amciek80 12.03.2013 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 plusfoto, rozumiem, ze robisz wentylacje mechaniczna. czy masz juz wybrana cenralke? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 12.03.2013 20:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 Na razie mam wybrany materiał - będę robił sam na uniflexie+ w/g projektu. Nad centralką będę zastanawiał się później. Wiem że ma mieć wydajność 350 - 450 m3/h. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amciek80 12.03.2013 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 projekt wm by asolt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 12.03.2013 21:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 asolt robił mi OZC i będzie robił projekt podłogówki. projekt wentylacji robił mi p. Michał z http://www.comair-polska.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sham4n 17.03.2013 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2013 Cześć,czytałem, że chcesz robić podłogówkę bezpośrednio na płycie fundamentowej (bez styropianu na płycie). Też zastanawiam się nad takim rozwiązaniem, jak planujesz to wykonać? Ile cm wylewki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 17.03.2013 20:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2013 Do mocowania można wykorzystać n.p coś takiego: http://www.instalco-tech.pl/Ogrzewanie_podlogowe/Systemy_mocowan/Listwa_montazowa_MAXL_Slat_2001_do_mocowania_rur.htmlNatomiast wylewkę planuję z 5 cm anhydrytu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamka 12.05.2013 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2013 jak poprwadzisz kanaly uniflex? masz gotowe otwory w stropie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 13.05.2013 19:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2013 WitamBędzie obniżany sufit więc nie będzie problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 23.05.2013 20:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2013 Zima minęła, kończy się wiosna budowa idzie pełną parą a w dzienniku czysto. Czas go uzupełnić. Budynek przezimował nie przykryty ani nie osłonięty w nie najgorszym stanie. Jedyny uszczerbek to pęknięty kanał w jednej płycie na długości około 40cm ale sytuacja po konsultacji z producentem płyt stropowych została opanowana. Należało odbić luźne kawałki betonu oraz wywiercić otwory kontrolne co zostało zrobione oraz ubytki wypełnić odpowiednią zaprawą naprawczą co zostanie zrobione wkrótce. Ekipa budowlana miała wejść w połowie kwietnia - niestety nawiedziła nas zima i weszli dopiero 15 maja. Pierwszego dnia podciągnęli ściany kolankowe a drugiego dokończyli dzieła - zaszalowali, zazbroili i wylali górny wieniec. W między czasie pojawił się szef ekipy od dachu, zrobił kontrolne pomiary i zapowiedział się na 23 maja. Wczoraj dotarł na plac budowy transport więźby a dziś o 8.30 pojawiła się cała ekipa od dachu i po 9 godzinach budynek wygląda tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 22.06.2013 21:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2013 (edytowane) Nareszcie pogoda dopisała i można się było wziąć dalej do roboty. Czwartek i piątek intensywnej pracy ekipy i dach na dosłownie pięć minut przed potężną ulewą został ukończony. Deski i papa ułożone jednak próba szczelności wypadła na 4 z plusem. Pojawiło się kilka przecieków które w najbliższym czasie trzeba będzie zlikwidować. W piątek zamontowana została również brama i okienka w garażu. Fotki nie najlepsze ale jedna z monitoringu a reszta z telefonu. Edytowane 22 Czerwca 2013 przez plusfoto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaceq 25.06.2013 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2013 (edytowane) Witaj. Piszesz ze jedno zdjecie z monitoringu... monitoring własnej roboty czy firmy ochroniarskiej? bo jakosc zdjęcia dobra... własnie jakąś kamerką jestem na budowę zainteresowany... podpowiesz coś? Edytowane 25 Czerwca 2013 przez jaceq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 26.06.2013 08:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2013 Mam założone coś takiego. http://www.eltrox.pl/kamera-ip-easycam-ec101-obrotowa-bezprzewodowa-ir-czarna-p-4250.htmlMa to dostęp przez internet. Jakość obrazu nie najlepsza ale do ogólnego podglądu wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GraMar 12.07.2013 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2013 Witam.Napisałeś w wątku o płytach fund o znacznikach- czy mógłbyś wyjaśnić jak to się wykonuje/gdzie kupuje?Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 12.07.2013 07:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2013 Witam. Napisałeś w wątku o płytach fund o znacznikach- czy mógłbyś wyjaśnić jak to się wykonuje/gdzie kupuje? Dziękuję. Cześć. Nic nie trzeba instalować ani kupować. U mnie była sprawa prosta. Na budynku zaznaczasz kilka punktów, mogą to być cienkie gwoździki, narysowane kreski czy tym podobne rzeczy, wszystkie w jednym poziomie - ważne abyś mógł je odnaleźć po roku czy ewentualnie kilku latach. Następnie jeden lub dwa z tych punktów przenosisz na już istniejące w sąsiedztwie n.p budynki. Po roku sprawdzasz położenie tych punktów. Jeśli poziom punktów na budynku się zgadza znaczy się że jest OK i nie ma się czym martwić, potem sprawdzasz poziom z punktami na sąsiednich n.p. budynkach. Jeśli jest jakaś różnica znaczyć to będzie tylko tyle że twój budynek lekko osiadł ale równomiernie i nie ma powodu do zmartwień. Jeśli poziom wszystkich punktów się nie zmieni to w ogóle super bo twój budynek nawet nie drgnął. Tak było właśnie u mnie. Żeby to zrobić potrzebujesz prostej wodnej poziomicy którą kupisz w każdym markecie za parę złoty, lub możesz zrobić ją sam, wystarczy z dziesięć metrów plastikowego przezroczystego węża. http://allegro.pl/poziomica-wodna-z-wezem-15-m-szlaufwaga-i3373889095.html Ja mam akurat laserową BOSCHA PCL 20 ale ma ona jedną wadę trzeba czekać do zmierzchu bo w dzień praktycznie nic nie widać. Chyba że kupisz taką z czujnikiem ale to wydatek około tysiaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GraMar 13.07.2013 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2013 Dzięki, ale chyba trzeba to zrobić po elewacji:rolleyes: Widziałam takiego wodnego węza u moich Mróweczek, jak budowali mój domek. Zrobimy to, na pewno! Cześć. Nic nie trzeba instalować ani kupować. U mnie była sprawa prosta. Na budynku zaznaczasz kilka punktów, mogą to być cienkie gwoździki, narysowane kreski czy tym podobne rzeczy, wszystkie w jednym poziomie - ważne abyś mógł je odnaleźć po roku czy ewentualnie kilku latach. Następnie jeden lub dwa z tych punktów przenosisz na już istniejące w sąsiedztwie n.p budynki. Po roku sprawdzasz położenie tych punktów. Jeśli poziom punktów na budynku się zgadza znaczy się że jest OK i nie ma się czym martwić, potem sprawdzasz poziom z punktami na sąsiednich n.p. budynkach. Jeśli jest jakaś różnica znaczyć to będzie tylko tyle że twój budynek lekko osiadł ale równomiernie i nie ma powodu do zmartwień.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 24.07.2013 19:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2013 Na dzień dzisiejszy ściany działowe praktycznie zakończone i najważniejsze podjęta decyzja co do okien. Zrobi to firma MS i będzie na brugmanie z profilem bluevolution 92. Montaż z ciepłym parapetem i z taśmami paroszczelną od wew. i paroprzepuszczalną na zew. a w środku piana.dziś był pomiar a na początku przyszłego tygodnia ostateczna oferta i podpisanie umowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 06.08.2013 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2013 a co z izolacja poddasza użytkowego ? może czegoś nie doczytałem .. przeglądnąłem zaległości pobieżnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 06.08.2013 22:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2013 Jeszcze nie podjąłem ostatecznej decyzji. Cały czas się waham pomiędzy wełną a pianą. Mam jeszcze trochę czasu do podjęcia decyzji bo będę robił to dopiero po posadzkach i tynkach, Prawdopodobnie w połowie przyszłego roku. Liczę że do tego czasu cena piany trochę spadnie więc nie będzie to tak bolesne finansowo jak obecnie. W tej chwili już widzę że za cenę z przed półtora roku mogę położyć zamiast 15 ponad 20 cm może w przyszłym roku będzie to 25. Jeśli by się udało 30 to w ogóle nie będzie tematu. To zresztą nie jedyny dylemat drugi to pompa. Raz na czele gruntowa drugi raz powietrzna i tak w kółko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 21.08.2013 14:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2013 No i trochę powiększyło mi się podwórko. Został wyburzony jeden z istniejących budynków i wspólnie z sąsiadem zrobiony został płot. W międzyczasie jeszcze zostało wykonane przyłącze "wodno-kanalizacyjne". Na tren rok dojdą jeszcze tylko okna a jesienią i zimą ewentualnie elektryk będzie miał zajęcie. Jak zwykle przepraszam za jakość ale fotka z monitoringu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 20.09.2013 08:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2013 Powoli kończymy zadania zaplanowane na ten rok. Wczoraj po dwudniowym boju zakończone okna. Jak pisałem wcześniej wykonanie to MS OKNO z Łodzi na Brugmanie profil Salamander MSEwolution. Pozostało jeszcze dokończenie ścianek działowych i finisz w tym roku. Na zimę planuję wpuścić elektryka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts