mojem2 25.08.2012 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2012 Witamy, niestety nie znaleźliśmy odpowiedzi na forum dotyczącej naszego problemu. Będziemy wdzięczni za fachowe porady. W załączeniu zdjęcia obrazujące nasze mieszkanie. Ściana od strony balkonu wydaje nam się wilgotna. Zdjęcia były robione w czerwcu oraz 20 sierpnia. We wrześniu powinny być odbiory mieszkań. Prosimy o sugestie dotyczące przyczyny takiego stanu rzeczy oraz ewentualnie możliwości rozwiązania problemu. Tynki były robione w styczniu 2012 i wydaje nam się, że do dzisiaj powinny całkowicie wyschnąć. Po prostu nie wiemy czy w takim stanie możemy odebrać mieszkanie. Z góry dziękujemy i pozdrawiamy! ZDJĘCIA Z CZERWCA 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mojem2 25.08.2012 15:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2012 Zdjęcia z sierpnia 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remx 25.08.2012 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2012 czy sciany byly murowane z cegly typu kratowka/dziurawka - jezeli tak to moze przy murowaniu dostala sie tam woda deszczowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pretorian_ 26.08.2012 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2012 Nawierć dziury w ścianie i zobacz czy nie leje się woda np. z sufitu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mojem2 27.08.2012 05:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2012 Dziękujemy za posty.Czekamy na więcej, bo chcemy w najbliższym czasie skontaktować się z deweloperem. Niestety nie wiemy o co dokładnie pytać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mojem2 30.08.2012 05:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2012 Otrzymaliśmy informację, że ściana jest dylatacyjną ścianą konstrukcyjną wykonaną z żelbetu. Położony na tej ścianie maszynowy tynk gipsowy odprowadza swoją wodę do wnętrza mieszkania poprzez parowanie. Czy to możliwe że od stycznie (od kiedy są położone tynki) ściana nie wyschła? W całym mieszkaniu tylko ta ściana jest wilgotna. Nadal nie jesteśmy pewni czy wilgoć nie będzie wracać. Jakie jeszcze inne przyczyny są możliwe? I jeszcze jedno pytanie: jakie metody badania wilgotności ścian są najlepsze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panfotograf 07.09.2012 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2012 A może gdzieś podcieka woda z deszczu np. przez balkon nad wami? Mokra jest ściana zewnętrzna? To ona powinna wyschnąć najszybciej. Jeżeli jest źle zrobiona hydroizolacja balkonu sąsiada nad wami, to możecie mieć potem spore kłopoty z usunięciem takiego podciekania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KK2012 07.09.2012 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2012 A wietrzysz w ogóle te pomieszczenia oprócz lekko uchylonych drzwi balkonu? Może w pomieszczeniu jest ciemno i wilgotno, a wtedy potrafi schnąć bardzo długo. Możesz zaopatrzyć się w osuszacz i wietrz przede wszystkim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mojem2 10.09.2012 16:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2012 Dzięki za podpowiedzi. Okna są cały czas otwarte. Zobaczymy jak ściana będzie wyglądać po większym deszczu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mizerat 10.09.2012 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2012 Zdjęcia z sierpnia 2012 [attach=config]133122[/attach][attach=config]133123[/attach][attach=config]133124[/attach][attach=config]133125[/attach][attach=config]133126[/attach] Jesli jest to konsrukcja z cegły ceramicznej to jeszcze jest woda w ścianach, która nie ma mozliwości wyparowac jeśli z zewnątrz jest juz ocieplenie. Pronoję nawiercić otwory i suszyć suszarką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maysee 11.09.2012 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2012 Witam. Sa tez takie osuszarki przemyslowe (wyciagarki wody z powietrza - sory, nie wiem jak to nazwac). Siostra uzywala jak robili tynki zeszlej zimy. Moze u Was postawic na jakis czas, porzadnie wysuszyc i wtedy zobaczyc czy nacieka nowa woda do sciany. Nie mozna tego zostawic na pewno bo pozniej tylko wieksze klopoty. Na tym etapie jeszcze wykonawca moze to spokojnie naprawic. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek_796 11.09.2012 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2012 Ja bym próbował podnieść temperaturę w pomieszczeniu - jakoś to zagrzać. Jeżeli jest tam chłodniej niż na zewnątrz, to wietrzenie za dnia może paradoksalnie sytuację pogarszać - chodzi mi o kondensację.Jeżeli wietrzyć, to nocą, w dzień okna zamykać.No chyba, że się mylę i w pomieszczeniu jest ciepło.Taki mamy klimat - wilgoć pojawia się latem.Oczywiście rozwiązaniem jest też osuszacz/klimatyzator. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KK2012 11.09.2012 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2012 W osuszacz zainwestować trzeba koniecznie jeśli wietrzenie nie pomaga. Ściany są ewidentnie wilgotne, a kończy się przecież lato, cieplej nie będzie. Można kupić za parę stówek na allegro, ale wadą jest niezbyt duża pojemność zbiornika, choć można to rozwiązać lub też wypożyczyć przemysłowy. Wtedy okaże się czy to jest kwestia jeszcze mokrej ściany czy zwyczajnie Cię zalewa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
norquimia 15.09.2012 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2012 Witajcie .Miałem kilka takich przypadków i problem był taki sam.dotyczyło to zawsze ścian z balkonami lub tarasem.Wykonawca źle zrobił izolacje balkonu na łączeniu balkon-ściana lub źle wykonana obróbka blacharska. problem nie musi być akurat na twoim balkonie,Miałem taki przypadek gdzie źle zrobiony balkon znajdował się na 4 piętrze a zalewało 1 i parter.Woda lała się pod ociepleniem.Tak że warto dobrze się przyglądnąć się i uważać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luuk 18.09.2012 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2012 Ściany faktycznie do tego czasu powinny wyschnąć - tego roku lato było wyjątkowo suche. Polecam dokonanie pomiarów wilgotności tynków - to rozwieje wszelkie wątpliwości. Prosty miernik wilgotności można kupić poniżej 100pln. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzychu777 01.02.2013 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2013 Bez miernika widać że ściany mokre jak cholera;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts