corvim 23.08.2012 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2012 Witam, Wykonawca wstawił mi w nadproża płyty styroduru - od zewnątrz i od dołu. Przed tynkowaniem chciałem od dołu zaciągnąć klejem i wtopić siatkę. Z tego co wiem styrodur nie chłonie wody. Próbnie wysmarowałem to klejem i raczej kiepsko się trzyma. Czy nie będzie żadnych problemów z zatarciem tego styroduru ? Czy trzeba jakoś specjalnie przygotować podłoże pod wtapianie siatki ? Kupiłem Styrlep z Kreisla - będzie się nadawał ? Boje się że po jakimś czasie tynk odpadnie mi od tego styroduru ... Proszę o pomoc, Pozdrawiam,Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 23.08.2012 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2012 styrodur potraktowac tarka do styropianu.Klej troche lepszy moglby byc....albo duzo lepszy.... armierungsputz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
corvim 23.08.2012 08:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2012 A co rozumiesz przez "trochę lepszy klej" ? Potrzebuję na jutro a armierungsputz ciężko kupić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz80 23.08.2012 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2012 tarka ok, ja nacinalem nozem powierzchnie styroduru, w romb (tak jak czasami robia na swiezym betonie, gdy cos bedzie klejone na niego) - trzyma dobrze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts