Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• 4 weeks później...
  • Odpowiedzi 449
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 1 month później...

żona m niestety nic nowego czym można by się pochwalić za bardzo nie mamy :| Idzie sobie wykończeniówka w ślimaczym tempie...

zygmuntB nie dostałem wcześniej powiadomienia z forum i dopiero zauważyłem wpis, witaj w naszym dzienniku :) Niestety link do Twojego nie działa.

• 1 month później...

Fajnie ze pokazales wykonczeniowke bo jest sie czym pozachwycac:smile: Od razu mam kilka pytan :smile:

Czy panele QS to te? http://podlogi24.net/quick-step-im31...-o_l_4175.html

Widze ze jest jeszcze jakas wersja ULTRA http://podlogi24.net/quick-step-imu3...-o_l_4159.html ale nie wiem czym sie rozni oprocz ceny ;)

Widziales moze z tej serii kolor dab naturakny http://podlogi24.net/quick-step-im31...-o_l_4176.html ? Czy on jest duzo ciemniejszy/miodowy?

Drugie pytanie dotyczy plytek w lazience szaro?/drewnianej Co to za seria? (drweno +te jasne ) Czy obudowa wanny i wneka w prysznicu robiona byla z plytki podstawej ktora specjalnie ciales czy jest taka "mozaika"?

Mam nadzieje ze jeszcze pokazesz kolejne etapy wykonczeniowki bo zapowiadaja sie bardzo ładne wnetrza :)

kakusek dzięki :)

To te panele, wersja ultra różni się grubością, te mają 8mm, ultra ma 12, więc trochę odpada na podłogówkę. Braliśmy pod uwagę jeszcze serię perspective wide dąb bielony olejowany, który jest jeszcze jaśniejszy i może bardziej unikatowy, ale panel ma 9,5mm.

Dąb naturalny o ile pamiętam mieliśmy próbkę w domu i był ciemniejszy a przede wszystkim wpadał już mocno w żółty kolor, co nie do końca nam odpowiadało.

Płytka drewno to serenissima urban wood ecru 120x18, a biało-szara to gres z promocji w cermagu ESSENCIA DAASE339, na wannie i w prysznicu cięta w paski na 3.

W dolnej łazience z essencii mamy jeszcze DAASE341 i 342.

Hmmmmm musze przemyslec sprawe bo nie wiedzialam ze grubosc panela ma az tak duze znaczenie przy podlogowce (mam jeszcze upatrzone 1 cm )

Orientujesz sie czy ta plytka Essencja to jest ta sama Essencja z firmy RACO (czeskie)? Na stronie cermagu widze nazwe Lasselsperger.:rolleyes:

Kiedys ogladalam te z firmy Raco i one mialy taki bardzo jasny szary kolor .Pamietam ze plytka nie byla gladka tylko jakby w taka krateczke (faktura)

Bardzo fajny pomyslz pocieciem plytki .Robil to wasz glazurnik na miejscu czy dawaliscie doc iecia wodnego?

Tak, to jest ta czeska płytka i ma taką delikatną fakturkę jakby materiału. Pierwsze wrażenie miałem mieszane, ale posłuchaliśmy projektantki i na ścianie wygląda całkiem fajnie, a cena atrakcyjna...

Płytki dawaliśmy do cięcia, bo glazurnik nr 1 który robił tą łazienkę tak sobie średnio radził i robiły się małe odpryski. Z kolei glazurnik nr 2 pewnie by dał radę, bo do dolnej łazienki wszystko sam docinał... Dobrym rozwiązaniem jest dać po prostu do nacięcia na szerokość fugi.

• 3 weeks później...
  • 1 month później...
  • 2 weeks później...

Hej,

Jakis czas temu trafilem na Twoj dziennik - powoli zbieram sie w sobie za izolacje daszku plaskiego u siebie i chcialbym skorzystac z Twoich doswiadczen z wykorzystaniu membrany EPDM - Twoj wpis o izolacji daszku jest sprzed roku - jedna zime juz na tym przeleciales - czy z perpektywy czasu cos bys zmienil? Jakas inna taktyka? Czy wszystko w porzadku i nawet mucha nie siada?

• 3 months później...