jareckki1 24.08.2012 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2012 Witam. Zabieram się do położenia tynku. Rozmawiałem z kilkoma fachowcami, każdy chwali swoje.... i gani innych, komu tu wierzyć....Pytam więc mądrzejszych ode mnieCzy Tynk silikonowy - natryskowy SKAŁA TSN kładziony natryskowo jest dobrym tynkiem i czy w ogóle można taki tynk kłaść natryskowo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luving 25.08.2012 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2012 Jakiej firmy w szczególności polecacie tynki tego typu?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hedgens 28.08.2012 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2012 Podłaczam się pod pytanie - warte to coś - ten tynk silikonowy SKAŁA? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eMajster 29.08.2012 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2012 Witam niestety nie spotkałem się z tym tynkiem nigdy. My używamy tynku elewacyjnego BAUMIT położyliśmy go już 20tys. metrów na domkach w ciągu 3 lat i jak do tej pory nigdy nic nie było reklamowane. Tak że jest dobrze. i naprawdę ładnie wygląda. Ceresit poprzez maszynę nie zbyt chce się natryskiwać. jest jeszcze tynk Śnieżki FOVEO TECH przez maszynę idzie jednak ziarno jest gorzej oblane farbą niż w BAUMICIE. Lakma także ma w swojej ofercie tynk o nazwie POROLIT typowy na maszynę jednak kamyk pusty w środku i bardzo podatny na uszkodzenia mechaniczne. Lakma także ma tynk silikonowy z włóknami ten dość fajnie wychodzi jeśli ktoś już go natryskiwał. Myślę że moja wypowiedź coś rozjaśni. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Julius 09.02.2013 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2013 (edytowane) Witam. Zabieram się do położenia tynku. Rozmawiałem z kilkoma fachowcami, każdy chwali swoje.... i gani innych, komu tu wierzyć.... Pytam więc mądrzejszych ode mnie Czy Tynk silikonowy - natryskowy SKAŁA TSN kładziony natryskowo jest dobrym tynkiem i czy w ogóle można taki tynk kłaść natryskowo? wg producenta jest to tynk do nakładania natryskowego więc chyba można "Tynk silikonowy - natryskowy SKAŁA TSN jest fabrycznie przygotowaną, gotową do użycia masą tynkarską, na bazie żywicy silikonowej, wypełniaczy mineralnych oraz dodatków uszlachetniających dzięki czemu uzyskano doskonałą urabialność, łatwość nakładania za pomocą urządzeń natryskowych." źródło http://www.skala.com.pl/masy-tynkarskie-skala-tsn-produkt.html Edytowane 9 Lutego 2013 przez Julius Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
s9 pat 09.02.2013 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2013 jak to twoj dom to nieoszczedzaj. daj 200 zł wiecej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Julius 25.02.2013 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 Z tego co mi wiadomo to Skała nie jest najtańsza. Więc kierunek "daj 200 zł wiecej" jest dobrym kierunkiem ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 25.02.2013 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 już chyba za późno na dobre rady - trochę czasu upłynęło od zapytania.A tak z ciekawości: jakie znacie najtańsze tynki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 25.02.2013 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 (edytowane) To ja zaczne: najtansze tynki: termobravo,danachem,gipsico co ciekawe tani jest tytan natryskowy z powodu aplikacji maszynowej (bardzo niskie zuzycie) a najtansze sa generalnie tynki mineralne Edytowane 25 Lutego 2013 przez fighter1983 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balto 25.02.2013 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 fighter: rozmawiałem kiedyś z panią z Tytana o tynkach - stwierdziła że oni nie potrzebują drogich materiałów do środka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 25.02.2013 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 Balto: ja z tytanem mialem reklamacje na samym poczatku ich dzialalnosci kiedy jeszcze Sempre robilo dla nich kleje... ale byla reeeeklamacja.... a ile ja sie na niej nauczylem.... swoja droga moja pierwsza duza reklamacja na system elewacyjny. Az mi wstyd jak ja to wtedy poprowadzilem ta sprawe... czlowiek uczy sie na bledach, szkoda ze wtedy wykonawca tak bardzo po d... dostal. pytanie od Piotrka: jakie znamy tanie tynki: to mowie jakie znam, a raczej jakie trafily do mnie w rece.Temu tytanowi jednak bym sie przyjrzal ponownie, jakby nie bylo selena ma potencjal, piany maja genialne, moze powoli i ich EOS bedzie rozsadny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balto 26.02.2013 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 fighetr: jak kiedyś będę w Twoją stronę jechał, mogę Ci swoje na próbę podrzucić...Plany planami zobaczy się co z tego powychodzi. Przy okazji czemu ma niskie zużycie? Przecież maszynowy zwykle ma sporo niższe zużycie od ręcznego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts