam na fitness na pilkach to mialam szalenie duze problemy aby utrzymac sie na takiej pilce nie dotykajac nogami do ziemi - wygladalo to naprawde komicznie No ale ja mam problemy z koordynacja hehe A czy da sie z foteli obrotowych zdjac kolka i przymocowac jakies male nozki/podkladki? Ktos moze to praktykowal? Znajduje mnostwo krzesel, ale wlasnie na kolkach I czy sa fotele obrotowe z mozliwoscia zablokowania krecenia wokol osi? Z foteli z nizszej polki takie by w sumie mogly byc - bez podlokietnikow, gdyby zdemontowac z nich kolka i gdyby dalo rade zablokowac to krecenie ... Sa tez turkusowe Edytowane 6 Listopada 2012 przez Priscilla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Priscilla 06.11.2012 07:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2012 (edytowane) Priscilla - super pomysł, podoba mi się tak bardzo, że ... musiałam o tym napisać kolorowe ledy ekstra, normalnie za takimi bajerami nie przepadam, ale w takiej wersji są świetne:yes: czy możesz napisać z czego jest ta wykładzina, bo jakoś nei doczytałam? nie wiem, czy planujesz jakies poduchy do siedzenia, wydaje mi się, że byłoby przyjemniej z czyms miękkim pod pupą albo za plecami przy ścianie Mamik - Dzieki za slowa pochwały Ja tez za ledami nie przepadam, jak planowalismy pokoj dzieciaki byly mocno niezadowolone z bialych mebli i zielonej wykladziny, chciały ferie barw, duzo naklejek na scianach etc. Na to nie moglam sie zgodzic, bo pokoj jest na to za maly, wiec musialam dac cos w zamian - i wtedy pojawily sie te ledy Wiem ze tandetne, ale radosc na twarzach moich dzieci jest nieoceniona. Ledy na razie sa w uzyciu dzien i noc, pewnie z czasem entuzjazm opadnie, ale na razie robia furrore Wykladzina to tzw. popularne pcv Maz i dzieciaki dlugo byli na NIE, ale dla mnie priorytetem byla latwa zmywalnosc plam bo mam 2 brudaskow w domu i jogurt na podlodze zdaza sie dosc czesto Poza tym dzieciaki sa alergikami i nasza alergolog za kazdym razem prawila mi dlugie kazania o dywanach w pokoju Ja jestem tym zachwycona - zmywa sie ekspresowo, kurz w to sie nie wlepia, jest delikatnie miekka bo wykonana jest na takiej cienkiej piance (to nie jest takie pcv jakie znamy z lat 80.). Z minusow - jest dosc miekka, przy silnym nacisku zostaja wgniecenia (jeszcze nie wiem czy z czasem sie porwacaja do punktu wyjsciowego) no i na pewno nie jest tak mieciutka jak typowa gruba wykladzina. Ale dla malych dzieciakow do pokoju zabaw wg mnie jest super. Poduchy - czytasz mi w myślach Myslałam, myślałam... Na razie wszyscy zasiadamy na srodku podestu i tv oglada sie bosko, ale jak dojda biurka to juz ta miejscowka odpadnie. Ale poduchy jakies obowiazkowo, tylko nie moga byc za duze - srednica max 70cm - worki sako odpadaja. Znalazlam takie foteliki dmuchane, ale nie ma turkusowego Podobaja mi sie bo w razie koniecznosci dodatkowego miejsca mozna zawsze spuscic z nich powietrze Poduch fajnych jeszcze nie znalazlam, a bylyby praktyczniejsze od tych fotelikow Edytowane 6 Listopada 2012 przez Priscilla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piu 06.11.2012 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2012 Priscilla nie musisz demontować kółek, wystarczy je zablokować Poduchy są świetne, ale moim zdaniem nie nadają się do siedzenia przy lekcjach, a Twoja córka będzie ich miała coraz więcej. Podparcie dla plecków musi być. znalazłam takie, nie wiem jednak, czy kółka mają możliwość blokady ??? http://www.meb.com.pl/p/pl/4637/krzeslo+obrotowe-+fotel+orion.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Priscilla 06.11.2012 09:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2012 (edytowane) Jakie sliczne te krzeselka!! Takie malutkie i leciutkie!! Boskie sa Jak zablokowac kolka? Musza byc takie specjalne z mozliwoscia blokady, tak? Czy jak inaczej? Poduchy do rzucenia na ziemie i relaxu (obejrzenia tv), do biurek oczywiscie krzesla (choc nie wiem czy poduchy sie zmieszcza jak dojda biurka z krzeslami ) Edytowane 6 Listopada 2012 przez Priscilla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 06.11.2012 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2012 Malka, zaskoczylas mnie tym ze 3-letnie dzieciaki siedza na pilkach przy biurku. Nie wiem czy dobrze kombinuje ale ta pilka musi byc z tych najwiekszych aby dzieciak mial szanse dostac do biurka. Pamietam jak sama kiedys chodzilam na fitness na pilkach to mialam szalenie duze problemy aby utrzymac sie na takiej pilce nie dotykajac nogami do ziemi - wygladalo to naprawde komicznie No ale ja mam problemy z koordynacja hehe Dlatego pisałam o piłkach do siedzenia, one sa albo z wypustkami "nózkami", albo z ringiem na dole -co uniemozliwia uciekaniu piłki. Po drugie, piłkę, tak jak krzesło dostosowuje się do wzrostu i dopiero do tego dostosowuje sie wysokość biurka. A sako są małe Sama jestem posiadaczką i za żadne skarby nie oddam !!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Priscilla 06.11.2012 09:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2012 (edytowane) Nie wiedzialam ze sa pilki ze stabilizacja. Poczytalam troche opinii expertow nt pilek: Piłka do siedzenia należy do grupy tzw. siedzisk alternatywnych. Oznacza to m.in., że może być stosowana do siedzenia, ale niezbyt długo – do ok. 2 godzin dziennie w przypadku ciągłej pracy (przy komputerze, dla dzieci itp.). Jej najważniejszą zaletą jest niejako prowokowanie do dynamicznego siedzenia – po prostu nie da się na piłce usiedzieć spokojnie, statycznie. Co więcej, pozwala ona nie tylko na „bujanie się” do przodu i do tyłu, ale także na boki. Z kolei najważniejszą wadą typowej piłki do siedzenia jest brak oparcia dla pleców – nie pozwala to na przyjęcie relaksującej, odchylonej do tyłu pozycji ciała. Piłka do siedzenia może być polecana, ale tylko jako siedzisko dodatkowe, poza dobrym krzesłem biurowym. Dr inż. Zbigniew Jóźwiak Zakład Fizjologii Pracy i Ergonomii Instytut Medycyny Pracy im. Prof. J. Nofera Sama mialam taka piłke w pracy (bez podporek) i moje obserwacje sa podobne - nie dalam rady wysiedziec na niej dłuzej niż 1,5h bo strasznie meczył sie odcinek ledzwiowy przy stacjonarnym siedzeniu, a ile mozna krecic pupa hehe ;)Aczkolwiek uwazam pilke za bardzo dobry pomysl dla rozluznienia plecow przy dlugotrwalej pracy przy biurku.Gdybym miala miejsce do chetnie bym ja kupila i stosowala na zmiane z krzeslami, ale niestety sciany w pokoju sa nieublagane i nie chca sie rozsunac Edytowane 6 Listopada 2012 przez Priscilla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 06.11.2012 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2012 Ja nie będę na siłę forsować tego pomysłu -mówię tylko,ze mam doswiadczenie z piłkami, polecam, ale nie narzucam.Choć i tak uważam,że piłka zdrowsza niz krzesło, nawet bez oparcia.Jest alternatywa -połączenie ergonomii piłki i wyglądu krzesła , nazywa się to cudo spinaliS (wersja dla dzieci BASIC) -niestety, dla mnie cena zaporowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Priscilla 06.11.2012 10:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2012 (edytowane) Malka - chyba źle mnie zrozumialas Jestem Wam serdecznie wdzieczna za WSZELKIE pomysły! Nie interesuje sie urzadzaniem wnetrz na codzien i nie mam pojecia o wiekszosci produktów jakie Wy proponujecie - nie slyszalam nawet o pilkach z podporkami. To naprawde ogromna pomoc!! Piłka jest swietna i na pewno znacznie zdrowsza od wiekszosci krzesek, ale niestety nie dla nas - po pierwsze latwo by bylo na niej spasc z naszego podestu ktory ma tylko 110cm szer. (dlatego tez szukam krzesel bez kolek), a po drugie mam jakies personalne watpliwosci czy maly dzieciak z nadruchliwoscia dalby rade sie na niej skupic np nad dokladnym rysowaniem szlaczkow. Ale gdybym miala 2-razy wiekszy pokoj to na pewno bym kupila aby byla zamiennikiem krzesla gdy plecy sie zmecza. A Ty masz moze pilke na codzien w domu? Pracujesz na niej po kilka godz dziennie? Ciekawa jestem jak wyglada zdanie uzytkownikow Swietne to krzeslo spinaliS - a cena - to prawda bardzo wysoka, ale w porownaniu do Moll to znacznie fajniejsze a cena identyczna Edytowane 6 Listopada 2012 przez Priscilla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 06.11.2012 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2012 (edytowane) Jestem fizjoterapeutką -to takie zboczenie zawodowe trochę Jak widzę dziecko majtające nogami przy biurku, to mi się ciśnienie podnosi... Na rynku jest bardzo niewiele ergonomicznych krzeseł, a te, które sa powalają ceną. (zerknij jeszcze na swopper work) W pracy korzystam z takiego (stosunkowo niska cena, a regulacja we wszystkich płaszczyznach. Ale uwazam ,że do długotrwałego (ponad 3h- ciagiem) siedzenia, ono się nie nadaje. http://www.domagazynu.waw.pl/files/465083200.jpg w domu korzystamy z sako i z piłek i dla mnie nie ma lepszego rozwiązania za rozsądne pieniadze. Z drugiej strony -mam szalenie małe mieszkanie i wielu rozwiazań po prostu nie moge zastosować u siebie. Dla mnie ideał miejsca do pracy to biurko -moll, kettler, krzesło - wspomniane juz swopper, spinaliS i do tego dość nietypowe (niedostepne w pl ) poltroncina eta . Swietne to krzeslo spinaliS - a cena - to prawda bardzo wysoka, ale w porownaniu do Moll to znacznie fajniejsze a cena identyczna moll kosztuje ok 1700 zł, spinaliS w wersji dla dzieci ponad 3 tysie Edytowane 6 Listopada 2012 przez malka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Priscilla 06.11.2012 11:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2012 Nieee, spinaliS basic sa juz za 2300 http://www.krzesla-zdrowotne.pl/produkt/basica Kids za 2400 http://www.krzesla-zdrowotne.pl/produkt/krzeslo-dzieciece-basic-kids Sako jak patrzylam to najmniejsze sa 1m srednicy. Masz mniejsze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts