autorus 07.02.2013 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2013 jesli bez pcv to nie ma problemu. Mój pies tam gdzie dałem częściowo zwykła siatkę też nie podchodzi. jednak tam gdzie jest pcv niestety tragedia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pionan 07.02.2013 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2013 bo z pcv bardziej miękko między zebami i można sobie pożuć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CamillQ 10.02.2013 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2013 Jakie ogrodzenie polecacie żeby oddzielić ogródek? Mam psa, który dzisiaj zaatakował kury sąsiadki i dosyć poważnie je poturbował (na szczęście nie ze skutkiem śmiertelnym póki co). Jednak sprawa ogrodzenia stała się paląca. Ogrodzenie oddzielające dom od ulicy już było jak kupłam mieszkanie (budynek czterolokalowy), składa się z podmurówki, słupków i desek. Z boku sąsiedzi z sąsiedniego domu oddzielili się siatką (też już była). Od sąsiadów z drugiej strony (czyli z tego samego budynku co my) i z tyłu naszego ogródka musimy zrobić ogrodzenie, zanim nasz pies ze skłonnościami zabójcy zostanie poczęstowany przez kogoś "kiełbasą" i odejdzie na wieki. Pies całe życie mieszkał w mieście i niestety nie nadaje się na wioskowego włóczykija (jak na przykład pies sąsiadów). Musi być odseparowny, a że łańcuch odpada, to zostaje tylko płot. Mój mąż dużo umie zrobić sam, ale muszę najpierw coś zaproponować sensownego. Jeśli więc coś przychodzi Wam do głowy to proszę o pomoc:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gregorali 11.02.2013 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 rewela design Myślę, że ten design też nie jest zły: http://www.casaverde.com.pl/galeria.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darriusz 11.03.2013 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 Za pewne ma tez swoją sporą cenę. Gdybym miał nadmiar gotówki to bym sobie takie ogrodzenie sprawił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CamillQ 11.04.2013 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 Hej, serio nikt nie ma żadnego pomysłu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XCEL 11.04.2013 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 W tej sytuacji świetnie poradzą sobie panele ogrodzeniowe zamontowane na podmurówce prefabrykowanej. Przykład:EuroFence Strong + Rockina Anterohttp://eurofence.pl/sites/default/files/bramy/Styl_Stowe/anter_podmurowka.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m4rsh4ll 11.04.2013 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 Bez jaj, przecież pies to podkopie. Głęboko to w ziemie wchodzi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
norbert27 11.04.2013 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 Nie głęboko... Zależy jaka płyta... 30 cm, lub 50 cm... 30 to pies-kopacz podkopie bez problemu... Najlepsza to była, jest i będzie siatka... Oraz najtańsza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 12.04.2013 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2013 Nie głęboko... Zależy jaka płyta... 30 cm, lub 50 cm... 30 to pies-kopacz podkopie bez problemu... Najlepsza to była, jest i będzie siatka... Oraz najtańsza... a siatka najlepsza bo metr w ziemi czy jak? że lepsza od tej płyty i pies ma jej nie podkopać? jak pies kopacz to chyba niezawodna głęboka podmurówka betonowa (czy to wulewana czy też zakopane płyty betonowe), a powyżej dowolnie według uznania, estetyki, oraz masy i desperacji psa (siatka, panele, przęsła stalowe, mur, płot itp) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CamillQ 17.04.2013 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 Dzięki wszystkim:) Pies jest desperat, kopacz i skoczek podniebny;) Z jednej strony była już siatka (postawiona przez sąsiadów x lat temu) może uda się ją ściągnąć, zrobić taką podmurówkę i zamontować na nowo. Swoją drogą czy taką podmurówkę można zrobić ze starych poniemieckich cegieł? Bo tak się składa, że mam ich w nadmiarze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 23.04.2013 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2013 A moje ogrodzenie właśnie rośnie W zeszłym roku posadziłem 500szt. buka na żywopłot;) Koszt 300zł i moja robocizna. Z sąsiadami się dogadaliśmy, że ja posadzę, a oni będą dbać o niego od swojej strony. Za kilka lat będzie fajny efekt a z przejściem tego będzie duuuużo większy problem niż każdego innego płotu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konking 23.04.2013 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2013 http://sklep.andrewex.com.pl/media/catalog/product/cache/1/image/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/b/r/braz.jpeg może z takiego czegoś zrobić ogrodzenie. Spokojnie samemu można je zamontować i dzięki temu zaoszczędzić trochę kasy. Jeśli chodzi o czas to też szybko to schodzi nie trzeba żadnych murków wylewać, szalunków ustawiać, kotwy się wbija i do przodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KK2012 24.04.2013 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2013 http://sklep.andrewex.com.pl/media/catalog/product/cache/1/image/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/b/r/braz.jpeg może z takiego czegoś zrobić ogrodzenie. Spokojnie samemu można je zamontować i dzięki temu zaoszczędzić trochę kasy. Jeśli chodzi o czas to też szybko to schodzi nie trzeba żadnych murków wylewać, szalunków ustawiać, kotwy się wbija i do przodu. Jak zobaczyłem coś takiego w marketach budowlanych to się przeraziłem jakością wykonania, ono się rozpada już na wystawie! Jeśli ma być solidnie to prefabrykowana podmurówka i możliwie najwyższe ogrodzenie panelowe - nie do ruszenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 24.04.2013 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2013 Jak zobaczyłem coś takiego w marketach budowlanych to się przeraziłem jakością wykonania, ono się rozpada już na wystawie! Jeśli ma być solidnie to prefabrykowana podmurówka i możliwie najwyższe ogrodzenie panelowe - nie do ruszenia. ale dlaczego mozliwie najwyższe? ja właśnie montuję sobie, moim zdaniem możliwie najzgrabniejsze, panele 1,23m na podmurówce ok. 15-20cm nad ziemią i nie widzę potrzeby żeby były one wyższe, wyższe to już właśnie przemysłowo wygląda, na posesji niskie bardziej pasuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 24.04.2013 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2013 Jak mi się skończyła kasa a ogrodzenia nadal nie było, zacząłem się zastanawiać na cholerę mi ono. Z boku i z tyłu chciałbym się trochę odciąć od spojrzeń sąsiadów, z przodu potrzebna mi jest brama wjazdowa na podwórko. Z boków i tyłu siatka niewiele by pomogła w tej kwestii, nadal trzeba by było posadzić jakiś żywopłot. Wszytko inne było by już dużo droższe. A skoro przy siatce musi być żywopłot, to dlaczego nie zrezygnować z siatki? Z przodu zrezygnowałem z typowego ogrodzenia a będzie w stylu amerykańskim . Od jednego boku domu odejdzie płot (z desek) a od drugiego brama z furtką (również z desek). Przed domem będzie tylko trawnik i kilka drzewek. Będzie też szeroki podjazd pod podwójny garaż bez konieczności otwierania bramy ogrodzeniowej. Polacy! Likwidujmy płoty! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 24.04.2013 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2013 nie takie to, kolego proste ;( powody dla których ja robię szczelne ogrodzenie (mimo iż podobają mi się takie o których piszesz) to: - swoboda i bezpieczeństwo małych pociech na własnym podwórku - psina, której nie utrzymam na podwórku jedynie siła perswazji - psiny dwóch sąsiadów, których siłą perswazji nie jestem w stanie powstrzymać pzred odwiedzaniem mojego czworonoga - odchody (szczególnie widoczne po zimie) przed domem w ilości niemiłej dla oka, bo ogrodzenia frontowego (jeszcze) nie ma fajnie by było, gdyby było idealnie, ale w większosci przypadków się nie da więc będzie ogrodzenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 24.04.2013 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2013 nie takie to, kolego proste ;( powody dla których ja robię szczelne ogrodzenie (mimo iż podobają mi się takie o których piszesz) to: - swoboda i bezpieczeństwo małych pociech na własnym podwórku - psina, której nie utrzymam na podwórku jedynie siła perswazji - psiny dwóch sąsiadów, których siłą perswazji nie jestem w stanie powstrzymać pzred odwiedzaniem mojego czworonoga - odchody (szczególnie widoczne po zimie) przed domem w ilości niemiłej dla oka, bo ogrodzenia frontowego (jeszcze) nie ma fajnie by było, gdyby było idealnie, ale w większosci przypadków się nie da więc będzie ogrodzenie Tylko psina wielkości szczura da się przecisnąć przez dobrze zagęszczony żywopłot z buka Największy minus tego rozwiązania to czas. Potrzeba około 7-8 lat na zadowalający efekt. Trzeba to oczywiście rozpatrywać indywidualnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KK2012 24.04.2013 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2013 ale dlaczego mozliwie najwyższe? ja właśnie montuję sobie, moim zdaniem możliwie najzgrabniejsze, panele 1,23m na podmurówce ok. 15-20cm nad ziemią i nie widzę potrzeby żeby były one wyższe, wyższe to już właśnie przemysłowo wygląda, na posesji niskie bardziej pasuje Jak najwyższe pisałem w odniesieniu do wspomnianego psa skoczka. Wizualnie oczywiście postawiłbym standardowo 1,5 metra, to już tak fajnie wizualnie oddziela teren. Mniej oczywiście też można, kwestia gustów, mi się niskie nie podobają nawet bez psa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KK2012 24.04.2013 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2013 (edytowane) Polacy! Likwidujmy płoty! Dom bez ogrodzenia ma swoje uzasadnienie, ale niestety nie u nas. Jeśli właściciel nie ogrodzi drutem kolczastym to wszyscy będę mu włazić na teren, bo co nie jest ogrodzone i zamknięte to jest publiczne, taka w Polsce pokutuje niepisana zasada. Na szczęście już się ogrodziłem, ale jak jeszcze nie miałem płotu to potrafili robotnicy z sąsiednich budów wejść w poszukiwaniu gniazdka prądowego (bez pytania), psy sąsiadów latały, przeszkadzały i srały wszędzie, nawracały ciężarówki i osobówki, czasem ktoś skracał sobie drogę spaceru lub jazdy przez mój teren, a sąsiadowi bez ogrodzenia wynosili różne rzeczy z jego działki, a kiedyś ktoś mu nawet zaparkował i poszedł sobie na spacer! O sytuacjach kiedy sąsiedzi, listonosze i inni wchodzi i nagle w błogiej ciszy zaczęli walić w drzwi (była jedna pielęgniareczka, która od razu nacisnęła na klamkę jakby wchodziła do siebie!) albo zaglądać przez okno czy kogoś nie ma w domu nawet nie wspominam. O wnikliwych obserwacjach sąsiadów, nieograniczonych żadnymi przeszkodami, którzy pragną monitorować nasze życie również. Zwierzęta domowe to kolejny argument, ale nie każdy ma. W dniu dzisiejszym przy ogrodzeniu i widedomofonie czasem nawet nie fatyguję się do gościa jak kogoś nie znam i mam SWÓJ zamknięty kawałek ziemi, a nie publiczny. Działki bez ogrodzeń mają sens, ale na specjalnych zamkniętych osiedlach, przystosowanych do tego. Jest wiele takich w Polsce. Inaczej ma się takie sytuacje jak powyżej i wygląda to śmiesznie jakby właściciel w przeciwieństwie do sąsiadów nie dał rady jeszcze uzbierać na płot. Edytowane 24 Kwietnia 2013 przez KK2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts