Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Budujemy DN Karen

Recommended Posts

Robota posuwa pomału się do przodu. Hydraulik swoje na parterze zrobił - woda rozprowadzona. Dziś odwiedził mnie kolega Piotrek w sprawie tynków. Dogadaliśmy mniej więcej szczegóły. Tynkowanie - początek lipca.

I znów trzeba szykować kasę:bash:

Edytowane przez plusfoto

• 3 weeks później...
  • Odpowiedzi 324
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Stelaż już kilkanaście ton przerzucił. Sprawuje się wyśmienicie. Tymczasowe trepy to zwykła płyta 10, Przewiercone wszystko na wylot. i ani drgnie.

Dziękuję.

Czyli będę zamawiać:) Oczywiście, żeby nie było pomyłki mówimy o schodach od Kaisera?

Z tego co czytam w poście wyżej to montaż był przed tynkami? Jakoś to było przeliczane na głębokość posadowienia? I jak to potem ma przy ścianie wyglądać? Jakaś dylatacja z korka, bo schody pracują i tynk by się wykruszał?

Przy okazji tynk to jaki wybierasz? Cementowo- wapienny z nidy czy inny? Też myślałem nad wyborem astrobudu do wykonania ocieplenia i elewacji ale doszedłem do wniosku, że jednak chyba do takich prac to lepiej kogoś lokalnie wziąć. Logistyka i ewentualne reklamacje bliżej/ tfu przez lewe ramię;)/

Schody oczywiście od Kaisera. Mocowanie idzie pod tynki tak że jest po tynkowaniu niewidoczne - zarówno to od strony schodów jak i to z drugiej strony. O jakiekolwiek wykruszanie możesz się nie martwić. Jeśli chodzi o tynki to będą trzywarstwowe. Obrzutka i tynk właściwy - baumit, a warstwa wierzchnia z alpola.

Pozdrawiam

• 2 weeks później...
Przez dwa tygodnie w trakcie kładzenia tynków byłem na budowie w sumie trzy dni. Nawet w dniu zakończenia prac mnie nie było. Finalną wersję zobaczyłem dopiero przed wczoraj czyli w sobotę. Mogę powiedzieć tak - oglądałem przed podjęciem decyzji kilka realizacji różnych ekip ale to co zobaczyłem u siebie przeszło moje najśmielsze oczekiwania. Tak dobrze i czysto wykonanej roboty jeszcze nie widziałem. Miałem wstawić fotki ale nie zdążyłem. Za tydzień będę to wtedy się postaram. Jak do tej pory ekipa od tynków na pierwszym miejscu chociaż na żadną praktycznie z dotychczasowych nie mogę narzekać.

• 3 weeks później...
Oba do zabudowy lekkiej. W tym droższym można zastosować więcej przycisków, jakiś pojemnik z zapachami i dodatkowo sterowanie elektryczne. Po nad to dowiedziałem się i to od kilku sprzedawców iż jedynie GEBERIT produkuje spłuczki z jednego odlewu reszta odpływy ma na uszczelkach.