Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Tynk silikonowy skała

Recommended Posts

Witam.

Zabieram się do położenia tynku.

Rozmawiałem z kilkoma fachowcami, każdy chwali swoje.... i gani innych, komu tu wierzyć....

Pytam więc mądrzejszych ode mnie

Czy Tynk silikonowy - natryskowy SKAŁA TSN kładziony natryskowo jest dobrym tynkiem i czy w ogóle można taki tynk kłaść natryskowo?

Witam niestety nie spotkałem się z tym tynkiem nigdy. My używamy tynku elewacyjnego BAUMIT położyliśmy go już 20tys. metrów na domkach w ciągu 3 lat i jak do tej pory nigdy nic nie było reklamowane. Tak że jest dobrze. i naprawdę ładnie wygląda. Ceresit poprzez maszynę nie zbyt chce się natryskiwać. jest jeszcze tynk Śnieżki FOVEO TECH przez maszynę idzie jednak ziarno jest gorzej oblane farbą niż w BAUMICIE. Lakma także ma w swojej ofercie tynk o nazwie POROLIT typowy na maszynę jednak kamyk pusty w środku i bardzo podatny na uszkodzenia mechaniczne. Lakma także ma tynk silikonowy z włóknami ten dość fajnie wychodzi jeśli ktoś już go natryskiwał. Myślę że moja wypowiedź coś rozjaśni. Pozdrawiam

• 5 months później...
Witam.

Zabieram się do położenia tynku.

Rozmawiałem z kilkoma fachowcami, każdy chwali swoje.... i gani innych, komu tu wierzyć....

Pytam więc mądrzejszych ode mnie

Czy Tynk silikonowy - natryskowy SKAŁA TSN kładziony natryskowo jest dobrym tynkiem i czy w ogóle można taki tynk kłaść natryskowo?

wg producenta jest to tynk do nakładania natryskowego więc chyba można

"Tynk silikonowy - natryskowy SKAŁA TSN jest fabrycznie przygotowaną, gotową do użycia masą tynkarską, na bazie żywicy silikonowej, wypełniaczy mineralnych oraz dodatków uszlachetniających dzięki czemu uzyskano doskonałą urabialność, łatwość nakładania za pomocą urządzeń natryskowych." źródło http://www.skala.com.pl/masy-tynkarskie-skala-tsn-produkt.html

Edytowane przez Julius

• 3 weeks później...

To ja zaczne: najtansze tynki: termobravo,danachem,gipsico co ciekawe tani jest tytan natryskowy z powodu aplikacji maszynowej (bardzo niskie zuzycie)

a najtansze sa generalnie tynki mineralne :)

Edytowane przez fighter1983

Balto: ja z tytanem mialem reklamacje na samym poczatku ich dzialalnosci kiedy jeszcze Sempre robilo dla nich kleje... ale byla reeeeklamacja.... a ile ja sie na niej nauczylem.... swoja droga moja pierwsza duza reklamacja na system elewacyjny. Az mi wstyd jak ja to wtedy poprowadzilem ta sprawe... czlowiek uczy sie na bledach, szkoda ze wtedy wykonawca tak bardzo po d... dostal.

pytanie od Piotrka: jakie znamy tanie tynki: to mowie jakie znam, a raczej jakie trafily do mnie w rece.

Temu tytanowi jednak bym sie przyjrzal ponownie, jakby nie bylo selena ma potencjal, piany maja genialne, moze powoli i ich EOS bedzie rozsadny