fighter1983 15.08.2013 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2013 to jest najtansze w miare rozsadne rozwiazanie dla Ciebie: teraz zagruntowac 111 a przed tynkiem PG610jak zauwazyles: rozciencza sie 2:1 ten 111 - PG610 sie nie rozcienczazuzycie:PG610 - 0,3kg/m2111 - ok 0,15-0,2L na m2 po rozcienczeniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda1981 04.10.2014 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2014 Mam pytanie, u mnie klej był położony w ubiegłym roku na jesieni, mieliśmy w tym roku zagruntować i nałożyć tynk ale finanse na to raczej nie pozwolą. Czy taki klej wytrzyma do wiosny ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 05.10.2014 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2014 Jak wyżej; sylitol 111 konzentrat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sturmer 05.10.2014 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2014 Szybkie pytanie:czy ścianę z silki trzeba gruntowac przed ułożeniem styropianu na klej / capatect 190 lub 190s/, styro 20 cm Knauf? Dziękuję z góry za odpowiedź bądź jej brak:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 05.10.2014 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2014 Trzeba.... Lub... Nasaczyc silke woda. Zlac ja obficie wężem, to tańsze ale ma minusy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sturmer 05.10.2014 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2014 Dziękuję, czyli jednak grunt, pewnie taki :Sylitol 111 Konzentrat, czy inny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 05.10.2014 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2014 Dokładnie ten Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
okojan 10.08.2015 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2015 fichter1983 - wracam z pytaniem do Ciebie po 2 -ch latach.Dalej nie położyłem koloru. Juz dwa lata temu zagruntowałem po Twoich radach Sylitolem 111. Zadnych pekniec ani rys na kleju.Ale czeka mnie kolejna zima bez ,,koloru". Wytrzyma klej kolejna trzecią zime? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda90 13.09.2016 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2016 To teraz ja ze swoją serią pytań. Ocieplamy. Zaraz będzie trzeba tynkować i tutaj pytania. Wybieram tynk mineralny. Jakiej marki? Jaki grunt i może w przyszłości farba? Kupując grunt, tynk i farbę myślę, że będę lawirować między kosztami tj. jeden produkt z tych tańszych, drugi z tych droższych. No i tu kolejne pytanie. Oszczędzić na gruncie czy tynku?A może jedno i drugie jest ważne i nie oszczędzać wcale? A jak z farbą? Jaką farbę na tynk mineralny? Też przykładać uwagę do marki / jakości czy może być taka ze średniej półki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balto 13.09.2016 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2016 Tynki mineralne są proste - można to zrobić metodą odpowiednie składniki mieszarka samemu. Receptur jest od cholery i trochę. Tynki same z siebie z do malowania i barwione w masie. Te drugie - naklada się i zapomina, te pierwsze zwykle jasne, potem maluje się je odpowiednimi farbami. W teorii pod taki tynk powinien wystarczyć grunt dla tynków mineralnych, w praktyce to producent którego wybierzesz mówi co zaleca i dlaczego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda90 14.09.2016 05:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2016 A jaki producent ma towar ze średniej, dobrej półki? Nie musi być jakiś super najlepszy. Wczoraj rozmawiałam z majster i powiedział aby zagruntować i tynki zostawić do wiosny (co też sama rozważałam). Zatem trzeba dobrze zagruntować, żeby potem klej się nie łuszczył. Jaki grunt będzie do tej roli najlepszy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balto 14.09.2016 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2016 Grunt zalecany przez przewidywanego producenta.... W wersji dowolny grunt pod tynki mineralne, będzie potem prawdopodobny brak gwarancji bo nie będzie systemu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda90 16.09.2016 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2016 Z tego co wyczytałam to muszę zagruntować teraz i na wiosnę znowu. Pytanie czy musi to być ten sam grunt? Nie ukrywam, że trochę to jałowe wywalić kilka stów na grunt teraz i kilka za pół roku. Pomyślałam, że teraz bym zagruntowała czym się da, żeby się klej nie złuszczył a na wiosnę lepszym gruntem. Da radę tak zrobić? Jeśli nie to czemu? Jakie zagrożenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda90 16.09.2016 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2016 A i jeszcze jedno pytanko. ceny tynków spadają. Jak kupię teraz a położe na wiosnę to nic się z tym nie stanie? Może leżakowac całą zimę w nieogrzewanym pomieszczeniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dziesiatka 16.09.2016 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2016 A i jeszcze jedno pytanko. ceny tynków spadają. Jak kupię teraz a położe na wiosnę to nic się z tym nie stanie? Może leżakowac całą zimę w nieogrzewanym pomieszczeniu? Nie kombinuj,kup ten grunt dedykowany pod tynk i zagruntuj. Nie kupuj teraz tego tynku bo na wiosnę znajdziesz w tej cenie co teraz.Spokojnie. Ps. Zaszalej i zamów sobie grunt w kolorze tynku.Do wiosny przemyślisz czy kolor Ci odpowiada. Chyba że biały? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sokratis 20.09.2016 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2016 Ja już w wątku o tynkach chwaliłem się, że mam tynk Foveo i również użyty został ten grunt. Polecam robienie wszystkich warstw na ścianie od jednego kupca. Nie jest to jakaś reguła obowiązująca w budownictwie, ale odkąd robię tak na ścianach wewnętrznych to wg. mnie jest najbardziej sprawdzona metoda na trwałość pokryć na ścianach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mister1 21.09.2016 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2016 zgadzam się, najlepiej brać wszystkie produkty od jednego producenta, bo później może być kłopot z gwarancją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sokratis 30.09.2016 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2016 Nawet moim zdaniem nie chodzi o sprawy reklamacyjny, tylko takie połączenia zostały już przez producenta zapewne wielokrotnie przetestowane i wiadomo, że jest większa szansa, że robota się uda. Oczywiście jak mieszanina sąsiadowi różnych marek się udało to też można go podpytać i po nim jak to się mówi skserować pomysł. Ja jednak nie miałem takiego komfortu i trochę na ślepo kładłem ten Foveo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts