bacardi 05.04.2013 06:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2013 czuszka również dziękuję za zaproszenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 05.04.2013 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2013 Bacardi, tak, żebyś miał punkt odniesienia, my mieliśmy 2 wyceny, jedną na 10,5 tyś że żwirem i wszystkim, drugą na 11 tyś bez żwiru. To, że zapłaciliśmy połowę, to już inna bajka, ale może da Ci to pogląd. Acha! Do tego 1,5 tyś za wylewke że spadkiem, daszkowcy się w to nie bawią, dla wylewkarza to była za mała robota, zrobił to tylko dlatego, że gdzieś tam znajomosci się znalazły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bacardi 05.04.2013 11:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2013 Moorela a możesz dla pełnego obrazu podać jeszcze jaka była powierzchnia Waszych daszków? U nas wychodzi ok 35m2 po podłodze, ale ok 50m2 membrany z wywinięciem na attyki... No i wykonanie nieco bardziej upierdliwe, bo nie ma jednego spadku który można by zrobić wylewką, tylko powierzchnia wielospadowa którą chyba najlepiej wyprofilować styro... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 05.04.2013 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2013 U nas była powierzchnia dwuspadowa pomierzę w domu i dam znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pnna migotka 18.04.2013 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 (edytowane) Bacardi, w P2 powierzchnia z pełnym wywinięciem to 80 metrów a z niepełnym 40. Dane wyliczone na podstawie projektu przez speców w kilku różnych firmach zajmujących się dachami płaskimi.Co do strat na budowie to u nas 3 dni po zamontowaniu wybito w celu włamania okno. Na szczęście okna mają bezpłatną polisę więc wstawią nam nowe za darmo ale samopoczucie mamy kiepskie. Alarm i firma ochroniarska to chyba konieczność... Edytowane 18 Kwietnia 2013 przez p@nna migotka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bacardi 18.04.2013 21:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 (edytowane) p@nna migotka ja sobie wprowadziłem wymiary daszków do arkusza kalkulacyjnego, powierzchnia samych daszków po podłodze to 35m2, reszta zależy od wielkości wywinięcia. Minimum to 15 cm ponad warstwę balastu. Licząc 20cm na ocieplenie z klinami, 8 balast i 20 wywinięcie ponad balast wychodzi ok 56m2 i dość dobrze się wpasowuje w dostępne wymiary dla prefabrykatów. Ale Jest to wywinięcie pod winiec na dużym daszku i w zasadzie pełne na małych. A ile daliście u siebie? Ja dzisiaj też miałem akcję z alarmem, przyszedł sygnał z kontaktronu w jednym z okien, już się bałem, że je zniszczyli. Na szczęście się okazało, ze wczoraj zapomniałem go zamknąć po wietrzeniu i się po prostu samo otworzyło... ale okolica została postawiona na nogi :] Edytowane 18 Kwietnia 2013 przez bacardi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pnna migotka 19.04.2013 04:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2013 No to u nas tak właśnie jest zrobione. Na małych do góry. Pełne wywinięcie zakłada się aż na poziomą część attyki stąd aż 80 metrów wychodzi. u nas właśnie panowie konńczą bo jak zaczynali nie było okien. Ważna jest obróbka blachą attyki bo u nas w zimie przez wieniec się woda dostawała. Teraz jak już będzie blacha powinno być ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 14.05.2013 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2013 Bacardi, cotoza zaniedbania? Gdzie Was wywialo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bacardi 14.05.2013 19:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2013 Bacardi, cotoza zaniedbania? Gdzie Was wywialo? hmmm.. w sumie sam nie wiem kiedy ten czas tak zleciał :| Niestety czasu ostatnio bardzo mało... jak się w końcu trafi jakaś wolna niedziela to może nadrobię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 15.05.2013 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2013 przepraszam za zaśmiecanie dziennika, poprawie się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MRS.CONSTR. 24.05.2013 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2013 Witaj Bacardi Chciałam się przywitać i pogratulować SSO. Teraz to już z gorki będzie Co do tynków my zrobiliśmy wszędzie tynki gipsowe a w pomieszczeniach mokrych cementowo-wapienne ,czyli łazienki kotłownia i garaż,(Dolina Nidy)i naprawdę ładnie wyszło gipsowe sa gładziutkie ,ale z kolei cementowo-wap.w garażu w niektórych miejscach mają taką mała popękaną pajęczynkę,ktorą widać było dopiero z bliska i jak posmarowane zostały gruntem. Podobno tak się z nimi dzieje . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bacardi 24.05.2013 19:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2013 MRS.CONSTR. witam w naszym dzienniku i dziękuję To z górki to jakoś na razie ciężko idzie, ale mam nadzieję że masz rację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 01.07.2013 05:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2013 Hej współczuję wypadku z okiem. kto Ci robił elektrykę. że masz takie kwiatki? chyba nie forumowy pan K.? i jakie długie będziecie robić odwierty? właśnie doczytałam, że też wybraliście PPC - i myślę, że będzie Pan zadowolony ja swoją pompkę kocham szczerze, a najserdeczniej jak sobie spojrzę na rachunki za prąd i wspomnę latanie z węglem pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bacardi 01.07.2013 08:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2013 Elektryki nie robił Pan K., ale ogólnie jesteśmy zadowoleni.. tylko gdybym wiedział wcześniej, to bym przycisnął elektryków o zaklejenie bruzd. Projekt odwiertów zakłada 2x100m, ponieważ grunty to iły ale w trakcie wiercenia będziemy obserwować i może uda się coś skrócić... Myślę, że również będziemy zadowoleni z PCC, może nie wygląda tak bajerancko jak Nibe, ale w końcu nie o wygląd tutaj chodzi Mam tylko nadzieję, że pan Adam zdąży nam to wszystko dobrze pospinać na czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 01.07.2013 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2013 spojrzałam na Wasz projekt (metrażowo) i myślę, że te 2x100 wystarczy. u nas wiertacze byli sceptyczni, że 2x80 to za mało (takie majstry z komputerami w głowach, co to metry bieżące odwiertów na m kwadratowe podłogi przeliczają ), ale jak się przebili przez dwie warstwy wodonośne (czego i Wam życzę), to stwierdzili, że wystarczy na luzie. i wystarcza p. Adama przyciśnij i będzie dobrze. a PPC ma może nieefektowny sterownik, ale za to tak prosty, że nawet ja go obsługuję bez instrukcji - a to nie jest takie oczywiste w moich kontaktach z elektroniką edit: a myśmy mieli na zmianę warstwy ilów i żwirów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bacardi 01.07.2013 20:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2013 Mam nadzieję, że też na jakieś żwiry i warstwy wodonośne trafimy, miałem nadzieję na jakie 2x80-90, ale nasz wiertacz też bardzo sceptycznie do uzysków podchodził i to 2x100 to wg teorii pełne pokrycie mocy pompy dla iłów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mila_Wroc 21.07.2013 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2013 Bacardi, widze ze tykni będziemy mieć takei same Ja jestem naprawde zadowolona. Mam nadzieję ze farba też na nich dobrze sie bedzie kładła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czuszka 22.07.2013 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2013 Bacardi, widze ze tykni będziemy mieć takei same Ja jestem naprawde zadowolona. Mam nadzieję ze farba też na nich dobrze sie bedzie kładła. u nas też cementowo-wapienne, z NIdy, a farbę kłądzie się dobrze lub źle-zalezy jaką niestety porażką okazała się chwalona PARA, Beckers chyba najlepszy stosunek ceny do jakości. Dulux tak sobie ale słabizna na ścianach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bacardi 22.07.2013 19:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2013 Mila_Wroc też mam taką nadzieję, choć na gładziach na pewno byłoby szybciej i mniej farby... czuszka czyli rozumiem że powinniśmy się rozglądać za farbami Beckers? w ostatnich latach używaliśmy zawsze duluxa i w sumie byłem zadowolony... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czuszka 22.07.2013 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2013 Beckers jest znacznie lepszy-dulux po przetarciu mokra ściereczką schodzi ze ściany a teoretycznie kupowaliśmy taki sam rodzaj farb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts