karolek75 06.12.2014 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2014 Już był w ogródku już witał się z gąską a tu dupa blada. Po przejrzeniu deklaracji użytkowych drzwi chyba WIKĘD odpadnie. Parametr przepuszczalności powietrza na poziomie klasy 2 (oznacza to ni mniej ni więcej jak infiltrację powietrza przy rozmiarze tych drzwi do 40m3/h przy ciśnieniu próbnym 300 Pa, przy klasie 3 jest to max 13,5 m3 ale przy ciśnieniu 600 a przy 4 tylko 4,5 m3 przy 600) to delikatnie mówiąc trochę mało. Nie wiem co myśleć o KMT bo drzwi praktycznie identyczne a deklarują 4 klasę. Tak więc chyba pomimo konieczności wydania większej kasy rozpatrzę CALA i OKNOPLUSA. Hej, wybrales w koncu cos ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 06.12.2014 11:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2014 Witaj. Po głębokich przemyśleniach raczej pozostanę przy pierwszym pomyśle. Czyli czekam do wiosny na wylewki i będzie CAL z ciepłym progiem. Napaliłem się wcześniej na WIKĘDA ale szczelność tak jak pisałem mnie zbiła z tropu i w rezultacie zrezygnowałem. Tak samo z DZ chyba jednak będzie powietrzna bo jak zaczął kopać koparką to praktycznie zamiast rowu 1,5 m szerokiego trzeba ryć 4-5m bo wszystko się obrywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolek75 06.12.2014 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2014 No wlasnie, ja tez chcialem CAL-a, ale bylem przekonany, ze ma przpeuszczalnosc 4. Ale ostatnio zajrzalem do ich katalogu, lub strone, i okazalo sie ze tylko 3. A mozliwe ze u mnie wiatrolapa nie bedzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 06.12.2014 12:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2014 No wlasnie, ja tez chcialem CAL-a, ale bylem przekonany, ze ma przpeuszczalnosc 4. Ale ostatnio zajrzalem do ich katalogu, lub strone, i okazalo sie ze tylko 3. A mozliwe ze u mnie wiatrolapa nie bedzie. Zadeklarowana 3 to moim zdaniem już dobry wynik i nie ma co się czepiać. Deklarowana 4 przy drzwiach zew. to moim zdaniem naciągany wynik. Mało jest takich produktów. Ze względu na tą 4 też zrezygnowałem z KMT bo praktycznie ich drzwi niczym się nie różnią od WIKĘDA a różnica dwóch punktów jest wręcz niewiarygodna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolek75 06.12.2014 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2014 Ze względu na tą 4 też zrezygnowałem z KMT bo praktycznie ich drzwi niczym się nie różnią od WIKĘDA a różnica dwóch punktów jest wręcz niewiarygodna. Czy twoje watpliwosci sa uzasadnione - tu by byl ostrozny w wyrokowaniu, bo podaje te dane na jakies podstawie chyba a nie z kapelusza. Ale watpliwosci mam podobne. O ile mnie pamiec nie myli, Stolpaw dla swoich Stolterm deklaruje 4. A to juz produkt porownywalny do CAL-a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 06.12.2014 16:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2014 Czy twoje watpliwosci sa uzasadnione - tu by byl ostrozny w wyrokowaniu, bo podaje te dane na jakies podstawie chyba a nie z kapelusza. Ale watpliwosci mam podobne. O ile mnie pamiec nie myli, Stolpaw dla swoich Stolterm deklaruje 4. A to juz produkt porownywalny do CAL-a. A widziałeś klasę wodoszczelności? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolek75 06.12.2014 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2014 Hmm, zajrzalem na ich strone i slaba jest. Do kazdego modelu prezentuja te same dokumenty. Szlag wie co od czego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolek75 06.12.2014 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2014 Hmm, zajrzalem na ich strone i slaba jest. Do kazdego modelu prezentuja te same dokumenty. Szlag wie co od czego ? Z innej beczki - dysponujesz wersja elektroniczna DWU (z wymiarami ) do swoich okien ? Bylbym wdzieczny jakbys podeslal na [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 06.12.2014 16:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2014 Chętnie to zrobię ale obawiam się że wcześniej jak w święta nie będę na budowie a mam tam 80km. Dokumentacja została niestety tam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolek75 06.12.2014 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2014 (edytowane) Chętnie to zrobię ale obawiam się że wcześniej jak w święta nie będę na budowie a mam tam 80km. Dokumentacja została niestety tam. Przypomne sie w Wigile Wracajac do drzwi i deklaracji producenta. Przygladales sie moze kompozytowym Vikkinga? 6A/4. Co prawda w wersji A+. edit: zreszta cholera wie...ktorych Edytowane 6 Grudnia 2014 przez karolek75 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 06.12.2014 18:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2014 Przypomne sie w Wigile Wracajac do drzwi i deklaracji producenta. Przygladales sie moze kompozytowym Vikkinga? 6A/4. Co prawda w wersji A+. edit: zreszta cholera wie...ktorych Przejrzałem ale chyba to będzie nie ta półka cenowa. Może to być tak jak z PVC Oknoplusa. Drzwi z nakładkami zaczynały się od 9K w górę. Zwykłe były do przełknięcia tyle że ta ramka w około mi się nie podobała, ale parametry miały naprawdę nie złe. Nawet je oglądałem i macałem. Wyglądały naprawdę solidnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rwojtek 08.12.2014 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2014 A jaki znalazłeś tani rozdzielacz Dz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 08.12.2014 11:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2014 W tysiącu się mieścisz za komplet (cztero sekcyjny) z rotametrami http://allegro.pl/pompa-ciepla-rozdz...827754676.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fam13 11.12.2014 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2014 Witam,ja współpracuje z tą firma i mam drzwi i okna od nich,sprawdź sobie http://www.eurocolor.com.pl/pl/drzwi/1_drzwi_wejscioweMam dom ogrzewany pompa ciepła p-w .Dom wParadyżu pompa od 25 pażdziernika2014Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 23.12.2014 10:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2014 Wszystkim odwiedzającym mój dziennik życzę spokojnych i pogodnych Świąt Bożego Narodzenia a w nadchodzącym roku zrealizowania wszystkich planów, rozsądnych ekip budowlanych oraz szybkiego zakończenia budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beskidziak 31.01.2015 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2015 Witam serdeczniePrzyjemnie się czyta twój dziennik.Czytając go wcześniej chyba po raz pierwszy zastanowiłbym się nad płytą fundamentową, Jakoś przy mojej budowie szybko ze względu na koszt ją odrzuciłem. W sumie u mnie dom parterowy i duża powierzchnia zabudowy 217 m2 . Możesz podać koszt m2.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 31.01.2015 11:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2015 CześćPrzy takiej powierzchni pewnie też bym robił tradycyjny fundament. U mnie koszt już z wszystkimi elementami czyli wymiana gruntu, wszystkie podsypki, koparka itp. wyszedł około 400 - 420 zł za m2 tylko u mnie jest tego 120 m2. Robiąc to własnymi siłami mógłbym ewentualnie gdzieś z 50-70 zł na metrze zaoszczędzić.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beskidziak 31.01.2015 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2015 Cześć Przy takiej powierzchni pewnie też bym robił tradycyjny fundament. U mnie koszt już z wszystkimi elementami czyli wymiana gruntu, wszystkie podsypki, koparka itp. wyszedł około 400 - 420 zł za m2 tylko u mnie jest tego 120 m2. Robiąc to własnymi siłami mógłbym ewentualnie gdzieś z 50-70 zł na metrze zaoszczędzić. Pozdrawiam Dwa razy droższa od fundamentów by wyszła. A zdrowia na własną prace brak. Robisz ciekawe badania z pomiarem temperatury pod płytą, ciekawe czy ktoś robi z wnętrza fundament ocieplonego na zewnątrz.... Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beskidziak 05.02.2015 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2015 Nieśmiała prośba o odczyty temperatur przy obecnych mrozach i jakbyś mógł sprecyzować usytuowanie tej czujki pod płytą (odległość od krawędzi płyty).Z góry dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 05.02.2015 16:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2015 Będę w niedzielę na budowie to spiszę i podam. Czujnik jest 2 m od krawędzi płyty.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts