Paweł G 23.08.2012 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2012 Witam serdecznie. Piszę z zapytaniem gdyż nie jestem budowlańcem i nie wiem jak podejść do tematu. Sprawa wygląda następująco: mam gotowy projekt budynku usługowo mieszkaniowego parterowego. Budynek docelowo miał być piętrowy ale na chwilę obecną rezygnujemy z piętra. Projekt zakładał z góry fundament pod piętrówkę. Powierzchnia parteru to 300 m2. Zastanawiam sie ile można zaoszczędzić w tej sytuacji (procentowo) gdy zrezygnujemy prawie z połowy fundamentów o połowę zmniejszymy strop i o połowę zmniejszymy powierzchnię dachu. Oczywiście trzeba będzie wliczyć jakiś lekki strop na piętrze. Piętro będzie pełnowymiarowe czyli bez ścianek kolankowych i skosów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejzms 24.08.2012 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2012 Nie jest to pytanie z zakresu " stolarki budowlanei i montażu " . Projekt jest za każdym razem przypisany do konkretnego budynku i nie można sobie podzielić, pomnożyć czy coś dodać , WSZYSTKIE zmiany powodują zmianę w projekcie dokonaną przez architekta, zwłaszcza tak istotne zmiany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts