xcb 24.08.2012 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2012 WitamPlanuję kupić działkę budowlaną z zamiarem wybudowania domu murowanego, ale w okresie nie bliższym niż za 5 - 8 lat. Do tego czasu chciałem wybudować domek drewniany-letniskowy o powierzchni do 25m2 celem spędzania tam czasu w sezonie letnim. No i właśnie zastanawiam się nad sensem tej inwestycji, w koło budują się domy a ja będę tam spędzał weekendy w domku drewnianym? koszty takiego domku to około 20-25tys. Sorki za mało sprecyzowany temat, ale biję się z myślami nad sensem. Chciałbym mieć miejsce na letnie wypady z blokowisk. Czy spotkaliście się już z takimi inwestycjami?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Altariel 27.08.2012 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2012 Ja się osobiście spotkałam, ale na działce rekreacyjnej, gdzie prawnie nie było to problemem. Na budowlanej nie. Jeszcze jedna sprawa. tego domu nikt Ci nie odbierze, chyba zdajesz sobie z tego sprawę, czyli będzie stał 'na dziko' . Co innego jeśli stawiasz np budyneczek gospodarczy (własnie max 25m) i jako taki go zgłosisz - a czy tam będziesz pomieszkiwał Ty, czy kosiarka, to już w zasadzie Twoja sprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xcb 01.09.2012 07:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2012 Co innego jeśli stawiasz np budyneczek gospodarczy (własnie max 25m) i jako taki go zgłosisz - a czy tam będziesz pomieszkiwał Ty, czy kosiarka, to już w zasadzie Twoja sprawa. Dzięki, planowałem wybudować coś w stylu altanki do 25m2 żeby nie trzeba było pozwolenia na budowę, i pomieszkiwać tam w weekendy latem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tadek0507 01.09.2012 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2012 budynek gospodarczy do 25 metrów mozesz stawiac tylko w gminie zgłoscic! tylko ze gmina odrazu podatek sieknie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marchew 01.09.2012 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2012 jest jeszcze opcja domku holenderskiego, na który nie potrzebujesz pozwoleń, a który możesz po budowie odsprzedać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aniulaw 21.02.2013 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2013 xcb, a nie zastanawiałeś się czasem nad budową domu, który mógłby być połączeniem Twoich planów? Mam na myśli postawienie na tej działce domu drewnianego, ale nie na kilka lat, ale…na zawsze Dobrze wykonany dom drewniany, np. z bala posłuży Ci i jako miejsce odpoczynku na wakacje i do zamieszkania na stałe, kiedy podejmiesz decyzję o przeprowadzce. A klimat ma niepowtarzalny, uwierz… w mojej rodzinnie przerpowadzili się do takiego z bloku i jak twierdza :„była to jedna najlepszych życiowych decyzji” . W sumie, jest przytulny i ekologiczny, no i oszczędny. Wiem, ze stawiali z Honką, co wymagało poważniejszej inwestycji, ale to wszystko się chyba zwraca, bo praktycznie nic nie muszą „dokładać”. Uważam, że to przyszłościowe rozwiązanie i polecam je wszystkim znajomym, sama bym się skusiła ale na razie fundusze małe ;P. Jak będziesz potrzebować więcej info to daj znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aniulaw 21.02.2013 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2013 tez widziłam na mazurach , jako domki rekreacyjne i również sądzę ze to trzeba zglaszć, swoja drogą mi osobiście sie takie rozwiaznaie nie podoba, ale to wkestia gustu p;)Wyposażenie widze, że kompletne mają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amberus 14.03.2013 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2013 Innym rozwiązaniem które nie raz już wskazywałem znajomym to letniskowy z gotowych elementów. Łatwa budowa, szybka , a po okresie kiedy nie będzie potrzebny rozbieramy i sprzedajemy. Co do domu z bala, ładne i drogie. Taniej szkieletowy a na zewnątrz tez może być drewno i tez to może być dom na lata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts