turalyon 23.08.2012 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2012 Witam. Jak mam w projekcie fundament monolityczny to czy mogę go zmienić bez problemu na taki z bloczków? Ściana fundamentowa ma niecały metr wysokości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czarn-y 23.08.2012 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2012 Zapytaj najlepiej projektanta, który ci adaptował projekt. On będzie wiedział, czy potrzebne jest przeprojektowanie, czy można murować z bloczków i tylko wpisać zmianę w dzienniku budowy. Podejrzewam, że jeśli grunt jest dobry i konstrukcja domu nie wymaga monolitu, druga opcja jest bardzo możliwa do zastosowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mischka 29.11.2015 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2015 Witam. Jak mam w projekcie fundament monolityczny to czy mogę go zmienić bez problemu na taki z bloczków? Ściana fundamentowa ma niecały metr wysokości Witam, czy ostatecznie zmienił Pan rodzaj fundamentu, czy został monolityczny tak jak w projekcie? Jeśli został zmieniony to jakich formalności trzeba było dopełnić? Pytam, ponieważ też chciałabym zmienić fundament monolityczny na taki z bloczków. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Resqres 08.12.2015 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2015 Również miałem w projekcie domu parterowego fundament monolit i zmieniłem na bloczki. Architekt adoptujący stwierdził ,że nie ma potrzeby nanoszenia zmiany w projekcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts