natalutka 23.08.2012 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2012 (edytowane) Na poddaszu mam wymurowany komin z cegieł i klinkieru od wysokości dachu. Kominek będzie na parterze na którym komina brak.Miejsce na kominek jest przewidziane dokładnie pod tym murowanym kominem.Czym "przedłużyć" komin między wkładem a kominem na poddaszu?Planujemy wkład Pama Diablo II, obudowę z płyt szamotowych i DGP rozprowadzone na poddaszu. Edytowane 23 Sierpnia 2012 przez natalutka dopisek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 23.08.2012 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2012 Witam Mam pytanie posiadam komin murowany z cegły klinkierowej komin znajduje się bezpośrednio nad wkładem kominkowym czy można zastosować wkład jedno ścienny , czy trzeba zaizolować i czym przestrzeń między wkładem a murowanym czy zamontować dwu ścienny wkład kominowy. Wkład prawdopodobnie będzie Pama Diablo II. Jedno ścienny, bez żadnych dodatkowych atrakcji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
natalutka 23.08.2012 20:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2012 eniu,napisałam posta od nowa, mam nadzieję, że jaśniej niż mążco radzisz w opisanej sytuacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 24.08.2012 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2012 Jaki macie strop? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
natalutka 24.08.2012 14:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2012 betonowy (kupiliśmy gotowy więc szczegółów nie znam), w salonie w suficie jest otwór w miejscu komina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 24.08.2012 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2012 Przy betonowym stropie, strach mniejszy jak coś sknocicie. Nie zapali się chociaż. Ćwiczyliśmy już parę razy na tym forum takie manewry. Jest na to tylu zwolenników, co przeciwników. Ale co tam, świat kula się do przodu dzięki odważnym. Rurą przechodzi się na piętro i tam dopiero w komin. Rura oddaje ciepło podobnie jak wkład, więc można ją tak jak wkład na piętrze obudować - kratka na dole, kratka u góry. Przejście przez strop musi być spore, tak by dylatacja i izolacja stropu się zmieściła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
natalutka 24.08.2012 14:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2012 chodzi o stalowy system kominowy ? na parterze poprowadzony byłby wtedy w obudowie kominka, na poddaszu w tym murowanym kominiedo murowanego komina wystarczyłby pewnie taki jak ten: http://www.schiedel.pl/produkty/schiedel-prima-plusale czy na parterze nie powinien być izolowany jak ten: http://www.schiedel.pl/produkty/schiedel-ics Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
natalutka 24.08.2012 14:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2012 tutaj wstawiałam zdjęcia miejsca, w którym ma stanąć nasz kominekhttp://forum.muratordom.pl/showthread.php?166279-KOMINKI-Pomoge-i-doradze-we-wszystkim-co-dotyczy-komink%C3%B3w&p=5500845&viewfull=1#post5500845 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 24.08.2012 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2012 Pokaż jeszcze komin. Gdzie się zaczyna, jak wychodzi nad dach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 24.08.2012 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2012 A tu masz gotowca, jeśli Cię dobrze zrozumiałem :http://forum.muratordom.pl/showthread.php?30120-KOMINKI-nasze-!!!&p=5505888&viewfull=1#post5505888 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts