thoreg 27.06.2016 04:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2016 Jakie masz te kominki wentylacyjne? Niedługo wchodzą dekarze i muszę się zdecydować co założyć, a też będę mieć ten reku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 27.06.2016 09:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2016 (edytowane) Zerknij tutaj na pierwsze zdjęcie. http://forum.muratordom.pl/showthread.php?206604-Budujemy-DN-Karen&p=7120518&viewfull=1#post7120518 Do reku mam takie dwa. Tutaj go widać lepiej Edytowane 27 Czerwca 2016 przez plusfoto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thoreg 27.06.2016 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2016 Jeśli możesz, to podaj proszę nazwę/parametry tych kominków. Ja planuje wrzucić jeden Ø150/160. Tylko, że estetycznie wyglądający kominek Ø160 trochę kosztuje, dlatego szukam alternatyw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 27.06.2016 11:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2016 (edytowane) A dokładnie wygląda tak: Jest to fi 110. Plan jest taki aby odciąć ten grzybek i nałożyć czapkę z czegoś podobnego do tych dwóch. PS. A z racji tego iż one najprawdopodobniej najlepiej sprawują się na podciśnieniu to ostatecznie zdecyduję się na takie cudo: Edytowane 27 Czerwca 2016 przez plusfoto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawelbul 03.07.2016 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2016 Witam. Mam dwa pytania co do realizacji projektu karen. Czy podnosiles sciane kolankowa, czy jest taka jak w projekcie? Jaki wybrales model dachowki i z jakiej firmy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 03.07.2016 15:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2016 Witam.Tak ścianka jest podniesiona o jeden bloczek. Natomiast gdybym budował ponownie to rozpatrzył bym podniesienie o dwa. Dachówka to HOLENDERKA z Tondachu.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 03.07.2016 16:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2016 Po wstawieniu rekuperatora ponownie postanowiłem pomierzyć pobór prądu na czuwaniu. I tak wentylator z czujnikiem wilgotności w garażu, alarm, monitoring z trzema kamerami i rejestratorem, lodówka, ruter, rekuperator oraz oświetlenie zewnętrzne (14 ledów po 5W) przez 1,5 godz. dziennie zrobiło mi średnią przez tydzień 127 W/h. Samo reku dało wynik 26,5 W/h Reku chodziło przez ostatni tydzień w godzinach 6-22 na wydajności 25%, 22-3 rano 40%, 3-4 rano 100% a 4-6 rano 70%. Myślę że po modernizacji wyrzutni kilka Wat uda się urwać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qrko 11.07.2016 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2016 Jaki rejestrator i kamery wybrałeś do monitoringu? Napiszesz cos wiecej jak to wyglada? Chodzi mi głównie o to, czy da sie to jakos zrobic w otwartym standardzie onvis (mam juz taka kamerke do testów kupioną: http://ivel.pl/p6119,kamera-ip-sieciowa-tubowa-lv-ip22ir40tv-2mpx-ir-40m.html ) czy koniecznie trzeba miec wszystko od jednego producenta, np. BCS zeby to gralo ze sobą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolek75 11.07.2016 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2016 Jeśli możesz, to podaj proszę nazwę/parametry tych kominków. Ja planuje wrzucić jeden Ø150/160. Tylko, że estetycznie wyglądający kominek Ø160 trochę kosztuje, dlatego szukam alternatyw. Ja swoje obserwacje nt. wyrzutni opisalem w tym watku - mozna sie cofnac kilka postow. http://forum.muratordom.pl/showthread.php?209140-Wentylacja-hybrydowa-WMG&p=7157974&viewfull=1#post7157974 Dzisiaj bym zrobil wyrzutnie 250 mm minimum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 11.07.2016 12:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2016 Cześć. Jeśli chodzi o kamerki i rejestrator to mam coś takiego: http://janexint.com.pl/index.php?id_product=3454&controller=product http://janexint.com.pl/index.php?id_product=3336&controller=product Co do technicznych rozwiązań to niestety nie pomogę ale zbyt mocny niestety w tej dziedzinie nie jestem. Jako jedna z niewielu rzeczy - zaufałem osobom trzecim. Jak na razie chyba nie żałuję. Co do wyrzutni popieram karolka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 26.07.2016 08:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2016 No i po łazience następne pomieszczenie. W sobotę udało się zakończyć montaż profili UD oraz wyznaczyć płaszczyzny skosów i sufitu. W najbliższą sobotę przywożę kantóweczki 2,5*3 i kładziemy folię paroprzepuszczalną lub wiatroizolację jak kto woli pod deski co by szczelinę wentylacyjną utworzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 07.10.2016 17:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2016 (edytowane) No i po cięzkiej walce ze stelażem i folią wczoraj nareszcie nastąpił finał. Firma SEMPRI kolegi Sławka (mat3006) zgodnie z planem zameldowała się o 9.00 na placu boju i dokończyła dzieła. Edytowane 8 Października 2016 przez plusfoto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolek75 08.10.2016 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2016 zalaczniki nie ten tego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sabat 10.10.2016 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2016 No i gra gitara U mnie też poddasze całe. 2 tyg wietrzenia niestety. Ale załapałem się na cieplejszą pogodę i miałem mozliwość porównania i teraz w sumie w całym domu bez ogrzewania też mam prawie identyczną temperaturę. Poszła piana od Polychemu PUREX NG 0808NF B2. Mam nadzieje że za 25 lat nie będę klął Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 10.10.2016 11:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2016 Dzięki;)Ja również żywię taką nadzieję. U mnie chodzi 24h/dobę wentylacja i dziś w zasadzie tylko jakieś szczątkowe zapachy jeszcze były. A temperatura jak na nigdy nie ogrzewany dom i nocne przymrozki 15 stopni po całości. Pod płytą mam 13. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia 1719513981 17.10.2016 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2016 Witam. Mam pytanie odnośnie koloru elewacji. U mnie aktualnie akcja elewacji (dokładnie tynk). Szukam czegoś jasnego, złamana biel tak zwana. Ciężko sie wybiera z wzorników jak nie widać całości na budynku lub większej powierzchni. Pamiętasz może jaki to kolor i jakiej firmy był tynk, bo się jednak nigdzie nie doczytałam. pozdrawiam Sylwia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 17.10.2016 17:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2016 Witam. Mam pytanie odnośnie koloru elewacji. U mnie aktualnie akcja elewacji (dokładnie tynk). Szukam czegoś jasnego, złamana biel tak zwana. Ciężko sie wybiera z wzorników jak nie widać całości na budynku lub większej powierzchni. Pamiętasz może jaki to kolor i jakiej firmy był tynk, bo się jednak nigdzie nie doczytałam. pozdrawiam Sylwia. Cześć Wiesz przecież że facet rozróżnia tylko dwa kolory. Ładny i brzydki. Tymi sprawami zajmowała się małżonka. Ja załatwiałem ekipę a ona tego typu szczegóły. Jak będę w domu to podpytam co to było za cudo i dam znać tyle że to będzie dopiero w środę bardzo późnym popołudniem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 19.10.2016 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2016 Witam. Prześledziłem dziennik i przyjemnie się czytało Czy dobrze zrozumiałem, że pod płytą masz 20cm EPS? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 19.10.2016 20:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2016 Witam Tak - moja płyta jest posadowiona na 20 cm EPS200 A przy okazji dalszy etap prac. Profile pomału wracają na swoje miejscem montowana jest folia i płyty a schody strychowe i świetlik zostały dziś zamontowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 26.12.2016 09:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2016 Pora na uzupełnienie dziennika bo trochę się pozmieniało od ostatniego wpisu. :yes:Przede wszystkim ciągniemy dzięki pomocy szwagra dalej zabudowę na pięterku. Skończona została widoczna na zdjęciach z poprzedniego postu klatka schodowa i dwa następne pokoje. Tak było mniej więcej w nich po pianie A tak wygląda to mniej więcej obecnie No i oczywiście najważniejsza sprawa - ogrzewanie już chodzi. Firma AJB Klima zrobiła nam prezent gwiazdkowy i od 23 grudnia grzejemy. Zainstalowane urządzenie T-cap 9kW wersja H. Żadnych buforów, dodatkowych pompek i.t.p. rzeczy. Jedyny bajer to sterowanie przez internet. Jak na razie wszystko chodzi bez żadnych problemów. Dom praktycznie do dziś 26 grudnia wygrzany. Średnia temp w domu to góra 23 a na dole 19. Masa betonu na dole jeszcze trochę czasu widać potrzebuje. CWU na razie nie uruchamiam, natomiast dziś przechodzę już na harmonogram tygodniowy i postaram się grzać tylko w taniej taryfie (G12W). Do tej pory pompa chodziła samopas i do tej pory troszkę zeżarła ale i dużo oddała. Zobaczymy jak będzie dalej. Na dzień dzisiejszy pozostało mi jeszcze dorobić tackę do odprowadzania skroplin i wpięcie jej do wyprowadzonego drenażu. Oryginał niestety kosztuje chore pieniądze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts